Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Άγ. Ιάκωβος: «Ενώ έβαζα την Αγία Λαβίδα στο στόμα του, είδα μία λάμψη να φεύγει…»

 Άγιο Ιακώβος εν Ευβοία: «-Ο Θεός μου έδωσε το χάρισμα να βλέπω τους προσερχόμενους χωρίς μετάνοια μαύρους, ενώ τους μετανοούντες φωτεινούς. Μία φορά λοιπόν, βλέπω έναν νεαρό να προσέρχεται στην Θεία Κοινωνία ολόμαυρος. Όταν έφτασε εις το Ποτήριον, είπα από μέσα μου: ”Ποιος είσαι εσύ Ιάκωβε για να τον κρίνεις;”. Έκανα το λάθος και τον κοινώνησα. Ενώ έβαζα την Λαβίδα στο στόμα του, είδα μία λάμψη να φεύγει από την Λαβίδα και να επιστρέφει στο Ποτήριον.. Έμεινα άναυδος. Δεν κοινώνησε ο αμετανόητος.»

Απόσπασμα από ομιλία του κ. Ανδρέα Χριστοφόρου, Νομικού, με θέμα: «Η μετάνοια και η αιώνιος ζωή, όπως την έμαθα από τους σύγχρονους αγίους και γεροντάδες» που έγινε στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης στις 13/03/2017 στα πλαίσια Ημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου» και προεδρεύοντα τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Δημ. Τσελεγγίδη.

Κατά την Ημερίδα και μετά από τον χαιρετισμό και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, διακεκριμένοι ομιλητές, κληρικοί και λαϊκοί αναφέρθηκαν με τις εισηγήσεις τους στο εν λόγω σημαντικό θέμα.

Ανδρέας Χριστοφόρου.

Πηγή αναδημοσίευσης οπτικοακουστικού υλικού:

Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης.

pothosmetanoias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου