Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Στο Δικαστήριο 14… ψάχνουν κι άλλους για το επεισόδιο με πιστούς σε Μονή της Λεμεσού.

Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία σε Λεμεσό και Λάρνακα για ανυπακοή διατάγματος από πιστούς που μετέβηκαν για εκκλησιασμό – 14 άτομα κατηγορήθηκαν γραπτώς χθες – Εντοπίστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων της κοινότητας Ερήμη – Αναζητεί και άλλα άτομα η Αστυνομία – Εντοπίστηκαν άτομα από βίντεο των εκκλησιασμών στο Αβδελλερό – Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου Γ.Ο.Χ.

14 πρόσωπα εντοπίστηκαν χθες από την Αστυνομία, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων της κοινότητας Ερήμη, ωστόσο η διερεύνηση συνεχίζεται, σύμφωνα με την Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε σε χθεσινά δημοσιεύματα της Cyprus Times μετά από πληροφορία, ότι πιστοί παρευρέθηκαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου, στήθηκε επιχείρηση από την Αστυνομία. Οι πιστοί «ταμπουρώθηκαν» εντός της Μονής, ενώ κάποια στιγμή απειλήθηκαν και επεισόδια με κάτοικους της περιοχής που μετέβησαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν.
Μιλώντας στη Cyprus Times ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι χθες εντοπίστηκαν στο χώρο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Πάτερ της Μονής, ο οποίος άνοιξε την εκκλησία στους πιστούς. Τα 14 πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς και θα κλητευθούν σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον δικαστηρίου.
Ακολούθησαν έρευνες σε όλους τους χώρους της μονής, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε. Αρκετοί πιστοί διέφυγαν πεζοί από το Μοναστήρι, αφήνοντας στο σημείο τα οχήματα τους. Η Αστυνομία, ήδη εντόπισε κάποια άτομα τα οποία κλήθηκαν για κατάθεση. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα.
Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και για την υπόθεση στο Αβδελλερό, όπου πιστοί παρευρέθηκαν σε εκκλησιασμούς τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως ανέφερε στη Cyprus Times ο κύριος Στυλιανού, ήδη έχουν εντοπιστεί κάποια άτομα από τα βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα οποία είχε στην κατοχή της η Αστυνομία. Τα άτομα αυτά καταγγέλθηκαν.
Όσον αφορά την εγκύκλιο την οποία είχε εξασφαλίσει και δημοσίευσε η Cyprus Times την εξέδωσε και απέστειλε στους πιστούς η Ιερά Σύνοδος Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (Γ.Ο.Χ), με την οποία τους καλούσε να παρευρεθούν στην εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα, η Αστυνομία αναμένεται να εντοπίσει τον Αρχιεπίσκοπο εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών προκειμένου να δώσει τους δικούς του ισχυρισμούς.
 Και για αυτή την υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις της Αστυνομίας για να αποφασιστεί εάν θα σταλεί ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία.
cyprustimes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου