Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στις 4 Μαΐου ανοίγουν οι Εκκλησίες για Προσευχή – Στις 17/5 οι Θείες Λειτουργίες για τους πιστούς.

Επιμέλεια -Γιάννης Παπανικάλου –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο ανακοίνωσε τη μερική άρση των μέτρων και αναφέρθηκε στην . Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου που έβαλαν λουκέτο στις Εκκλησίες τις Αγιες ημέρες του Πάσχα και επιτράπηκε έστω η λειτουργία τους όπως στα σούπερ μάρκετ. Οι εικόνες μάλιστα με τις διώξεις Ιερέων και Αρχιερέων δεν σβήνουν ποτέ από τις μνήμες μας  . Και την ίδια στη Ροδόπη οι μουσουλμάνοι εόρταζαν το ραμαζάνι με τα μεγάφωνα στη διαπασών.

 

Μετά την λαϊκή κατακραυγή Ιεράρχες και Μαξίμου αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν!!!
Οπως είπε, από 4 Μαΐου οι Ναοί θα είναι ανοικτοί για ατομική προσευχή, ενώ από τις 17/5 θα επιτραπεί η παρουσία πιστών στις Ακολουθίες σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνεργασία.

Συγκεκριμένα, για την Εκκλησία είπε: “Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα”.
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου