Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Η "πίστη" που έδιωξε τον Θεό.

Ο Θεός από αγάπη θέλει τη σωτηρία όλου του κόσμου και γι' αυτό δεν μας διώχνει από κοντά Του, από την προστασία Του, αλλά η "πίστη" των ανθρώπων είναι αυτή που έδιωξε τον Θεό. Ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι προβληματίζονται για όλα αυτά που επιτρέπει ο Θεός και γίνονται. 

Ελάχιστοι είναι αυτοί που εντοπίζουν τα αίτια των γεγονότων και την παραχώρηση του Θεού στα δικά μας λάθη και την "πίστη" μας που μας απομακρύνει περισσότερο από την προστασία Του. Αυτή την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ως χριστιανοί οφείλουμε να αγωνιστούμε περισσότερο, δεχθήκαμε μια παραχώρηση του Θεού η οποία όλους μας πονά. 
Βέβαια εμείς οι χριστιανοί που πιστεύουμε και διαβάζουμε Αγία Γραφή και όχι απλά "πιστεύουμε", γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν γίνεται τίποτα χωρίς να το επιτρέπει ο Θεός. 
Τούτο γίνεται σαφές από την απάντηση που έδωσε ο Ιησούς Χριστός στον τότε άρχοντα την εποχής, τον Πόντιο Πιλάτο. Όπως γνωρίζουμε, ο Πιλάτος Τον ρώτησε: Δεν γνωρίζεις Ιησού ότι εγώ έχω την εξουσία να σε θανατώσω ή να σε ελευθερώσω; 
O δε Ιησούς του απάντησε: Τίποτε δεν θα μπορούσες να κάνεις, αν η εξουσία αυτή δεν σου είχε δοθεί άνωθεν από τον Θεό. Είναι πολλά τα παραδείγματα από την ιστορία μας, καθώς και την ιστορία του χριστιανισμού από την Παλαιά Διαθήκη μέχρι σήμερα, που βλέπουμε ότι για να επιτρέψει ο Θεός να έλθει μια καταστροφή, εμείς κάπου έχουμε φταίξει. 
Κάπου δεν βαδίζουμε σωστά. Και ό,τι επιτρέπει το επιτρέπει από αγάπη και προστασία για να μπορέσουμε να διορθωθούμε. 
Αυτή τη χρονική στιγμή, εν μέσω της Τεσσαρακοστής που είναι μια περίοδος εντατικού πνευματικού αγώνα, τόσα χρόνια ο Χριστός μάς καλούσε για νηστεία, εγκράτεια, περισσότερη προσευχή, εσωστρέφεια, μετάνοια, εξομολόγηση. 
Τόσα χρόνια τι κάναμε; Βιώναμε και κάναμε όλα αυτά που μας ζητούσε ο Θεός; Είχαμε ΠΙΣΤΗ πραγματική ή «πίστη» για το φαίνεστε; 
 Δεν μας φταίει κανένας για όλα αυτά που βιώνουμε. Ας αναζητήσουμε τα αίτια μέσα μας και ας διορθώσουμε τη λάθος πορεία μας με όλα αυτά που μας ζητά ο Θεός, όχι μόνο αυτή την περίοδο, αλλά γενικά στη ζωή μας. Εντατική προσευχή, αγώνα, νηστεία και επιστροφή στο θέλημα του Θεού. 
Geron Nektarios  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου