Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Δικογραφίες, συλλήψεις και αυτόφωρο στη Ρόδο για την «περιφορά Επιταφίων» σε Παλιά Πόλη και Αρχάγγελο

Ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Ρόδου με την αυτόφωρη διαδικασία, βρίσκονται αυτή την ώρα, τέσσερα άτομα από την περιοχή του Αρχαγγέλου, μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τα ξημερώματα συμμετείχαν σε περιφορά επιταφίου που έγινε στην δημοτική  κοινότητα.Δικογραφίες, συλλήψεις και αυτόφωρο στη Ρόδο για την «περιφορά Επιταφίων»  σε Παλιά Πόλη και Αρχάγγελο

Το γεγονός προκάλεσε την παρέμβαση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών καθώς πήρε πανελλήνιες διαστάσεις από τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, αντίστοιχη περιφορά στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες συμπολίτες μας. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν συμμετείχαν ιερείς όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες αρχές.
Οι αρμόδιοι αστυνομικοί πάντως, με εντολή  που πήραν από την Εισαγγελία Ρόδου, συγκεντρώνουν στοιχεία και πληροφορίες, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που έχει ξεκινήσει.
Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, οι 4 συλληφθέντες, που νωρίτερα είχαν οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ρόδου, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε προηγουμένως ρητή  δικάσιμος για τις 26 Ιουνίου 2020.
Ο αντιδήμαρχος Αρχαγγέλου κ. Γιώργος Πατσάης
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος κος Γιώργος Πατσάης πριν από μερικές ώρες αναφορικά με το περιστατικό στον Αρχάγγελο, επισημαίνεται:
«Προσμένουμε το μήνυμα της Αναστάσεως και θλίβομαι όταν κάποιοι μας αποκαλούν Μασώνους και Φασίστες επειδή δεν επιτρέψαμε να γίνει η περιφορά του επιταφίου του πολιούχου μας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Δεν ήταν δική μας απόφαση αλλά της πολιτείας. Τηρήσαμε τους νόμους και τους κανόνες. Ο επιτάφιος γυρίστηκε στο εσωτερικό του ναού.
Μαύρισε η ψυχή μου που για πρώτη φορά δεν συμμετείχαμε όλοι μας στο στόλισμα και στην περιφορά του επιταφίου.
Είμαστε όλοι Χριστιανοί και πιστεύουμε ο καθένας από εμάς με τον δικό του τρόπο.
Πληροφορήθηκα ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων πραγματοποίησαν περιφορά του επιταφίου με αφετηρία την πλατεία Αγίου Ιωάννη.
Συμμερίζομαι την ανάγκη όλων μας να συμμετέχουμε στο Θείο Δράμα αλλά όταν υπάρχουν κανονισμοί του κράτους σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να τους τηρούμε.
Και εγώ ήθελα να γίνει η αναβίωση των εθίμων όπως πρωτοστατούσα όλα τα χρόνια.
Να χτυπούν νεκρώσιμα οι καμπάνες και ο επιτάφιος να συνοδεύεται από ιερείς και ψαλτάδες,και όχι να φυγαδεύεται μέσα στα σοκάκια προς αποφυγήν συλλήψεων από τις αρχές.
Δεν θα αμαυρώσουμε όμως τα έθιμα μας. Θα τα διατηρήσουμε όπως τα παραλάβαμε ανά τους αιώνες.
Αλλά δεν έβρισα κανέναν επειδή εγώ τήρησα τους κανόνες της πολιτείας.
Όπως ήθελε αυτή η μικρή ομάδα των πιστών να συμμετέχει στην περιφορά του επιταφίου άλλο τόσο ήθελαν οι 10 χιλιάδες κάτοικοι του Αρχαγγέλου. Παρ'ολα αυτά όμως παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Έδωσα μεγάλο προσωπικό αγώνα για να κρατήσω ισορροπίες και να κατευνάσω τα πνεύματα. Η θέση μου σαν αιρετός είναι πολύ δύσκολη καθώς πρέπει να είμαι δίκαιος με όλους και να τηρείται η τάξη και η ασφάλεια του τόπου μου. Δεν ανέχομαι λοιπόν να κατηγορούνται οι αρχές του τοπου από την στιγμή που εκτελούνται οι εντολές της πολιτείας.
Ο καθένας έπραξε με δική του ατομική ευθύνη.
Όσο για τους υβριστές θα τους αφήσω στην κρίση του κόσμου.
Γιατί μάλλον το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η ανταρσία και όχι η ενότητα.
ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΨΥΧΈΣ ΌΛΩΝ ΜΑΣ!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ!!!
Η ανάρτηση του Κώστα Σαμιωτάκη στελέχους του Notosnews97.8
Για το περιστατικό, αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο δημοσιογράφος και στέλεχος του Σταθμού Κώστας Σαμιωτάκης:
«Έγινε και αυτό!! Συνελήφθη από την αστυνομία ιδρυτικό μέλος, πρωτεργάτης και από τους δημιουργούς του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού notos news 97.8!! Η σύλληψη του Τσαμπίκου Δέμελου έγινε με αφορμή ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του NotosNews στο facebook!! Ο συνεργάτης μας ανέβασε βίντεο από την περιφορά του επιταφίου στον Αρχάγγελο δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και την άποψη αυτού ο οποίος του έστειλε το βίντεο. Εξ όσων γνωρίζω αυτό που απαγορεύεται είναι οι συναθροίσεις ατόμων σε ένα πλήθος άνω των δέκα προσώπων.
 Φαντάζομαι ότι εν έτει 2020 δεν μπορεί να διώκεται κάποιος για την έκφραση προσωπικής άποψης ούτε γιατί δημοσιογραφικά μεταδίδει ένα γεγονός όποιο κι αν είναι αυτό, η μία άποψη όποια κι αν είναι αυτή! Λυπάμαι πολύ αλλά αυτά θυμίζουν άλλες εποχές!! Δεν μπορεί να καταστρατηγείται η ελευθερία του λόγου και της άποψης ακόμα και αν η δικαιολογία είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής!
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επαρκής δικαιολογία που να οδηγεί στη φίμωση ενός μέσου ενημέρωσης!! Πραγματικά θλίβομαι γιατί φέτος η Πρώτη Ανάσταση συνοδεύτηκε με την Ανάσταση αναμνήσεων από άλλες εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται και εποχών στις οποίες ποτέ κανείς δεν θέλει να πισωγυρίσει!! Τέτοιου είδους πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες!Να γίνει γνωστή τώρα αμέσως η κατηγορία με την οποία συνελήφθη ο Τσαμπίκος Δέμελος και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου!»
rodiaki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου