Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Έκτακτη σύγκληση της Ι. Συνόδου ζητά ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

«Ο λαός αναμένει τη φωνή και την εμψύχωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας. Είναι σημαντικό λοιπόν, και εμείς, οι ελέω Θεού ποιμαίνοντες το χριστεπώνυμο πλήρωμα, να ανταλλάξωμεν σκέψεις και εμπειρίες, γιά να μη δίδωμεν την εικόνα ότι ο καθένας μας πράττει κατά το δοκούν και δεν μπορούμε να συμφωνήσωμεν σε μια κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο», τονίζει, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει:
Μακαριώτατε Δέσποτα, Χριστός Ανέστη!
Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας παρακαλέσω όπως συγκαλέσετε εκτάκτως την Άγία και Ιερά Σύνοδο της αγιωτάτης μας Έκκλησίας, για να μελετήσωμεν τό όλον θέμα της ένσκηψάσης πανδημίας του κορονοϊού και τις επιπτώσεις και συνέπειές της στην αγιωτάτη Εκκλησία μας. Επίσης είναι ανάγκη να εξευρεθούν κοινοί τρόποι αντιμετώπισης σε τυχόν συνέχιση των μέτρων ασφαλείας σχετικά με τη λειτουργία των ιερών ναών μας καθώς και τρόποι βοηθείας πνευματικής και υλικής του δοκιμαζομένου λαού μας.
Όπως γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμάς, ο λαός αναμένει τη φωνή και την εμψύχωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας. Είναι σημαντικό λοιπόν, και εμείς, οι ελέω Θεού ποιμαίνοντες το χριστεπώνυμο πλήρωμα, να ανταλλάξωμεν σκέψεις και εμπειρίες, γιά να μη δίδωμεν την εικόνα ότι ο καθένας μας πράττει κατά το δοκούν και δεν μπορούμε να συμφωνήσωμεν σε μια κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο.
Εάν προκύπτη οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας από την τυχόν μετάδοση του ιού σε μια πολύωρη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, μπορούμε να συνεδριάσωμεν παραμένοντες στις Ιερές μητροπόλεις μας με τη χρήση της τηλεδιάσκεψης, όπως γίνεται ήδη στις πιο πολλές συνεδρίες κρατικών και άλλων υπηρεσιών. Ήδη η διαρκής Ιερά Σύνοδος της αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος χρησιμοποιεί την τηλεδιάσκεψη για δικές της συνεδριάσεις.
Έχοντας βεβαία την πεποίθηση ότι κατανοείτε πλήρως το αίτημά μου, σας ευχαριστώ εκ βαθέων για την πατρική εν Χριστώ αγάπη σας και υιικά σας εύχομαι έτη πολλά, υγιή και πλήρη θείου φωτισμού και αγαθών έργων εις δόξαν Θεού επ’ αγαθώ της αγιωτάτης Εκκλησίας μας.
Ό Λεμεσού Αθανάσιος.

ΕπιστολήΕπιστολή
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου