Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

9 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

 Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια ξεκινήσαμε το παρόν μπλογκ,με στόχο να καταθέσουμε το βάθος πλούτου που διαθέτει η Ορθοδοξία.

Περάσαμε μέσα από μία δεκαετία με μνημόνια,οικονομικές κρίσεις και πολλές άλλες καταστάσεις τις οποίες περιέγραφαν η Αγία Γραφή,οι προφήτες,οι Αγιοι και οι Γέροντες.

Εχοντας γνώση των προφητειών από πολύ μικρή ηλικία(μόλις 8 ετών)με γνώσεις που μου δόθηκαν και έζησα στην πορεία της ζωής μου,μετέφερα μέσα από το μπλογκ όσες είναι έγκυρες και καταγγεγραμμένες στα βιβλία,αλλά και μερικές από αυτές που άκουσα και συζήτησα σε όλα αυτά τα χρόνια από το 1973 μέχρι σήμερα,τόσο με ανθρώπους,όσο και με ιερείς και καλογέρους,σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος,αλλά και της Αλβανίας.

Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν πέσαμε στο λάκο με τη φάβα,του δεν μπορεί θα γίνει πόλεμος για να μην γίνουν όσα ζήσαμε και ζούμε επί 12 έτη και θα συνεχίσουμε να ζούμε τα επόμενα χρόνια.

Δεν μπήκαμε ούτε καν στη διένεξη που υπάρχει στο ίντερνετ Αναλαμπή της Ορθοδοξίας ή αντίχριστος; 

Εχω κάτσει δίπλα σε άγιους ανθρώπους,λα'ι'κούς και κληρικούς που μου είπαν έγκαιρα και έγκυρα όλα όσα έρχονται,έτσι κι εμείς μεταφέρουμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα και έγκυρα όλα όσα γίνονται.Είμαστε οι πρώτοι όταν κάποιοι άλλοι περίμεναν πόλεμο που λέγαμε θα κλείσουν οι εκκλησίες και το μεταφέραμε γραπτώς με όσα είχε πει ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης.

Παρότι τα τελευταία 2 χρόνια μας έστελναν μηνύματα να γράψουμε περί θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους και ειδικότερα φέτος με τις έρευνες του Oruc Reis εμείς τα παρακάμψαμε όλα λέγοντας ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα,αλλά έρχονται μεγάλα δεινά στον τόπο.

Θα συνεχίσουμε όσο είναι δυνατόν στο ίδιο μοτίβο,επειδή άλλα περιμένουν κάποιοι και άλλα γίνονται.

Είμαστε με ανοικτά τα αυτιά και τα μάτια για όσα διαδραματίζονται γύρω μας.Εχουμε αναδείξει όλες τις καταστάσεις στις οποίες έχει αναμιχτεί ο Τούρκος.Από τα Βαλκάνια με την Αλβανία,με την εξαγορά πολλών επιχειρήσεων στη Γεωργία,με τον πόλεμο στο Ναργκόνο Καραμπάχ,με την ανάμιξη στα θέματα της Λιβύης,αλλά και την οικονομική ενίσχυση σε Μουσουλμανικές οργανώσεις στο ορος του Ναού στα Ιεροσόλυμα,τα οποία υπόσχεται να απελευθερώσει,και όπως μου έλεγε κάποτε μία θεία μου,ο Τούρκος θα πολεμήσει με το Ισραήλ!

Εχει αναμιχτεί ακόμη και στην Αφρική,δίνοντας εντολή στην Αιθιοπία να φτιάξει φράγμα στις πηγές του ποταμού Νείλου,ώστε όταν καταστεί ανάγκη να τραβήξει τα νερά και να ξεραθεί ο ποταμός Νείλος.Ετσι εκτός από τον ποταμό Ευφράτη,που είπε ο Άγιος Πα'ί'σιος θα ξεραθεί και ο Νείλος όπως αναφέρεται στην Π.Διαθήκη.

Προς στιγμήν Μέγας ο Άγαρ που λέει και η προφητεία του Ανώνυμου,χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί πόσα χρόνια θα κρατήσει αυτή η στιγμή.

Από την άλλη έχει ξεκινήσει από το Γουχάν της Κίνας,μία επιδημία με τον τίτλο ΚΟΡΟΝΑιός.Είμαστε οι πρώτοι που καλύψαμε το θέμα από τον Γενάρη μέσω του μπλογκ ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΟ φέρνοντας πρώτοι όλα τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης του ιού,μέσα από τα Κινέζικα πρωτόκολλα,τονίζοντας ότι ο ιός θα εξαπλωθεί παγκοσμίως.Είμαστε οι πρώτοι που γράψαμε για καραντίνες και οικονομικές επιπτώσεις παγκοσμίως.Ο τίτλος της επιδημίας δεν είναι τυχαίος αφού ΚΟΡΟΝΑ σημαίνει Στέμμα.Κάποιος λοιπόν θέλει να φορέσει το στέμμα του κι εδώ υπάρχουν την ίδια εποχή 3 ποθούμενα. 

Το πρώτο είναι το Εβρα'ι'κό ποθούμενο που δεν είναι άλλο από την εμφάνιση του Εβραίου Μεσσία(Αντίχριστος για τους Χριστιανούς).Σήμερα στο Ισραήλ πολλοί ραββίνοι αναφέρουν ότι η εμφάνιση του Μεσσία τους είναι πολύ κοντά,μπορεί να συμβεί και μέσα στο 2021.Υπάρχουν μάλιστα αναφορές ότι ο Νετανιάχου θα του παραδώσει την εξουσία.Η θητεία του Νετανιάχου σαν πρωθυπουργός λήγει το Νοέμβριο του 2021 οπότε πρέπει να αναλάβει πρωθυπουργός ο Γκαντς από το ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ κόμμα.Θα γίνει έτσι ή θα έχουμε κάποια έκπληξη;

Το δεύτερο ποθούμενο είναι το Τουρκικό με την εμφάνιση του 12ου Ιμάμη,σύμφωνα με το προφητικό βιβλίο των Μουσουλμάνων Χαντίθ.Ο Ερντογάν προσβλέπει με όσα κάνει στη Διεθνή σκακιέρα στην ίδρυση ενός ΝεοΟθωμανικού κράτους-αυτοκρατορίας που θα περιλαμβάνει πολλές χώρες που είχαν οι Οθωμανοί.Θέλει δένει να στεφθεί Χαλίφης από τον 12ο Ιμάμη.

Γι αυτό μετέτρεψε την Άγια-Σοφία από Μουσείο σε Τζαμί,και άφησε ανέπαφο το σημείο που γινόταν η στέψη των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων,ώστε στο ίδιο ακριβώς σημείο να στεφτεί Χαλίφης.

Το Τρίτο ποθούμενο είναι το Ελληνικό.Το όνειρο η Αγία Σοφία να ξαναλειτουργηθεί και η Κωνσταντινούπολη να γίνει πρωτεύουσα της Ελλάδος.Θα επιστρέψουν τότε σε ένα κράτος όλες οι αλησμόνητες πατρίδες,από τη Μ.Ασία,Τα Σκόπια(περιοχή Μοναστήρι),τη Β.Ήπειρο και τη κατεχόμενη Κύπρο.

Οι ημερομηνίες σφίγγουν,έχουμε γράψει ποιές έχουν διαψευστεί διαχρονικά και οι επικρατέστερες είναι πλέον το 2024 στις 5 Μα'ι'ου(πατέρας Καλα'ί'δης)και ο προγραμματισμός για τη στέψη του Εβραίου Μεσσία το 2026.Ποιό από τα τρία ποθούμενα θα εκπληρωθεί;Ποιός θα βάλει το Στέμμα του,ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, ο 12ος Ιμάμης ή ο Εβραίος;

Είναι πολλές οι καταστάσεις που ακόμη δεν έχουμε δει,όπως η διάλυση της ΕΕ και του Ευρώ,το παγκόσμιο χάος,η διάλυση της Μ.Βρετανίας,τα γεγγονότα με τους Μετανάστες αλλά και ένας εμφύλιος που πάντα διαχρονικά συμβαίνει στην Ελλάδα.Μην ξεχνάμε το 1916-1922 όταν μπήκαμε εν μέσω Βαλκανικών πολέμων στην Κωνσταντινούπολη και κυνηγήσαμε τους Τούρκους μέχρι τα βάθη της Ασίας και τότε όλοι πίστεψαν ότι εκπληρώθηκε το Ελληνικό ποθούμενο,τότε ήρθε ο εθνικός διχασμός που έφερε τη Μικρασιατική καταστροφή.

Ξεκινήσαμε λοιπόν στις 27 Νοεμβρίου 2011 με πρώτο δημοσίευμα τα παρακάτω :

Προφητείες του Γέροντα Πα'ί'σιου. 

 

Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν .

(Λόγοι χάριτος και σοφίας, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)
Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :
-Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.
(Μαρτυρίες προσκυνητών , Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 425-426)

Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ; Τους μωραίνει ο Θεός κι
αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και
με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα
να ρεζιλευτούν.
( Σκεύος εκλογής, Ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, 1998,  Άγιον Όρος)

 Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι . Οι Αμερικάνοι σου λέει , τι γίνεται εδώ ;     Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι .

 ( Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε,Αθ. Ρακοβαλή ,2η έκδοση,1997, σελ: 77)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου