Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος (ΦΩΤΟ) .

ΣΧΟΛΙΟ : Καμμία ιδέα κάνας Αρχιερέας,έτσι για να τεστάρουμε τι έκαναν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι,με Λιτανείες σε περιόδους επιδημιών,ώστε να βγούμε μπροστά σαν Ορθόδοξοι,στη δύσκολη παγκόσμια κατάσταση και να σώσουμε και άλλους ομο'ι'δεάτες ή αλλόθρησκους,που δεν έχουν Άγια Λείψανα;Κατά τον ίδιο τρόπο όταν θα βγουν οι ταυτότητες θα μας πείτε βάλτε κι έναν σταυρό επάνω και πάρτε τις.Μάλλον έρχεται μεγάλη Οργή Κυρίου και μεγάλες αλλαγές στον εκκλησιαστικό χώρο.Η Ελλάδα διανύει την Μεγάλη Παρασκευή και βαδίζει προς την Σταύρωση με τα Πάθη να έχουν ξεκινήσει,πηγαίνοντας από τον Άννα στον Κα'ι'άφα,ιστορικά δεδομένα που επαναλαμβάνονται με αληγορικό τρόπο.Η Ανάσταση θα ακολουθήσει μετά την Σταύρωση και τις θλίψεις που περνάμε.tilediaskepsi sinodos 1
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Εκκλησία της Ελλάδος προτίμησε οι Συνοδικοί Ιεράρχες να παραμείνουν στις έδρες τους, τηρώντας έτσι τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους Συνοδικούς Μητροπολίτες, τόνισε ότι προσωπικά για τον ίδιο είναι μια πρωτοφανής επικοινωνία.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Αρχιπείσκοπος και οι Ιεράρχες, συζήτησαν τα μέτρα που επιβάλει η Κυβέρνηση, καθώς και το θέμα που αφορά τις Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, φαίνεται να συμφωνούν με τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, ενώ τονίστηκε ότι μέχρι τις 11 Απριλίου οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
tilediaskepsi sinodos 2
tilediaskepsi sinodos 2
tilediaskepsi sinodos 2romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου