Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ



ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ:
ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ - ΟΧΙ ΓΡΙΠΗ...!
 Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης προφήτευσε την «επιδημία εξ ανατολών» που θα σαρώσει τον κόσμο όλο! Αιτία οι αμαρτίες, όπως λέει. 

 1. Σε ποια εποχή υποδηλώνει η λοιμική ασθένεια του κορωναϊού ότι βρισκόμαστε.
      Για να μην επαναλαμβάνομε τα ίδια, μπορείτε να ανατρέξετε στην Αποκάλυψη,[1] και ιδιαίτερα στο «ΤΡΙΑ ΟΥΑΙ»[2] για να βεβαιωθείτε ότι χρονικά είμαστε μεταξύ της 4ης και 5ης σάλπιγγας. Στο διάστημα αυτό συμβαίνουν κάποιες προειδοποιήσεις, μόνο, των γεγονότων που θα ακολουθήσουν όταν ηχήσουν οι τελευταίες τρεις σάλπιγγες (5η, 6η και 7η).
          Αναφέραμε ήδη ότι η προειδοποίηση της 5ης σάλπιγγας έγινε στον κόλπο του Μεξικού με την έκρηξη του θαλασσίου φρέατος άντλησης πετρελαίου της BP το 2010. Η προειδοποίηση αυτή είναι αντίστοιχη του «πολέμου του πετρελαίου», κατά τον οποίο κατεβαίνουν οι Ρώσοι στην Κωνσταντινούπολη. Πνευματικά η 5η σάλπιγγα έχει ήδη ηχήσει, με τη σαρκολατρεία που προβάλλεται σαν αποκλειστικός τρόπος ζωής, συσκοτίζοντας το νου των ανθρώπων πολύ περισσότερο από τον καιρό της 4ης σάλπιγγας, όταν είχε σκοτισθεί κατά το ένα τρίτο (1/3).[3]
    Κορώνα ονομάζεται και το φωτεινό στέμμα γύρω από τον ήλιο, που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό κατά τη διάρκεια ολικής έκλειψης ηλίου. Το κορώνα (crown, λατ. corona), έχει ληφθεί από την Ελληνική λέξη κορώνη. (Wiki). Όταν, λοιπόν, η διαστροφή των ανθρώπων έχει κρύψει σχεδόν πλήρως το φως του νοητού ηλίου - Χριστού, τότε μένει μόνο λιγοστό φως, όπως της κορώνας για τον αισθητό ήλιο, να Τον θυμίζει. Η αρρωστημένη πνευματικά κατάσταση, κατά την οποία έχουν λησμονηθεί ή απαξιωθεί από τη ζωή των ανθρώπων οι εντολές του Χριστού, δεν είναι περίεργο που στη γη εικονίζεται από λοιμικές αρρώστιες, με την ονομασία της κορώνας. Πριν από τον κορώνα-ιό "covid-19" προγενέστερες παραλλαγές του (που πρόσβαλαν ανθρώπους), ήταν οι SARS και MERS, μετά το 2.000 περίπου. Γεγονός που υποδηλώνει και μια "εποχή κορώνας"...!
     Να σημειωθεί ότι οι κοροναϊοί είναι κατηγορία ιών που συνήθως προσβάλλουν θηλαστικά και πτηνά. Υπήρχαν μόνο έξι (6) που θα μπορούσαν να μολύνουν ανθρώπους πριν την έλευση του κοροναϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Ο κοροναϊός που προκαλεί την COVID-19 είναι ο έβδομος (7ος) και μέχρι τώρα ο πιο θανατηφόρος.
(iatronet) Επομένως η κυρίως "εποχή της κορώνας", είναι τώρα, από τον Δεκέμβριο του 2019 και μετά.
          Στο διάστημα αυτό συμβαίνουν με μικρότερη ένταση και σταδιακά, αυτά που στον παγκόσμιο πόλεμο θα γίνουν μαζικά και γρήγορα: εκτός από λοιμούς (επιδημικές ασθένειες) ὀπως του covid-19, έρχεται μεγάλος λιμός (πείνα), χημικές και ραδιενεργές μολύνσεις και μικρότεροι πόλεμοι, μεταξύ των οποίων μια δυνατή αλλά σύντομη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και ο επίσης σύντομος Ελληνο-τουρκικός πόλεμος, ενώ συνεχίζονται αμείωτοι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί.
   Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης (+2006).
- Έρχεται κανένα μεγάλο κακό;
- Οπωσδήποτε θα φανούν και ουαί και αλίμονο.
- Και σε μας, στην Ελλάδα;
- Ναι, στην Ελλάδα. θά ‘χουμε συμφορά: Αρρώστιες. Μέσα στις πόλεις θα σαρώσουν αρρώστιες (μεταδοτικές επομένως).
- Μόνο; Τίποτε άλλο;
- Προς το παρόν. Δεν θέλεις άλλο χειρότερο από αρρώστια. («Παναγία η Γαυριώτισσα» σελ. 162) το (46): https://www.imdleo.gr/diaf/2012/gAmbrosios_b.pdf
       Κατά τη σειρά των τεσσάρων ίππων στην Αποκάλυψη οι λοιμικές ασθένειες και η πείνα (μέλας ίππος) ακολουθούν τη διάδοση του λόγου του Θεού από τον λευκό ίππο και τους πολέμους (πυρρός ίππος). Διότι οι ίπποι είναι κατά σειράν: Λευκός, πυρρός (κόκκινος), (μέλας) μαύρος, χλωρός.
      Και στην αρχαιότητα, κατά τον Θουκυδίδη, πρώτα άρχισε ο Πελοποννησιακός πόλεμος και στη συνέχεια εμφανίσθηκε ο ασυνήθιστα μεταδοτικός λοιμός που θανάτωσε τον Περικλή και τους περισσότερους των Αθηναίων.[4] Τώρα δεν συμβαίνει αυτό στη συγκεκριμένη σειρά, γιατί είπαμε ότι τώρα βρισκόμαστε σε προειδοποιητικό στάδιο του Γενικού πολέμου. Αν οι λαοί και οι ηγέτες τους δεν αντιληφθούν το νόημα των προειδοποιήσεων και δεν απορρίψουν τον εγωϊσμό και την ανηθικότητα και δεν αλλάξουν τρόπο ζωής, τότε θα έρθουν τα χειρότερα.
          Θα γίνονται επίσης μεγάλοι σεισμοί πριν τον πόλεμο, και φόβοι από τον ουρανό (πτώσεων μετεωριτών κλπ) αλλά και σημάδια ουράνια, γιατί αυτό διδάσκει ο Κύριος: «Τότε ἔλεγεν αὐτοῖς, Ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπ' ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι καὶ κατὰ τόπους λιμοὶ καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ ἀπ' οὐρανοῦ σημεῖα μεγάλα ἔσται». (Λουκ. 21:11).   
          Εκτός της επιδρομής των μικροοργανισμών έχομε και επιδρομές ακρίδων, σαν εικόνα των δαιμονικών ακρίδων της Αποκάλυψης. Οι άνθρωποι αποδέχονται ακραίες αντιλήψεις για το πώς πρέπει να ζουν και να δρουν και υπερηφανεύονται γι' αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να καθοδηγούνται από δαιμονικές «ακρίδες», που από μόνες τους φορούν στέμμα (κορώνα...), όπως στην τοιχογραφία της 5ης σάλπιγγας της Αποκάλυψης, απόδειξη των άκρως υπερήφανων λογισμών και διαθέσεών τους.
    Αυτή η δαιμονική επιδημία δημιουργεί πνευματικά άρρωστους (διεστραμμένους), «λοιμούς» ανθρώπους, κατά την έκφραση της Γραφής. Γι' αυτό ο Δαβίδ μακαρίζει όποιον δεν έλαβε αξίωμα από τέτοιους ανθρώπους, (για να εξαρτάται από αυτούς): «Μακάριος ἀνήρ, ὃς... καὶ ἐπὶ καθέδραν λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν, ἀλλ' ἢ ἐν τῷ νόμῳ Κυρίου τὸ θέλημα αὐτοῦ»... (Ψαλμ. 1:1). Διότι οι «λοιμοί» αν και συχνά εμφανίζονται σαν πιστοί, άνθρωποι του Θεού, όμως τα πάθη τους, τους στερούν από έργα πίστεως. Γι' αυτούς γράφεται στο βιβλίο των Παροιμιών της Παλαιάς Διαθήκης: «ἄνδρες λοιμοὶ (διεστραμμένοι) ἐξέκαυσαν πόλιν, σοφοὶ δὲ ἀπέστρεψαν ὀργήν». (Παροιμ. 29:8). Και κατά τον ορισμό που δίνεται από αυτό το βιβλίο: «θρασὺς καὶ αὐθάδης καὶ ἀλαζὼν λοιμὸς καλεῖται· ὃς (όποιος) δὲ μνησικακεῖ, παράνομος». (Παροιμ. 21,24). Οι «λοιμοί» μπορεί να μπαινοβγαίνουν στις εκκλησίες, όπως παλιά οι γιοι του ιερέα Ηλί: «Και οι υιοί  Ηλὶ του ιερέως υιοί λοιμοί ουκ ειδότες τον Κυριον (μη έχοντας εμπειρία της χάρης Του)» (Βασ. Α 2:12).
          Τέτοιοι αλαζόνες και αυθάδεις και θρασείς είναι οι αιρεσιάρχες. Οι Ιουδαίοι απετόλμησαν να χαρακτηρίσουν έτσι τον απόστολο Παύλο στον ηγεμόνα Φήλικα, θεωρώντας τον "αιρετικό" ως Χριστιανό: «...εὑρόντες γὰρ τὸν ἄνδρα τοῦτον λοιμὸν καὶ κινοῦντα στάσεις πᾶσιν τοῖς Ἰουδαίοις»... (Πρ. 24:5).[5]
          2. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο λοιμός του κορωναϊού εμφανίστηκε τώρα που οι αιρεσιάρχες αισθάνονται δικαιωμένοι από τη Νέα Τάξη και αγέρωχα οργώνουν τους λαούς, φυτεύοντας πλάνες οικουμενισμού και πανθρησκείας. Το κλείσιμο των εκκλησιών δεν γίνεται, επομένως, μόνο βλαπτικά για τους Ορθοδόξους, αλλά και αποτρεπτικά, για να μην ξεπεράσουν τα όρια του επιτρεπτού οι διαθρησκειακές και οικουμενιστικές συνάξεις, και επομένως για να φρενάρουν για λίγο τα κυρίως γεγονότα του 3ου παγκοσμίου ή Γενικού πολέμου. Διότι είναι οι αμαρτίες, ηθικές και δογματικές, που μας οδηγούν στα χειρότερα και οπωσδήποτε ο πόλεμος είναι η πιο απευκταία κατάσταση.
        Ένας άλλος τομέας που κοντά στα αρνητικά του έχει και θετικά στοιχεία, είναι το κλείσιμο των σχολείων. Οι μαθητές αν και δεν διδάσκονται άμεσα επί πλέον γνώσεις αλλά μόνο μέσω ιντερνέτ, όμως, μαθαίνουν υπακοή, που κόντευαν να ξεχάσουν από την ανάμιξη με τον πολιτικό χώρο και τη συμμετοχή σε ανωφελείς μάχες μεταξύ των κομμάτων για ξένα προς αυτούς συμφέροντα. Επίσης, μικροί και μεγάλοι δεν χάνουν τον καιρό τους σε θέματα, όπως η αποκαλούμενη «κλιματική αλλαγή», η οποία χρησιμοποιείται σαν μοχλός για την εγκαθίδρυση παγκόσμιου ηγέτη και για τη στήριξή της πολλές επιστημονικές παρατηρήσεις δεν λαμβάνονται υπ' όψιν. Τελευταία πχ. λένε ότι υπάρχει λιώσιμο πάγων στην Ανταρκτική, αλλά το ότι βρέθηκε κάτω από αυτούς ηφαίστειο δεν το λαμβάνουν υπ' όψιν, για να πουν ότι φταίει το διοξείδιο του άνθρακος και χρειάζεται παγκόσμιος φόρος για να το μειώσουμε...! [6]
        Το πιο σημαντικό είναι ότι με το κλείσιμο των σχολείων τα μικρά παιδιά γυρνάνε στο σπίτι τους, από το οποίο τα άρπαξαν για συστηματική πλύση εγκεφάλου ώστε «να ντύνουν σε σχολικές γιορτές τα αγόρια με φούστες για να αποφασίσουν στα 15 τι φύλο θα γίνουν»...[7] και να καθιερωθεί η διαστροφή με σοβιετικού τύπου μεθόδους.
        Πολλά ακόμη ωφέλιμα του κορώνα-ιού, που χτυπούν τις αδικίες της Νέας Τάξης, μπορεί να δει κανείς στο ότι αυτός πλήττει πλούσιους και φτωχούς, επώνυμους και ανώνυμους.
       Χτύπησε την «ανοιχτή κοινωνία» του Σόρος και το μεταναστευτικό χωρίς όρια που θέλει ο πάπας. Απέδειξε ότι χρειάζεται να υπάρχουν και κράτη, όχι μόνο μεγαλο-εταιρίες. Δεν μπορεί πχ το 97% των αντιβιοτικών που χρειάζεται η Αμερική και το 90% των βιταμινών να έρχεται από την Κίνα!
        Επίσης ο ιός έκλεισε τις αγορές των Κυριακών,[8] δίνοντας σε όσους ήλπιζαν σε κέρδη από αυτές, επί πλέον κλεισίματα και τις άλλες μέρες, σε επαλήθευση του αγίου Κοσμά, ότι το κέρδος των Κυριακών δεν είναι ευλογημένο... Η Ευρώπη είναι φυλακισμένη λόγω του ιού: «Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίων είναι σε απομόνωση».[9]
          Σωστά έχει γραφεί από τον Γ. Τράγκα: «Τα μεγάλα έθνη της Ευρώπης έβαλαν λουκέτο, διέκοψαν την κυκλοφορία στα σύνορά τους, απομονώθηκαν και μετράνε κρούσματα και νεκρούς. Όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες, όλα τα ανθρώπινα επιτεύγματα, όλη η προηγμένη τεχνολογία υπέκυψε και καθηλώθηκε μπροστά στον αόρατο εχθρό...
      Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι μια τιμωρία, μεγάλη τιμωρία για την αλαζονεία και την τάση αυτοκαταστροφής των ανθρώπων. Σκεφτείτε ότι όπως ζούμε εμείς σήμερα, ζούνε εδώ κι εβδομάδες - μήνες Ιταλοί, Κινέζοι, Κορεάτες και άλλοι λαοί του κόσμου. Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε φυλακή με αναστολή όλων των δραστηριοτήτων τους.
      Ο ιός δεν ξεχωρίζει επώνυμους και ανώνυμους, διάσημους και άσημους, πλούσιους ή φτωχούς, βασιλείς ή στρατιώτες. Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, όπως ο Αντετοκούμπο δήλωσαν θετικοί στον κορονοϊό. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και ηθοποιοί. Τα κρούσματα είναι χιλιάδες και οι νεκροί το ίδιο. Όλες οι κυβερνήσεις καλούν τους πολίτες τους, να κλειστούν στα σπίτια τους και όσοι παραβιάζουν τις οδηγίες συλλαμβάνονται ή τιμωρούνται με αυστηρές ποινές».[10]
          Για τους Έλληνες εκτός από τον κορώνα-ιό τον οποίο όποιος φέρει δεν αμαρτάνει, καραδοκεί και ο Χ-ιός της μισαδελφίας, που μπορεί να φτάσει μέχρι εμφύλιο αν δεν προσέξομε, και επομένως όποιος τον καλοδεχτεί αμαρτάνει...[11]
          2. Πολιτεία - Εκκλησία. Τώρα φανερώνεται η κούφια θεολογία του πάπα, ο οποίος κρύβεται από τον ιό, αν και θέλει να ονομάζεται... αντιπρόσωπος του Θεού στη Γη!
          Επίσης ο ιός κοσκινίζει την πίστη αλλά και τη διάκριση των Ορθοδόξων[12] να πράξουν το σωστό, σε σχέση με τις τυποποιημένες εντολές των πολιτικών.
π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος: Χρειάζονται λειτουργίες και λιτανείες.

Ενώ ο πρωθυπουργός συνεννοήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μετά θέλησε να δείξει την επιβολή του αξιώματός του επί παντός επιστητού και επί της Εκκλησίας! Διαβάζομε στο ΦΕΚ ότι διατάσσει:
          «Την προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στις σχετικές εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19»...[13]
         Δεν βρέθηκε κάποιος ιεράρχης να πει ότι το να αποφασίζει ο πρωθυπουργός για τα Μυστήρια της Εκκλησίας είναι βλάσφημο και απρεπές, ακόμα και αν είναι άθεος;
        Θεωρεί ότι σαν  πολιτικός ηγέτης είναι και αρχηγός της Εκκλησίας, όπως η βασίλισσα της Αγγλίας; Αλλά για την Ορθοδοξία κανείς δεν δικαιούται να αλλάξει τα της Εκκλησίας, ούτε αρχιεπίσκοποι, ούτε πατριάρχες, ούτε άγγελος εξ Ουρανού! (Γαλ. 1:8). Δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι, με την αστεία και άθλια μαζί διαταγή απαγόρευσης των λειτουργιών στις εκκλησίες, εμφανίζεται κραδαίνοντας το "ευαγγέλιο" της σωτηρίας από τον κορωναϊό διά της απομόνωσης από τη θεία λατρεία, σαν νέος αντι-Μεσσίας;...
         Αλλά οι ιεράρχες πως το δέχθηκαν σαν απλοί υπάλληλοι κοσμικής εξουσίας; Και έτσι ακόμη αν ήσαν και ενδιαφερόντουσαν για την "επιχείρησή τους", έπρεπε να γνωρίζουν ότι επιτρέπεται να είναι ανοικτά κάποια μαγαζιά, και για λόγους ψυχαγωγίας η συγκέντρωση μέχρι δέκα ατόμων,[14] και δεν έπρεπε να δεχθούν απαγόρευση των λειτουργιών!...
        Μήπως δεν είναι πολύ ανώτερη από απλή ψυχαγωγία η συμμετοχή στη θεία λατρεία; Και αν ακόμη απαγορευθεί ολοκληρωτικά η συνάθροιση ατόμων, στο σπίτι δεν υπάρχει συγχρωτισμός πολύ μεγαλύτερος από, τις τεράστιες σε σχέση μ' αυτό, εκκλησίες, στις οποίες μπορεί να γίνει θεία λειτουργία και με πολύ λίγα άτομα; Διότι πρέπει με τη θεία λειτουργία να διώκονται τα πονηρά πνεύματα τα οποία, αν και άγνωστα στους κοσμικούς, επηρεάζουν αφανώς τον νου των αμελών και διασαλεύουν την ειρήνη στην κοινωνία. Η ευθύνη για την (προφητευμένη μάλιστα) αναταραχή,[15] που σίγουρα θα προκληθεί και θα πλήξει όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, πιστούς και απίστους, νέους και γέρους, από την έλλειψη θείων λειτουργιών, βαραίνει κυρίως τους εκκλησιαστικούς ηγέτες που την αποδέχτηκαν. Διότι όπως λέει ο Παύλος «αν ακόμα (μετά που έλαβα το αποστολικό αξίωμα) ήθελα να αρέσω στους ανθρώπους, δεν θα ήμουνα δούλος του Χριστού»! (Γαλ. 1:10).
            3. Προφήτης Ηλίας. Να μην ξεχνάμε ότι ο προφήτης Ηλίας ζει και είναι στη  Γη, και η συμμετοχή του στα γεγονότα που συμβαίνουν είναι όλο και μεγαλύτερη όσο πλησιάζομε στη Συντέλεια. Ας δούμε πως αυτός, ένας μόνο άνθρωπος του Θεού, και όχι όλη η Εκκλησία όπως τώρα, δέχθηκε μια ανάλογη προσβολή από την πολιτική ηγεσία της εποχής του:
          Γράφεται στο Δ βιβλίο των Βασιλειών, ότι ο βασιλιάς Οχοζίας θέλησε να φέρει τον προφήτη Ηλία κοντά του, όχι παρακλητικά, αλλά με τη χρήση δυνάμεως. «Και απέστειλε (Οχοζίας) προς αυτόν (τον Ηλία) πεντηκόνταρχον και τους πεντήκοντα (άνδρας) αυτού, και ανέβη προς αυτόν, και ιδού Ηλιοὺ εκάθητο επί της κορυφής του όρους. Και ελάλησεν ο πεντηκόνταρχος προς αυτόν και είπεν· άνθρωπε του Θεού, ο βασιλεύς εκάλεσέ σε, κατάβηθι». (1:9) Δηλ. ο πεντηκόνταρχος ζήτησε επιτακτικά από τον Ηλία να κατέβει και να τον ακολουθήσει στον βασιλιά. Σαν να έλεγε σε καλεί ο ανώτερός σου! Τότε ο Ηλίας έδωσε ένα μάθημα με διαχρονική αξία στην κάθε ανόητη πολιτικό-στρατιωτική εξουσία.
          «Και απάντησε ο Ηλίας, και είπε προς τον πεντηκόνταρχο· εάν εγώ είμαι άνθρωπος του Θεού, να κατεβεί πυρ από τον ουρανό και να καταφάει εσένα και τους πεντήκοντά σου· και κατέβη πυρ από τον ουρανό και κατέφαγε αυτόν και τους πεντήκοντα αυτού». (1:10). Δηλ. κατέκαψε ο Ηλίας τους απεσταλμένους του βασιλιά, για να έχουν όλοι, διατάζοντες και διατασσόμενοι φόβο Θεού.
         Αλλά δεν κατάλαβε το μήνυμα ο βασιλιάς και έστειλε κι άλλο πεντηκόνταρχο: «Και απέστειλε πρόσθετα ο βασιλιάς προς αυτόν (τον Ηλία) κι άλλο πεντηκόνταρχο και τους πενήντα άνδρες του, και ανέβηκε και μίλησε ο πεντηκόνταρχος προς αυτόν και είπε· άνθρωπε του Θεού, αυτά λέγει ο βασιλιάς· γρήγορα να κατεβείς. Και απάντησε ο Ηλίας και μίλησε προς αυτόν και είπε: Αν εγώ είμαι άνθρωπος του Θεού, να κατεβεί πυρ από τον ουρανό και να καταφάει εσένα και τους πενήντά σου (άνδρες)· και κατέβηκε πυρ από τον ουρανό και κατέφαγε αυτόν και τους πεντήκοντα αυτού». (1:11-12). Εδώ βλέπομε ότι το θράσος των εκτελεστικών οργάνων της εξουσίας έναντι των ανθρώπων του Θεού, και τώρα της Εκκλησίας του Χριστού, τιμωρείται κι αυτό. Στη συνέχεια ο βασιλιάς στέλνει ένα θεοφοβούμενο πεντηκόνταρχο, αλλά με την ίδια εντολή, να του φέρει τον προφήτη Ηλία.
          «Και απέστειλε επιπρόσθετα ο βασιλεύς ένα ακόμη αξιωματικό και τους πενήντα άνδρες του, και ήλθε ο πεντηκόνταρχος ο τρίτος και γονάτισε μπροστά στον Ηλία και τον παρακάλεσε με ευλάβεια και είπε προς αυτόν· άνθρωπε του Θεού, ας θεωρηθεί αξία ελέους ενώπιον των οφθαλμών σου η ζωή μου και η ζωή αυτών των πενήντα δούλων σου. Διότι να, γνωρίζω, ότι κατέβηκε φωτιά από τον ουρανό και κατέφαγε τους δύο πρώτους πεντηκοντάρχους και τους πενήντα στρατιώτες τους. Τώρα όμως ας θεωρηθεί αξία ελέους η ζωή μου ενώπιόν σου». (1:13-14). Ο τρίτος πεντηκόνταρχος γλύτωσε τη ζωή του με την ευλάβεια που έδειξε. Διότι «μίλησε άγγελος Κυρίου προς τον Ηλία και του είπε: πήγαινε μαζί του»... (Δ Βασ.1:15).
          Ας μην νομίζουν οι κοσμικοί ηγέτες ότι κατόρθωσαν κάτι με το να επιβληθούν σε χλιαρούς ιεράρχες... Και αυτοί θα πληρώσουν αναδρομικά όσα βλάσφημα και ανήθικα κάνουν, διότι «θα τους πάρουν με τις πέτρες»,[16] και οι χλιαροί κληρικοί της «Λαοδικείας» της 7ης και τελευταίας χρονικά Εκκλησίας,[17] θα παύσουν, εάν ενδίδουν στην εκκοσμίκευση και τη χλιαρότητα στην πίστη, να μεταδίδουν λόγο Θεού δηλ. θα αποβληθούν από το στόμα του Κυρίου, όπως γράφεται και για τον αντίστοιχο επίσκοπο,[18] στην Αποκάλυψη του ευαγγελιστού Ιωάννου. Θα μιλάνε για το περιβάλλον και την «κλιματική αλλαγή», όχι ερευνητικά και επιστημονικά αλλά επαναλαμβάνοντας τις θέσεις των πολιτικών, και επίσης για την "ειρήνη" και "αγάπη" που θα έρθει αν κάτω από την σκέπη του πάπα κάνομε συμπροσευχές ο καθένας στον "θεό" του... Αλλά «όταν θα λένε ειρήνη και ασφάλεια, τότε αιφνίδιος θα έρθει σ' αυτούς ο όλεθρος» του 3ου παγκοσμίου πολέμου. (Α΄Θεσ. 5:3).
          Ο προφήτης Ηλίας μπορεί να μην δρα άμεσα, όπως τον καιρό της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά θα δράσει όταν από τα γεγονότα αξιολογηθούν όλοι.[19] Όταν τον άγιο Παΐσιο ρώτησαν «Γιατί, Γέροντα, στην Παλαιά Διαθήκη η τιμωρία του Θεού ήταν τόσο άμεση»; ο άγιος απάντησε: «Στην Παλαιά Διαθήκη εκείνη την γλώσσα, εκείνον τον νόμο καταλάβαιναν. Ο ίδιος ο Θεός ήταν και τότε, αλλά εκείνος ο νόμος ήταν για εκείνους τους ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν αλλιώς».[20]
          4. Προφήτης Δανιήλ. Ο προφήτης Δανιήλ, με τη χάρη και τη σοφία που έλαβε παρά Θεού είχε αναδειχθεί ο πρώτος άρχοντας μετά τον βασιλιά Δαρείο. Ο βασιλιάς για να διοικεί το τεράστιο βασίλειό του κατέστησε 120 σατράπες και τρεις ακόμη «τακτικούς» ηγέτες αυτών εκ των οποίων ένας, ο υπερέχων, ήταν ο Δανιήλ.
Τοιχογραφία:
Ο προφήτης Δανιήλ στον λάκκο των λεόντων.

 «Και ο βασιλεύς κατέστησε αυτόν (τον Δανιήλ) εφ' όλης της βασιλείας του». (Δαν. 6:3). Αυτή η διάκριση, όμως, έφερε τον φθόνο των άλλων σατραπών και τακτικών.
          Ας δούμε τώρα πως ταιριάζει στην περίπτωση, ότι η Εκκλησία σαν φορέας χάριτος του Θεού δέχεται τον φθόνο των αθέων αλλά και των εκκοσμικευμένων Χριστιανών. Και πως ζητείται ευκαιρία για την τιμωρία των αληθινά ανθρώπων του Θεού, όπως στην παλιά εποχή του Δανιήλ, με την πρόφαση ότι αυτός βάζει την ευσέβεια πάνω από τους νόμους του κράτους! Παίζεται το ίδιο σενάριο με διαφορετικά κοστούμια:
          «Οι δύο ανώτατοι διοικητές και οι εκατό είκοσι σατράπες ζητούσαν, δια λόγους φθόνου, να εύρουν κάποιαν κατηγορία εναντίον του Δανιήλ. Δεν μπορούσαν όμως να εύρουν καμμίαν αιτίαν και κανένα παράπτωμα και κανένα σφάλμα εις αυτόν, διότι ήτο πιστός στον βασιλέα και εις τα καθήκοντά του». (Δαν. 6:4).
          «Είπαν, λοιπόν, τότε οι δύο "τακτικοί" (ανώτατοι διοικητές)»: «Δεν θα κατορθώσωμεν να βρούμε εναντίον του Δανιήλ αιτία κατηγορίας, παρά μόνο κάτι σχετικό με τους νόμους του Θεού του». Και η συνέχεια μοιάζει πολύ επίκαιρη!
          «Τότε οι δύο ανώτατοι διοικητές και οι σατράπες παρουσιάσθηκαν ενώπιον του βασιλέως και του είπαν: Δαρείε βασιλεύ, να ζήσης στους αιώνες. Συμφώνησαν όλοι οι στρατηγοί και οι σατράπες και οι ύπατοι και οι τοπάρχες της βασιλείας σου, να εκδοθεί και να τεθεί σε ισχύ βασιλική διαταγή, σύμφωνα με την οποία, εκείνος που θα ζητήσει κάτι από οιονδήποτε άλλον, από Θεού μέχρις ανθρώπων, επί τριάκοντα ημέρας, εκτός από σένα, βασιλιά, να ρίπτεται στον λάκκο των λεόντων». Τώρα, ο Μητσοτάκης στο ρόλο του Δαρείου, αποφασίζει (με τους φθονερούς συμβούλους του) ότι δεν θα ζητείται η χάρη του Θεού από τη θεία λειτουργία ή κάποια άλλη ακολουθία, όπως των Χαιρετισμών, αλλά όλα τα αιτήματα θα επιλύονται σύμφωνα με το περί κορωναϊού διάταγμα, μόνο απ' αυτόν!... Και μετά σου λένε ότι προοδεύσαμε... Αλλά συνεχίζομε την ιστορία:
        «Τώρα λοιπόν βασιλεύ, υπόγραψε αυτή τη διαταγή, δώσε την να κοινοποιηθεί, ώστε να μην έχει κανείς το δικαίωμα να τροποποιήσει, πολύ δε περισσότερο να ακυρώσει την απόφαση του βασιλιά των Μηδων και Περσών».
        «Τότε ο βασιλιάς Δαρείος, διέταξε να δημοσιευθή το βασιλικό αυτό διάταγμα». Το έστειλαν στο ΦΕΚ..! Θα δούμε τώρα τι έκανε ο αληθινά άνθρωπος του Θεού Δανιήλ:
         «Ο Δανιήλ, όταν πληροφορήθηκε ότι δημοσιεύθηκε το βασιλικό αυτό διάταγμα, εισήλθε στον οίκο του. Τα παράθυρα του υπερώου του ήσαν ανοικτά, απέναντι από την Ιερουσαλήμ. Τρεις δε φορές την ημέρα έκαμπτε τα γόνατα, προσευχόταν και δοξολογούσε τον Θεό, όπως έκανε και πριν». Δηλ. αν και δεν ξεσήκωσε επανάσταση, αδιαφόρησε για το ενάντιο στην ευσέβεια διάταγμα και έκανε τα ίδια που έκανε πάντα κατά την προσευχή του! Το κάνουν τώρα οι σημερινοί κληρικοί ή έβαλαν πλώρη να επαληθεύσουν την προφητεία του ισαποστόλου αγίου Κοσμά, ότι «οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων»;[21] Να τι έγινε κατόπιν:
        «Τότε οι άνδρες εκείνοι παρακολούθησαν τον Δανιήλ και τον βρήκαν να προσεύχεται και να, παρακαλεί τον Θεό. Και προσελθόντες στον βασιλέα είπαν προς αυτόν: Βασιλιά, εσύ δεν υπέγραψες και δημοσίευσες διαταγή να ρίπτεται στον λάκκο των λεόντων κάθε άνθρωπος, ο οποίος θα ζητούσε κάτι από οιονδήποτε άλλον, από Θεού μέχρις ανθρώπου, επί τριάκοντα ημέρας, ειμή μόνον από εσένα, βασιλιά; Ο βασιλιάς απάντησε: Ορθός είναι ο λόγος αυτός και η διαταγή του βασιλέως των Μήδων και των Περσών, δεν πρόκειται να ακυρωθεί». Δηλαδή, επειδή ήξεραν την προσφορά του Δανιήλ στο βασίλειο, προωθούν την καταδίκη του με πλάγιο τρόπο. Όταν ο βασιλιάς το μαθαίνει στενοχωριέται, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ο Δανιήλ ρίπτεται στο λάκκο των λεόντων και το άνοιγμα σφραγίζεται. Του είπε όμως ο βασιλιάς ότι «ο Θεός σου, τον οποίον συ λατρεύεις πάντοτε, αυτός θα σε γλυτώσει από τον κίνδυνο».
          Και πράγματι: «Όταν ήλθε η πρωΐα και το φως απλώθηκε, σηκώθηκε ο βασιλιάς και βιαστικός έτρεξε στον λάκκο των λεόντων. Καθώς πλησίαζε στον λάκκο φώναξε με φωνή ισχυρή: Δανιήλ, δούλε του Θεού του ζώντος, ο Θεός τον οποίον συ πάντοτε λατρεύεις μπόρεσε να σε σώσει από το στόμα των λεόντων; Ο Δανιήλ απάντησε στον βασιλιά: Βασιλεύ, στους αιώνες να ζήσεις. Ο Θεός μου έστειλε τον άγγελό του και έκλεισε τα στόματα των λεόντων. Και έτσι κανείς από αυτούς δεν με έβλαψε, διότι εγώ το ορθό και ευθές έπραξα απέναντι του Θεού μου. Αλλά και απέναντί σου, βασιλιά, δεν διέπραξα κανένα σφάλμα». Ο Δανιήλ με θάρρος λέει στον τότε ανώτατο άρχοντα ότι δεν έπραξε κάτι που να είναι αντίθετο σ' αυτά που πραγματικά αυτός επιθυμεί. Διότι χωρίς τη χάρη του Θεού δεν γίνεται τίποτα, ούτε στον τομέα της Υγείας. Και ο Χριστός καθόρισε τον τρόπο που θα μεταδίδεται η χάρη Του διά της Εκκλησίας, δεν το έκανε κάποιος απλός άνθρωπος. Αυτοί όμως που σκάβουν τον λάκκο των άλλων πέφτουν οι ίδιοι μέσα:
          «Ο βασιλιάς διέταξε τότε και έφεραν τους άνδρες οι οποίοι είχαν συκοφαντήσει τον Δανιήλ, και τους έρριψαν στον λάκκο των λεόντων, αυτούς και τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους. Πριν δε καλά-καλά φθάσουν αυτοί στον πυθμένα του λάκκου, τα λιοντάρια τους άρπαξαν και συνέτριψαν όλα τα κόκκαλά τους». Αποδόθηκε δικαιοσύνη και ο Δανιήλ αξιώθηκε να συνδοξάζεται με τον αληθινό Θεό, διότι ο βασιλιάς Τον απεκάλεσε «Θεό του Δανιήλ» σε διάταγμά του:
          «Οι υπήκοοί μου να τρέμουν και να φοβούνται τον Θεό του Δανιήλ, διότι αυτός είναι Θεός ζωντανός, αιώνιος, μένων εις τους αιώνας». (Δανιήλ 6:5-26). Το συμπέρασμα είναι ότι και τότε και τώρα υπάρχει ανάγκη της υπερφυσικής επέμβασης του Θεού. Όποιος την επιδιώξει σωστά είναι ο μόνος που είναι κατάλληλος να ωφελήσει και άλλους. Γι' αυτό ο Θεός είναι ο Θεός που μας μαθαίνουν οι άγιοι και όχι, αναγκαστικά, όσοι συμβαίνει να διοικούν τις Εκκλησίες. Και ο Δαρείος που συμβολίζει και τον σκεπτόμενο νου της σύγχρονης παγκόσμιας Βαβυλώνας συστήνει τον αληθινό Θεό από ένα άνθρωπό του, τον Δανιήλ, που απέδειξε ότι τιμά το όνομά του, ότι ο Θεός είναι κριτής.
          5. Θεωρίες συνωμοσίας. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς πολύ μ' αυτές. Παρατηρούμε τη μεγάλη εξάπλωσή τους, κάτι που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν αναπαύεται με τον τρόπο που η διοίκηση προχωράει σε εφαρμογή μέτρων επεξεργασμένων μέσα σε κρυφές ή φανερές λέσχες, μασονικές στοές, αποκρυφιστικές ομάδες κλπ. Δεν ενδιαφέρουν οι πολλές λεπτομέρειες που δίνουν όσοι στηρίζονται μόνο σ' αυτές.
        Σίγουρα χρειάζεται μια γρήγορη ματιά σ' αυτές για να αντιμετωπισθούν οργανωμένες πλάνες, όπως έπρεπε έγκαιρα να είχε παρατηρηθεί και καταπολεμηθεί ο αποκρυφισμός των Ναζί, πριν αυτός ανεβεί στην εξουσία. Τώρα όμως οι πλάνες αισθάνονται απελευθερωμένες και είναι πιο δύσκολο από παλιά να καταπολεμηθούν.
        Υπάρχουν και θεωρίες συνωμοσίας που κατά ένα μέρος στηρίζονται σε σοβαρά επιστημονικά δεδομένα και διαπιστωμένα συμβάντα, οπότε κατά ένα βαθμό δεν είναι επιβλαβείς. Θα δώσομε μερικά παραδείγματα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρομε ότι πίσω από ότι γίνεται υπάρχει η πρόνοια του Θεού για να υπάρχει ωφέλεια απ' αυτό είτε το σχεδίασε η κυβέρνηση είτε κάποια αποκρυφιστική ή άλλη ομάδα.
       Τίποτα δεν γίνεται χωρίς τη θέληση του Θεού (κατ' ευδοκίαν ή κατά παραχώρησιν) και να μην αποσκοπεί στη σωτηρία των ανθρώπων, έστω και μέσω θλίψεων.[22] Δεν κάνουν οι αποκρυφιστές (Ιλλουμινάτοι, Μασόνοι κλπ) ότι θέλουν, αλλά ο Θεός:  «Ὁ Θεὸς ἡμῶν ἐν τῷ οὐρανῷ καὶ ἐν τῇ γῇ πάντα, ὅσα ἠθέλησεν, ἐποίησε»! (Ψαλμ. 113,11).
20 Μαρτίου 2020, Γ΄ Χαιρετισμοί της Παναγίας
Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης
Το παρόν σε εκτυπώσιμο αρχείο pdf
    + Ο Πατριάρχης Γεωργίας είδε όραμα θεραπείας από τον κορώναό!
     5 Μαρ. 2020. Στο Κυριακάτικό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης της Γεωργίας Ηλίας ο Β΄, είπε στο ποίμνιό του για το όραμα που σχετίζεται με τον κορωναϊό που είχε την παραμονή (29-2-2020), αναφέρει το Sputnik-Georgia.
    «Ο Πατριάρχης είπε ότι είδε έναν άνθρωπο φλογερού χρώματος που καθόταν πάνω σε άλογο, να πετάει κάτι από το κεφάλι του επάνω (να και η κορώνα!), και να εξαφανίζεται, αναφέρει το δημοσίευμα. Στη συνέχεια, ένα παιδί πλησίασε, έπτυσσε στο χώμα, ανακάτευσε το σάλιο με το δάχτυλό του και ζωγράφισε σταυρό στο μέτωπό του. Αυτό, σύμφωνα με τον Πατριάρχη, ήταν ένδειξη ότι με τη βοήθεια του Κυρίου και του Σταυρού ο άνθρωπος θα καταφέρει να νικήσει αυτή την ασθένεια».
     Ο Προκαθήμενος της Γεωργιανής Εκκλησίας κάλεσε τους πιστούς να μην φοβούνται σε καμία περίπτωση και να μην αποκαρδιώνονται.
     «Δίνουμε μεγάλη προσοχή σήμερα στα γεγονότα που συνέβησαν σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τον κορωναϊό. Είτε προέρχεται από το Θεό, είτε από το κακό, θέλω να σας πω ένα πράγμα ότι χωρίς τον Κύριο, αυτό δεν θα συνέβαινε (δηλ. αν δεν το επέτρεπε ο Κύριος). Και με τη βοήθεια της προσευχής και της ευλογίας του Κυρίου μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την ασθένεια», είπε ο Πατριάρχης Ηλίας. (vimaorthodoxias)
   Σχόλιο: Φλογισμένοι από κολαστικό πυρ είναι οι δαίμονες, ενώ και σε κάποιους αποκρυφιστές Νεοταξίτες αρέσει να βάφονται σαν να ξεπετάγονται μέσα από υποχθόνιες φλόγες. Θυμηθείτε στιγμιότυπα της τελετής των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου (2012).
    Το παιδί δηλώνει, ως φαίνεται, τους κληρικούς που εκπροσωπούν τον Κύριο, οι οποίοι χωρίς να είναι ανάγκη να έχουν φτάσει στην τελειότητα (εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού - Εφ. 4:13), ρίχνουν πάνω σε γη και ανθρώπους ευλογημένο νερό. Δηλ. αγιασμένο νερό (ως από το στόμα του Κυρίου, λόγω του ευαγγελικού αναγνώσματος και των αγίων Ευχών), που προφυλάσσει τους πιστούς, διότι στο νου τους επιγράφεται η δύναμη του Σταυρού του Χριστού. Με αυτήν νικώνται οι δοκιμασίες κάθε είδους. Και η ευλογία επεκτείνεται ύστερα σε όλη την κτίση, όπως συμβαίνει με το ράντισμα του αγιασμού.
       Μάλιστα ο νους των ανθρώπων που θα δεχθούν το θαύμα θα αναγεννηθεί, έτσι όπως ανέβλεψε ο εκ γενετής τυφλός. Διότι αυτός πρώτα απέκτησε μάτια (που δεν είχε) όταν ο Ιησούς «έπτυσε χαμαί και εποίησε πηλόν εκ του πτύσματος, και επέχρισε τον πηλόν επί τους οφθαλμούς του τυφλού». Και ύστερα η θεραπεία ολοκληρώθηκε διά της κολυμβήθρας του Σιλωάμ (απεσταλμένου Σωτήρος), δηλ. του Χριστού, ο οποίος αποστέλει τους πιστούς στην κολυμβήθρα του αγίου βαπτίσματος, ώστε όταν βλέπουν τον κόσμο να τον κατανοούν πνευματικά. Διότι γράφεται ότι: «είπεν αυτώ: ύπαγε νίψαι εις την κολυμβήθραν του Σιλωάμ, ό (που) ερμηνεύεται απεσταλμένος. Απήλθεν ουν (λοιπόν) και ενίψατο, και ήλθε βλέπων». Και, πράγματι, έχοντας νέα μάτια ομολόγησε τον Ιησούν Υιόν του Θεού και προσεκύνησεν Αυτόν. (Βλ. Ιω. 9:1-41).  
     Η δοκιμασία ήρθε σαν κορώνα που ρίχτηκε στη Γη από το κεφάλι του φλογισμένου ανθρώπου ή δαίμονος, οπότε, πράγματι, κορωναϊός είναι η κατάλληλη ονομασία της ασθενείας. Έτσι τη χαρακτήρισε και ο μητροπολίτης Μόρφου.  

[3] «Και ο τέταρτος άγγελος σάλπισε. Και χτυπήθηκε το ένα τρίτο του ήλιου και το ένα τρίτο της σελήνης και το ένα τρίτο των αστεριών, για να σκοτεινιάσει το ένα τρίτο από αυτά, και η ημέρα να μη φωτίσει κατά το ένα τρίτο της και η νύχτα παρόμοια»... (Αποκ. 8:12).
[4] Θουκιδίδη Ιστορία, Βιβλ. ΙΙ, 47.
[5] Ο Παύλος όμως απάντησε απτόητος: «ομολογώ δε τούτο σε σένα, ότι κατά την οδόν που λένε αίρεση (δηλ. τον Χριστιανισμό) έτσι λατρεύω τον Θεό των Πατέρων». (Πράξ. 24:14).
[6] Οι μαθητές εργαλειοποιούνται αντιεπιστημονικά σαν εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, που γι' αυτό το λόγο φιλοξενεί τελευταία στο Νταβός την Γκρέτα και άλλους "ακτιβιστές"...  Δείτε περισσότερα στο Νέα Τάξη 2ο: https://www.imdleo.gr/diaf/2019/nwo2.html#GW
[7] Όπως καυστικά σχολίασε η Ραχήλ Μακρή. https://www.gazzetta.gr/plus/politiki/article/1455309/i-rahil-makri-ekane-pio-exorgistika-psekasmeno-post-pic
[8] https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/857672_me-epitaxi-farmakon-kai-meson-prostasias-apanta-i-kyvernisi-stin
[9] https://www.youtube.com/watch?v=toUTQJwCfls
[10] https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/6929539_g-tragkas-o-ios-ehei-ta-haraktiristika-enos-biologikoy-oploy
[11] Δείτε Κορώνα-ιός και Χ-ιός: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/x-ios.html          
[12] ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/ekl-covid.pdf
[13] https://www.dogma.gr/ellada/koronoios-etsi-tha-leitourgoun-oi-ekklisies-olo-to-fek/110957/
[14] Στην καθιερωμένη ενημέρωση του κοινού, ανακοινώθηκε πως από αύριο (19 Μαρτίου)... απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων με πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση ενώ αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ατόμων. https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/858927_apo-ayrio-i-apagoreysi-dimosion-synathroiseon-ano-ton-10
[18] «Έτσι, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε (είσαι) ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω να σε αποβάλω σαν εμετό από το στόμα μου». (Αποκ. 3:16)
[19] Ο άγιος γέροντας Παΐσιος (+1994) είπε: «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τη μαχαίρα του. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς»! Όταν τον ρώτησε κάποιος «και για τους λαϊκούς τι θα κάνει», ο γέροντας Παΐσιος του είπε αυτό που λέγεται στη Θεία λειτουργία: «…υπέρ των ημετέρων αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων. Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας αμαρτήματα». («Πνευματική αφύπνιση», Λόγοι Β ́- Σουρωτή). Περισσότερα για τον προφήτη Ηλία: https://www.imdleo.gr/apocalypse/apocalypse_9.pdf  σ.8.
[20] Αγίου Παϊσίου Λόγοι Α’, «Με Πόνο και Αγάπη». Σουρωτή.
[22] Όμως: «Ὁ Θεὸς ἡμῶν καταφυγὴ καὶ δύναμις, βοηθὸς ἐν θλίψεσι ταῖς εὑρούσαις ἡμᾶς σφόδρα». (Ψαλμ. 45:2).
+  +  +

20-3-2020:
ΕΥΤΥΧΩΣ ο μητροπολίτης Κυθήρων κράτησε τη στάση που έπρεπε σε Χαιρετισμούς και Θεία λειτουργία, και δεδομένου ότι το εκκλησίασμα δεν είναι μεγάλο, δεν υπάρχει ανησυχία ούτε για τους φοβητσιάρηδες!
29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020. Γράφει ο Έξαρχος Γεώργιος, εκπαιδευτικός.
Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Αριστείδης Χατζής, βγήκε σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό και έλεγε ανιστόρητα πράγματα. Υποστήριξε καταρχάς ότι η πανώλη διήρκεσε 1 με 1,5 έτος. Πράγμα αστείο, αφού όπως θα δούμε παρακάτω, ο Καποδίστριας γράφει σε επιστολή του ότι κράτησε σχεδόν τέσσερις μήνες. Μεταξύ άλλων ανιστορήτων ειπώθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι αδίκως οι Έλληνες κατηγορούσαν τους τουρκο-αιγυπτίους του Ιμπραήμ ως υπεύθυνους για την νόσο. Και όμως βρίθει ο Τύπος της Εποχής για του λόγου το ασφαλές. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να ανατραπούν όλα αυτά και άλλα πολλά. Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στις πηγές. Στο παρόν άρθρο θα καταδειχθεί ότι ουδέποτε έκλεισαν οι εκκλησίες επί Καποδίστρια... Είναι επιεικώς απαράδεκτο να «χρησιμοποιείς» κάποιον, ειδικά όταν αυτός είναι ο εθνομάρτυς Ιωάννης Καποδίστριας, για να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του κλεισίματος των ιερών ναών και κατ’ επέκταση την αποχή από τον εκκλησιασμό και την Θεία Κοινωνία. Ο ίδιος ο Καποδίστριας, όταν τον παρώτρυναν να μην εκκλησιασθεί λόγω του ότι υπήρχαν βάσιμες υποψίες για την δολοφονία του απάντησε: «Δεν γίνεται να χάσω την Θεία Λειτουργία για κανένα λόγο»! 
 Εκτυπώσιμο αρχείο.
 Θεωρίες συνωμοσίας
   Σε δύο βίντεο μπορείτε να βρείτε ειδικευμένη ενημέρωση, που όμως δεν καταλήγει αναγκαστικά στο συμπέρασμα χρήσης του κορωνα-ιού σαν βιολογικού όπλου:
1. Is Coronavirus A Secret Chinese Bio-warfare Weapon? | Fact Check
India Today. As the death toll due to Coronavirus continues to rise, many people have begun to speculate on how this epidemic started. https://youtu.be/-hD-PWN5UN0
2.  Η Κίνα υποδηλώνει διαρροή του κορωναϊού από εργαστήριο; China Implies Coronavirus Leaked from Lab? Feb 22, 2020. https://youtu.be/G0VJLYRhPHg 
Στιγμιότυπα από τα video-clips: 
Η προειδοποίηση των γιατρών ότι μπορεί να μεταδοθεί η αρρώστια στον άνθρωπο: 
   300.000 ζώα ερευνώνται ετησίως στη Γουάν και δεκάδες εκατομμύρια συνολικά στην Κίνα.
Ο κορωναϊός μελετάται στα βιολογικά εργαστήρια πολύ πριν λάβει τον τύπο covid-19:
  

+   +   + 
 
Χρειάζεται προσοχή από τους παραπλανητικούς τίτλους, όπως δίπλα.
Στην πραγματικότητα οι Κινέζοι μιλάνε για πιθανή μετάδοση από στρατιωτικό προσωπικό χωρίς να πουν ότι οργανώθηκε από την Αμερική σαν βιολογικό όπλο.   
 Όλα επιβεβαιώνουν ότι είναι οι αμαρτίες μικρών και μεγάλων που δημιουργούν τις αρρώστιες. Και όσο πλησιάζομε στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο, τόσο αυτές πληθαίνουν, και τόσο μεγαλύτερες προειδοποιήσεις δίνονται, Θεού επιτρέποντος...
Αν κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση που δημιουργείται φτιάχνοντας εμβόλια με επί πλέον σφράγισμα νανο-τεχνολογίας, όπως λέει ο Μπιλ Γκέιτς, κακό του κεφαλιού τους κάνουν και όσων ευθυγραμμιστούν μαζί τους: Ένα «αόρατο» στο ανθρώπινο μάτι «τατουάζ» το οποίο αποτελείται από μικροσκοπικούς κρυστάλλους και ορατό μόνο στο υπεριώδες φως πρόκειται να λαμβάνουν όσοι θα εμβολιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου