Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός είπε: Υπάρχει η θεραπεία και είναι η θεία Κοινωνία, και να πίνετε θυμάρι, είναι το βότανο που σκοτώνει τους ιούς, σε αυτή τη δύσκολη εποχή να πηγαίνετε στο ναό του Θεού. Θα περάσει!

εικονες κελίου του Αγίου Σεραφείμ Σαρωφ- Σωτήρος, της Παναγίας και Ιωάννη του Βαπτιστή_три келейные иконы Преподобного Серафима — Спасителя, Богома0_1172080112 (1) 
π. Σωφρόνιος Σαχάρωφ του Έσσεξ
Να πιστεύετε ακράδαντα στην πρόνοια του Θεού για σας, παρά τις όποιες θλίψεις και τους κόπους.
«Υπάρχει πρόνοια, υπάρχει πρόνοια, μη φοβάσαι- να χαίρεσαι. Να έχεις την πρόνοια του Θεού ως μία ομπρέλα και να είσαι από κάτω. Ξέρεις τώρα μιλάμε με το τηλέφωνο- έτσι να μιλάς με τον Θεό, σαν να σηκώνεις το τηλέφωνο και να του λες ότι θέλεις απ’ευθείας. Να έχεις πάντα ανοικτή γραμμή, μη σπάσεις ποτέ το καλώδιο αυτό.

***
Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης
Παναγια Γλυκοφιλουσα_Божией Матери Икона_Virgin Mary –Byzantine Orthodox Icon_defd95ff1b7581Όταν πιστέψουμε πραγματικά, μιλάμε στον Χριστό όπως σε φίλο, όπως στον πατέρα. Και τότε Αυτός θα συνομιλήσει μαζί μας. Ο Χριστός θα μας μιλήσει σε κάθε μας ζήτημα, είτε μέσω κάποιου άλλου είτε εσωτερικά θα μιλήσει και θα τον καταλάβουμε. Ο Θεός δεν έχει άκρες.
Ο Θεός με ένα χάδι διορθώνει τα πάντα.
Nα κάνεις προσευχή κάθε μέρα και να λες, πέραν των άλλων: «Φύλαξε με, Θεέ μου, από την κακία των ανθρώπων».
Ο Θεός είναι δίπλα μας, θα του μιλήσεις σαν φίλο σου: «Έλα, βοήθησε με».
Όταν προσεύχεσαι, να ξέρεις ότι είσαι μπροστά στον Χριστό και την Παναγία. Να είσαι ταπεινός και να λες: «Έλα, Παναγία μου, να με βοηθήσεις να διορθωθώ».
Η Παναγία θα σε βοηθήσει, γιατί είναι εδώ και σε ακούει.
Όταν ζητάτε τη βοήθεια ενός Αγίου και λέτε «Άγιε μου, βοήθα με», ο Άγιος την ίδια στιγμή πού το ζητάτε είναι δίπλα σας.
Δεν σας αφήνει να το καταλάβετε, γιατί θα ερχόσασταν σε έπαρση και μπορεί να του ζητάγατε και χαζά πράγματα. Σας προσφέρει τη βοήθεια όχι άμεσα, αλλά απαλά, σιγά, όπως ο Θεός πλησιάζει τον άνθρωπο, ώστε να μην ανέβει ο εγωισμός σας.
Θα δείτε, μέρα με τη μέρα, ότι αυτό πού ζητήσατε λύνεται και έρχεται, αν είναι για το όφελος της ψυχής σας…
Nα δεις ένα αυτί πού κατεβάζει ο Θεός από τον Ουρανό και ακούει την προσευχή σου, όταν δεν νοιάζεσαι για υλικά, αλλά παρακαλάς για σωτηρία ψυχών!…
Ο πιστός είναι σαν τη φωτιά και ο άπιστοι σαν τον πάγο. Η φωτιά, που είναι η αγάπη, τον λιώνει τον πάγο, ενώ ο πάγος δεν μπορεί να λιώσει ή να κάψει τη φωτιά. Αυτή τη φλόγα που έχουμε πρέπει να τη μεγαλώσουμε και όχι να τη σβήσουμε. Πώς; Με την προσευχή. Και θα βλέπουμε όλους τους ανθρώπους σαν να είναι εικόνες Θεού.
Έχεις συνεχή θλίψη κι αυτό, παιδί μου, δεν είναι καλό. Πρόσεξέ το. Ο Θεός θέλει να είμαστε γεμάτοι από χαρά, δεν τη θέλει τη θλίψη. Να προσεύχεσαι, όσο μπορείς. Έστω κι αυτό το λίγο, το ακούει ο Θεός. Δεν αξίζει για τίποτα στον κόσμο να θλίβεσαι. Το ξέρεις αυτό; Να χαίρεσαι, μανούλα μου. και να μη στενοχωριέσαι, να μη ζαλίζεσαι για πράγματα που δεν είναι στη δικαιοδοσία σου.
Μη φοβάσαι τίποτα! Ξέρεις τι δυνάμεις έρχονται από ψηλά; Δεν τις βλέπεις εσύ. Μη φοβάστε τίποτα!
Νικηφόρος ο Λεπρός_Nikephoros the Leper of Chios_Никифор Хиоски_756 Να ξέρετε ότι αοράτως πολλοί άγιοι κατεβαίνουν και μας βοηθούν. Δεν επιτρέπει ο Θεός να τους δούμε, αλλά καθημερινώς έχουμε πολλούς Αγίους κοντά μας.
Αυτά που θα δουν τα μάτια μας και θ’ ακούσουν τ’ αυτιά μας από εδώ και πέρα, δεν θα τα έχουμε ποτέ ξαναδεί ούτε ξανακούσει. Μέσα στην επόμενη εικοσαετία (σ.σ.: αυτά ειπώθηκαν το 1997), θα γίνουν φοβερά πράγματα.
..Θα υπάρχει φτώχεια, λιμός, θα κλείσουν και τα σύνορα. Εσύ θα ζεις, εγώ δεν θα ζω (σ.σ.: Ο γέροντας κοιμήθηκε το 2006). Θα ζεις και θα το θυμάσαι. Τότε θα μείνουν δύο εκατομμύρια Έλληνες πιστοί στον Κύριο. Από αυτούς θα βγουν μάρτυρες. Ο σωστός Χριστιανός πρέπει να έχει πίστη, αγάπη, ειλικρίνεια, δικαιοσύνη, φιλανθρωπία.
Στους έσχατους χρόνους οι χριστιανοί θα πορεύονται, όπως θα διατάσσει τότε ο Κύριος. Όμως εκεί θα είναι ο Κύριος και δεν θ’ αφήσει τον άνθρωπο. Θα μας βοηθά σε ό,τι θέλουμε. Δεν θα μας αφήσει, να είστε βέβαιοι και πιστοί. Γιατί αυτό θέλει να έχουμε εκείνες τις μέρες ΠΙΣΤΗ!
Ξέρεις τι είναι το Άγιο Πνεύμα; Είναι εδώ πού μιλάμε, είναι έξω απ’ το μυαλό σου, είναι μέσα στο μυαλό σου, είναι γύρω απ’ το στόμα σου, είναι παντού. Είδες πόσο κοντά είναι ο Θεός σ’ εμάς; Είναι Ζωή, είναι παντού. Οι Πατέρες λένε: «Ό Θεός είναι τόσο κοντά μας, όση ώρα θέλει ο αέρας να βγει από το στόμα μας».
Ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης, το έτος 1990 είχε πει ότι σύντομα ο Θεός επειδή θέλει να στηρίξει τους ανθρώπους, θα αποκαλύπτει τους Αγίους Του οφθαλμοφανώς. Επειδή οι πειρασμοί θα είναι μεγάλοι και τα βάσανα δυσβάσταχτα, θα παραχωρήσει ο Κύριος να εμφανίζονται Άγιοι και μάλιστα μεγάλοι, όπως ο Άγιος Δημήτριος ή ο Άγιος Γεώργιος.
Θα ακούν οι άνθρωποι ότι τη μία εβδομάδα παρουσιάστηκε ο τάδε Άγιος στην Κρήτη, την άλλη ο τάδε στη Μακεδονία, άλλος εδώ, άλλος εκεί.
Από το βιβλίο: Ιερά Μονή Δαδίου ”Παναγία η Γαυριώτισσα” – Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης – Ο Πνευματικός της Μονής Δαδίου.
Νικηφόρος ο Λεπρός_Nikephoros the Leper of Chios_Никифор Хиоски_Ευμένιος Σαριδάκη_Eumenius Saridakis_Св Евмени Саридакис445
Η θεραπεία είναι η θεία Κοινωνία, και να πίνετε θυμάρι, είναι το βότανο που σκοτώνει τους ιούς, είπε ο άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός

Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός εμφανίστηκε σε έναν πιστό στην Βουλγαρία πριν λίγες μέρες και τον διαβεβαίωσε ότι θα σώσει τη Βουλγαρία από τον κοροναϊό. Επί τρεις συνεχείς νύχτες, έβλεπε τον θαυματουργό άγιο. Μόλις έμαθε για την εμφάνιση του στην Ελλάδα και για το θάρρος που έδωσε και είπε να προσεύχονται σε αυτόν, απευθύνθηκε στον Άγγελο Μπόντσεφ που έγραψε ένα βιβλίο για τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό στα βουλγαρικά. Κι άρχισε να προσεύχεται με πίστη θερμή, όλη την νύχτα έμεινε προσευχομενος κλαίγοντας για τους τόσους θανάτους από την πανδημία. Μόλις έπεσε να κοιμηθεί κατά τις 4 π.μ. βλέπει τον άγιο Νικηφόρο.
Ο άγιος ήταν με το μαύρο ράσο του, και κρατούσε ένα χρυσό Σταυρό στο δεξί του χέρι. Του λέγει: “Πες σε όλους τους Χριστιανούς να προσεύχονται σε μένα, συνέχεια. Να διαβάζουν την παράκληση. Υπάρχει μια θεραπεία και αυτή είναι η θεία Κοινωνία. Υπάρχει επίσης ένα βότανο για να πίνετε, είναι το θυμάρι, σκοτώνει τους ιούς. Και σε κάθε περίπτωση, να πηγαίνετε στο ναό του Θεού σε αυτή τη δύσκολη εποχή, επειδή εκεί δεν υπάρχει καμία μόλυνση και κανείς δεν μπορεί να μολυνθεί».
Την τρίτη διαδοχική νύχτα, ο Άγιος Νικηφόρος είπε στη γυναίκα ότι η Βουλγαρία θα προστατευθεί. Τον ρώτησε όλη η Βουλγαρία; και της είπε: Ναι. Εκείνη τη στιγμή είδε τον χάρτη της χώρας και ο άγιος βρισκόταν πάνω από αυτήν, πάνω από τη Νότια Βουλγαρία και πιο συγκεκριμένα κάπου πάνω από το Πλόβντιβ. Και είπε: “Χτυπάτε τις καμπάνες, Χτυπάτε τις καμπάνες, χτυπήστε τις καμπάνες!” Ρώτησα, “Υπάρχουν καμπάνες στη Επισκοπή του Πλόβντιβ;” “Ναί!” Είπε πολύ σύντομα και καταφατικά. Τότε ανέβαινε στον ουρανό και με το χρυσό Σταυρό στο χέρι του ευλογούσε από ψηλά. Ένα φως έπεφτε και φωτίζε ολόκληρη τη χώρα. Το τελευταίο πράγμα που είπε ήταν: “Θα περάσει!”
Από την Βουλγαρία, https://www.facebook.com/angel.bonchev.journalist/
https://3rm.info/main/79440-svidetelstvo-o-starice.html
https://dobrotoliubie.com/2020/03/22/%d1%87%d1%83%d0%b4%d0%be-%d1%81%d0%b2-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b8%d1%84%d0%be%d1%80-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b5-%d1%8f%d0%b2%d0%b8-%d1%83-%d0%bd%d0%b0%d1%81/?fbclid=IwAR1DKOq3Q58EFUygJ7WdNS9z4Ppi8kbAImxUagkq8s0-n-DAo6Gg56BDICg
Saint Nikephoros the Leper appears in Bulgaria and gives the cure for Coronavirus: There is a cure and this is the Holy Communion. There’s also a herb to drink, it’s thyme, it kills viruses.
https://iconandlight.wordpress.com/2020/04/01/saint-nikephoros-the-leper-appears-in-bulgaria-and-gives-the-cure-for-coronavirus-there-is-a-cure-and-this-is-the-holy-communion-theres-also-a-herb-to-drink-its-thyme-it-kills-vi/
π. Ανανίας Κουστένης : Εμφανίστηκε ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_58.html
Απολυτίκιον Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού
Ήχος α΄.
Νικηφόρου Οσίου, του λεπρού τα παλαίσματα, και την εν ασκήσει ανδρείαν, κατεπλάγησαν Άγγελοι ως άλλος γαρ Ιώβ τα αλγεινά, υπέμεινε δοξάζων τον Θεόν, νυν δε δόξη εστεφάνωται παρ᾽ Αυτού, θαυμάτων διακρίσεσιν. Χαίροις των Μοναστών χειραγωγέ, χαίροις φωτός ο πρόβολος• χαίροις ο ευωδίας χαρμονήν, προχέων εκ λειψάνων σου.
Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον Λόγον.
Τον γνωστόν τοις Αγγέλοις Χριστού και άγνωστον τοις χοϊκοίς, Νικηφόρον, θεοειδή μοναχόν,  κατ’ εχθρού του παλαμναίου νίκας φέροντα, ανευφημήσωμεν τυφλόν και παράλυτον λεπρόν, ως Άγγελον σαρκοφόρον, βοώντες· Πάτερ, δυσώπει Χριστώ σωθήναι τους τιμώντάς σε.
Ήχος α΄. Πανεύφημοι Μάρτυρες.
Ως έαρ χειμώνος εν καιρώ, Νικηφόρου σήμερον, λεπρού η μνήμη ανέτειλε· κρυμόν σκεδάζουσα, των παθών και θάλψιν, ταίς ψυχαίς παρέχουσα, και θείαν αληθώς αγαλλίασιν, της γης το πρόσωπον, υπερκάλλως ωραίζουσα, λαμπηδόσι πολιτείας κρείττονος.
Της λέπρας αθλήσας τω πυρί, Νικηφόρε πάντιμε, υπέρ χρυσίου διέλαμψας· Χριστού το άρρητον, υπεμφαίνων κάλλος, και Αυτού γενόμενος, λαμπάς επάνω όρους εκχέουσα, το φως το άδυτον, και τη θεία ιλαρότητι, δαδουχούσα των πιστών το πλήρωμα.
Έτερα. Ήχος πλ. δ΄. Ω του παραδόξου θαύματος.
Χαίροις Νικηφόρε πάνσεπτε! Υπομονής ο κανών, καρτερίας υπόδειγμα, τελείας ασκήσεως, χαρακτήρ θεοτύπωτος· της εγκρατείας φίλος εράσμιος· ακτημοσύνης μέγας διδάσκαλος· ύψος εις άρρητον, εν σαρκί αιρόμενος, του ουρανού, είδες τα θαυμάσια, ως Παύλος πρότερον.
Ήχος πλ. α΄. Χαίροις ασκητικών.
Χαίροις ο υπηρέτης Χριστού, Σιών της θείας μαργαρίτης πολύτιμος, ο τύπος της εγκρατείας, αδιαλείπτου ευχής, θησαυρός ο μέγας, και διδάσκαλος· χαρίτων ο πλήρης, της διοράσεως έσοπτρον, ακτημοσύνης, της τελείας υπόδειγμα, ταπεινώσεως, της βαθείας ανάβασις· λόγοις παρηγορίας σου, ο στέργων τους κάμνοντας, του Παρακλήτου ο νέμων, την ευωδίαν την άρρητον, σεπτέ Νικηφόρε, των λεπρών η ευκοσμία, και σέλας άδυτον.
Λέπραν της σης σαρκός ως Ιώβ, γενναιοφρόνως Νικηφόρε εβάστασας, καρδία καθαρωτάτη, ευχαριστών τω Θεώ, και οδεύων τρίβον, την σωτήριον· Αγγέλων το σχήμα, ο νουνεχώς ενδυσάμενος, καθυπακούσας, του Ανθίμου διδάγμασι, και ασκήσεως, θείος στύλος γενόμενος· πύκτης ο εμπειρότατος, της άνω αθλήσεως, της καρτερίας ο άκμων, υπομονής το εκσφράγισμα, αστήρ ο εκφαίνων, τοις εν σκότει καθημένοις, Θεού λαμπρότητα.Παναγία_Божией Матери Икона_Virgin Mary –Byzantine Orthodox Icon_0008 5
Άξιόν εστιν ως αληθώς και τα παρόντα μεγαλυνάρια
Χαίροις, Νικηφόρε, ο των λεπρών συν Ανθίμω θείω ο διάκονος αληθώς, χαίροις, Ευμενίω ο δείξας τω οσίω σην κεκρυμμένην χάριν 7άμα και δύναμιν.
Λέπραν υπομείνας σωματικήν, ελυτρώθης πάτερ, τη ψυχή σου και γοερώς, εν ταίς προσευχαίς σου, θρηνήσας αμαρτίας, εν μετανοία εύρες, χαράν ουράνιον.
Νικηφόρε Όσιε ασκητά, μη επιλανθάνου, παραλύτων πνευματικώς, αλλ’ από της κλίνης, αθλίας οκνηρίας, και φαύλης αμαρτίας, τούτους ανάστησον.
Ίνα αιωνίου σε χαρμονής, μέτοχον ποιήση ο Δεσπότης εν ουρανοίς, μάστιγας και θλίψεις, εν βίω σοι της λέπρας· εδίδου Νικηφόρε, πατήρ ως εύσπλαγχνος.
Στάθμην σε εγκώκαμεν ακριβή, ταπεινοφροσύνης εγκρατείας υπογραμμόν, στύλον αγρυπνίας, υπακοής εργάτην· ευχής τε Νικηφόρε, μέγαν διδάσκαλον.
Ισχύσας πρωτίστως ως ο Ιώβ, εν τη καρτερία Νικηφόρε των αλγεινών, όθεν συν εκείνω, αγάλλει αιωνίως· αφράστω θεοπτία, μεγαλυνόμενος.
Δεύρο φιλοχρίστων θεία πληθύς, του Χριστού τον φίλον Νικηφόρον νυν τον λεπρόν· ύμνοις εγκωμίων κοσμήσωμεν αξίως, ως θείας καρτερίας, πύκτην πανάριστον.
Ώριμος ως βότρυς εν τοις ληνοίς, πανωδύνου λέπρας Νικηφόρε αποθλιβείς, έδωκας τον οίνον των αρετών τον θείον· ευφραίνοντα καρδίας, των ευφημούντων σε.
Ράβδον της δυνάμεως του Θεού, έχων Νικηφόρε βακτηρίαν ως κραταιάν, έδραμες ευτόνως την στενωπόν του βίου· εις θείων σκηνωμάτων πλάτος απάγουσαν.
Άκμων ως υπάρχων υπομονής, άκαμπτος εδείχθης Νικηφόρε εν τοις δεινοίς, και εν τω χαλκείω δοκιμασθείς των πόνων, χρυσίου απαστράπτεις, πάνυ λαμπρότερον.
Σήμερον δυνάμεις Αγγελικαί, χαίρουσιν ορώσαι Νικηφόρου θείαν ψυχήν, θρόνω του Δεσπότου συν τούτοις παρεστώσαν· και δόξη ελλαμφθείσαν, της καθαρότητος.
Πάσαι των Αγγέλων αι στρατιαί, Πρόδρομε Κυρίου, Αποστόλων η δωδεκάς, οι Άγιοι Πάντες, μετά της Θεοτόκου, ποιήσατε πρεσβείαν, εις το σωθήναι ημάς.
iconandlight.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου