Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

«Δεν τοποθετούμαστε για θέματα Πίστης» – ΤΣΙΟΔΡΑΣ :Τι απάντησε για το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Σωτήρης Τσιόδρας: Κάθε απόφαση δε θα αφορά μόνον τους ορθοδόξους ναούς. Δεν τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων – Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός.

Τι θα λάβει χώρα, κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, σε σχέση με τους χώρους λατρείας, ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ.  κατά την ενημέρωση της 23ης Απριλίου 2020.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, απευθυνόταν και προς τον καθηγητή και προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, είχε ως εξής:
«Καθώς βαδίζουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων αυτό σημαίνει και ότι θα ανοίξουν ξανά για τους πιστούς οι Εκκλησίες; Και πότε; Θα τελούνται οι λειτουργίες που έχουν και τη Θεία Μετάληψη ή θα επιτραπεί μόνο η ατομική προσευχή με τα τηρούμενα μέτρα προστασίας; Δεδομένο ότι πολλοί πιστοί είναι ηλικιωμένοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και θα πρέπει να τους προστατεύσουμε, όπως έχετε αναφέρει πολλές φορές, θα αρθούν τελευταία τα μέτρα γι’ αυτούς;»
Ο κ. αρχικά απάντησε: «Νομίζω είναι ακόμα νωρίς να το συζητήσουμε. Θεωρών ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι κανόνες και οι αποστάσεις ασφαλείας που επικρατούν και σε άλλους χώρους. Θα συζητηθεί από την Επιτροπή και θα τοποθετηθεί η Επιτροπή με σαφήνεια στην εισήγησή της για χώρους λατρείας, οι οποίοι βέβαια θα αφορούν όχι μόνο τους ορθόδοξους ναούς, αλλά και όλους τους χώρους λατρείας στη χώρα και θα γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Τόσο για την ατομική προσευχή όσο και για τη θεία λατρεία».
Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες σημείωσε: «Νομίζω δεν θα πρέπει να προσεγγίζουμε θέματα ευπαθών ομάδων για τους χώρους λατρείας. Αυτά είναι σαφή. Έχουμε τοποθετηθεί σαφώς γι’ αυτά τα θέματα. Ούτε να τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων. Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός και νομίζω αυτό θα γίνει με τους κανόνες που πρέπει να γίνει και θα γίνει με εισήγηση της επιτροπής».
Ο κ. Χαρδαλιάς από τη πλευρά του δεν προέβη σε κάποια δήλωση, αρκούμενος να πει «Καλύφθηκα». 
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου