Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Άνοιγμα των Εκκλησιών ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Οι Ιεράρxες φέρονται ενοχλημένοι από το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη ενώ δεν έγινε η περιφορά του Επιταφίου.ieronimos_ar

Άνοιγμα των Εκκλησιών ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος..

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε χθες, επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ζητάει το άμεσο άνοιγμα των Ναών.

Σύμφωνα με την επιστολή η οποία κινείται σε αυστηρό τόνο και γράφτηκε ύστερα από απόφαση που ελήφθη με τους Συνοδικούς, οι Ιεράρχες ζητούν να ανοίξουν οι Ναοί για την λατρεία των πιστών χωρίς να υπάρχει θέμα συγχρωτισμού.

Οι Ιεράρχες φέρονται ενοχλημένοι με το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη. ενώ δεν έγινε οι περιφορά του Επιταφίου.

Οι Ιεράρχες σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ότι έμειναν κλειστές οι Εκκλησίες για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα ενώ τώρα που αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών , όπως τα δικαστήρια θα πρέπει να ενταχθούν και οι Εκκλησίες στην ρύθμιση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το βράδυ της 26ης προς 27ης Μαίου θα εορτασθεί η αναστάσιμη Παννυχίδα και φαίνεται ότι οι Ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση να ανοίξουν έγκαιρα οι Εκκλησίες.

Τι λέει η επιστολή Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφεται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τονίζεται ότι πρέπει να ανοίξουν οι Εκκλησίες για τους πιστούς με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, δηλαδή να τηρηθούν όλες οι αποστάσεις και με την παρουσία τόσων πιστών όσων επιτρέπονται με βάση τα τετραγωνικά κάθε ναού.

Οι Συνοδικοί δεν θεωρούν ότι η επιστολή κινείται σε υψηλούς τόνους . Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέληξε στην επιστολή αυτή ύστερα από συνεννόηση με τους συνοδικούς Ιεράρχες και στο πλαίσιο επαναφοράς της χώρας και επαναλειτουργίας της διαφόρων τομέων και δραστηριοτήτων ζητεί και το άνοιγμα των Εκκλησιών με την απόλυτη τήρηση των προδιαγραφών. Η επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη και έως στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση ενώ τα μάτια όλων είναι στραμμένα στης δηλώσεις του πρωθυπουργού την ερχόμενη Τρίτη.

«Είναι κόκκινη γραμμή η Τρίτη που αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού » λένε Μητροπολίτες τονίζοντας ότι σε άλλες χώρες όπως στην Αυστρία και την Γερμανία οι ναοί ανοίγουν στις 15 και στις 12 Μαίου αντίστοιχα και ύστερα από κεντρική συνεννόηση με την Πολιτεία , η έλλειψη της οποίας προκαλεί παράπονο στους μητροπολίτες. Οι περισσότεροι απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία να καταλάβει ότι πρέπει να ανοίξουν οι ναοί καθώς το αίτημα είναι παλλαικό. Εφόσον τηρούνται τα μέτρα λένε οι μητροπολίτες πρέπει να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Εκφράζουν μάλιστα και το παράπονο ότι ενώ έγινε επέμβαση της αστυνομίας για την περιφορά της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο που επειδή λιτανεύτηκε σε καρότσα επιβλήθηκε πρόστιμο ενώ η αντίστοιχη κίνηση της Αλκηστις Πρωτοψάλτη επιβραβεύτηκε.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου