Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Οι Λευκορώσοι γιόρτασαν το Πάσχα με ανοιχτές τις εκκλησίες. Ο Λουκατσένκο αντιτάχθηκε στην λογική της μαζικής ψύχωσης!

Η Λευκορωσία σε αντίθεση με τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες αλλα και τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη,  δεν επέβαλε περιοριστικά μέτρα  κατα της πανδημίας.received_539218806786098

Η χώρα,  γιορτασε το Πάσχα χωρίς  θρησκευτικο και εκκλησιαστικο εμπάργκο και πιστοί συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες σε όλους τους ναούς, κρατώντας την μακραίωνη παράδοση.
«Οι παραδόσεις των γονέων μας, των πατέρων μας, των παππούδων μας πρέπει να διατηρηθούν. Νομίζω ότι εμείς  δεν διαπράξαμε ιεροσυλία σήμερα. Πιστεύω ότι ο Θεός θα μας προστατεύσει », είπε ο Σεργκέι που έφερε λίγο φαγητό για την παραδοσιακή ευλογία στον καθεδρικό ναό του Μινσκ.
received_679716319507115
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν υιοθέτησαν την ρητορική του φοβου και της τρομοκρατίας  για το Κορονοϊό   ενώ και ο Πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο χαρακτήρισε την μαζική φοβία ενόψει του Κορονοϊού,  μαζική ψύχωση.
Σημερα με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση οι άνθρωποι δεν πρέπει να αποκλείονται από  τους ναούς, δήλωσε ο Πρόεδρος κατά την σημερινή επίσκεψή του στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στο Smolevichi .
received_1841110159358661
“Δεν συμμερίζομαι την άποψη  αυτών που έκλεισαν τις εκκλησίες.  Δεν χαιρετίζω μια τέτοια πολιτική. Γνωρίζετε τη θέση μου: Επιβιώνουμε από αυτούς τους ιούς κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Παρατήρησε ότι εκατομμύρια άνθρωποι προσεύχονταν στον Κύριο, πολλοί από αυτούς με μεγάλη εξουσία.
«Ξέρω πολλούς τέτοιους ανθρώπους.  Αλλά μόλις ήρθε αυτή η ψύχωση (ούτε καν μια ασθένεια), όλοι έσπευσαν να κλείσουν τους ναούς . Αυτο κατα τη γνώμη  μου δεν είναι σωστό . Αλλά αυτή είναι η θέση μου, και δεν την επιβάλλω σε κανέναν. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε πώς θα ζήσετε, πώς θα ζήσουν τα παιδιά σας. Πρέπει πάντα να ενεργείτε σύμφωνα με τις περιστάσεις: όταν έχετε την ανάγκη  να φορέσετε μια μάσκα – φορέστε την, διαφορετικά – προσέξτε  τον εαυτό σας. Αλλά ενεργήστε σύμφωνα με τις περιστάσεις », προέτρεψε ο αρχηγός του κράτους.
Ο Αλέξανδρος Λουκασένκο πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι έρχονται στο ναό για να ζητήσουν βοήθεια από τον Θεό. Αλλά δεν συμπεριφέρονται όλοι όπως  επιτάσσει ο Θεός: δεν σέβονται τη φύση, έχουν απομακρυνθεί από τις ηθικές αρχές  και είναι έτοιμοι να παραδώσουν  τα πάντα για το χρήμα”
«Είναι αφύσικο το πώς αναπτύσσεται αυτή η ψύχωση και η ασθένεια…Επιπλέον, ας περιμένουμε να δούμε ποιος και πώς θα χρησιμοποιήσει αυτήν την κατάσταση για τους δικούς του σκοπούς. Νωρίτερα, αναγκάστηκα να επιστήσω την προσοχή των αρχών και των πολιτών στο ότι ο Κορονοϊός σήμερα  έχει γίνει πολιτική . Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται την ασθένεια και πώς θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον… Λέμε ότι όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε, αλλά ενεργούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση . Βλέπετε τι συμβαίνει και πώς τα  κράτη χρησιμοποιούν αυτά τα προβλήματα προς όφελός τους”.
Ο αρχηγός του κράτους ανακοίνωσε για άλλη μια φορά τη θέση του: ο Κορονοϊός θα περάσει, οπότε τώρα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα ξεπεράσουμε τις συνέπειές του.
received_607775933108201
«Είναι δύσκολο για έναν ηγέτη στον κόσμο, να αντιταχθεί στο ρεύμα. Αλλά πήρα την απόφαση ότι δεν πρέπει να προβούμε σε lockdown, πρέπει να εργαστούμε. Και πώς μπορεί κάποιος να κλείσει και να μην εργασθεί, όταν οι χωρικοί σπέρνουν στο χωριό; Και αν δεν σπέρνουν, τότε τι θα φάνε; Δεν θα υπάρχει τροφή για κανέναν
“Ο τρόπος ζωής δεν πρέπει να αλλάξει υπό αυτές τις συνθήκες”, είναι πεπεισμένος ο αρχηγός του κράτους. – Επομένως, δεν απαγόρευσα την εργασία στους αγρούς, στα εργοστάσια,  δεν έκλεισα τα σύνορα. Έχουμε καθορίσει τους διαδρόμους – όχι χωρίς προβλήματα, αλλά χιλιάδες οχήματα μεταφέρουν τα απαραίτητα φορτία μέσα από εμάς και από εμάς, από τη Δύση έως την Ανατολή. ”
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου