Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Τι απέγιναν τα 30 αργύρια μετά την προδοσία και τι αξία θα είχαν σήμερα;

Με ένα φιλί υπέδειξε τον Χριστό στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα ο Ιούδας λαμβάνοντας ως αντίτιμο τα 30 αργύρια!Τι απέγιναν τα 30 αργύρια μετά την προδοσία και τι αξία θα είχαν σήμερα;(Photos)

Η λέξη «Ιούδας» χρησιμοποιείται σε πολλές γλώσσες για να δηλώσει τον «προδότη» και ο Ιούδας έχει γίνει το αρχέτυπο του προδότη στη δυτική τέχνη και λογοτεχνία. Ο Ιούδας εμφανίζεται σε όλες τις μεταφορές των Παθών του Χριστού, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε πολλά σύγχρονα μυθιστορήματα και ταινίες.
 Σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια» υποδεικνύοντάς τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου.
Τα νομίσματα αυτά πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ.
Σύμφωνα με το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, μετά τη σύλληψη του Ιησού από τις ρωμαϊκές αρχές και πριν την εκτέλεσή του, γεμάτος τύψεις ο Ιούδας επέστρεψε τα τριάντα αργύρια στους ιερείς και κρεμάστηκε.
Οι ιερείς, καθώς απαγορευόταν από τον εβραϊκό νόμο να επιστρέψουν τα χρήματα, τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν το κτήμα ενός κεραμοποιού, τον λεγόμενο "αγρόν του κεραμέως", κάτι που στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο παρουσιάζεται ως εκπλήρωση προφητείας.
gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου