Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

”καὶ θήσω τὰς πόλεις ὑμῶν ἐρήμους καὶ ἐξερημώσω τὰ ἅγια ὑμῶν!!! Ο Άγ Ανδρέας θυμίζει δικαστήριο ….

 

Ερήμωση.. Ο Άγ. Ανδρέας το διαμάντι αρχιτεκτονικής και περίτεχνης ζωγραφικής ο μεγαλοπρεπής ναός είναι απαγορευμένη ζώνη ανήμερα της γιορτής του…. Ιεράρχες κοιτάξτε αυτή την εικόνα σας ικανοποιεί; Πολιτικοί Αχαιοί κοιτάξτε αυτή την εικόνα σας εκφράζει;….Λαέ της Πάτρας κοίτα αυτή την εικόνα είναι αυτή η θέλησή σου;;

Ο Άγιος Ανδρέας θυμίζει αίθουσα δικαστηρίου…Ναι αλλά ποιά η εκδίκαση;

Και είναι το χειρότερο δικαστήριο να δικάζεσαι ερήμην ενώπιον του Ιερού Βήματός Του…

Στο ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ κεφ.25-26 ο Κύριος των Κυρίων απευθυνόμενος στο Μωυσή εντέλλεται για όσα θα πρέπει να τηρήσει ο λαός του ο προερχόμενος από την αιχμαλωσία όταν θα βρεθεί στη γη την υποσχεμένη…Μεταξύ άλλων αναφέρει σε αυτό το Συμβόλαιο-Διαθήκη με το λαό τα ευεργετήματα που θα έχει ο τελευταίος αν τηρήσει τους όρους του αλλά και τις συμφορές και τις συνέπειες αν τους παραβιάσει.Μεταξύ άλλων αναφέρει δουλεία σε εχθρούς, κατάκτηση αλλά και πρωτοφανή πείνα όπου οι γονείς θα τρώνε αλλοπαρμένοι τ’αγόρια και τις θυγατέρες τους…Και βέβαια επαναλαμβάνει το επιτίμιο της ερήμωσης……..

Καὶ ἐλάλησε Κύριος πρὸς Μωυσῆν ἐν τῷ ὄρει Σινὰ λέγων·………

ἐὰν δέ μὴ ὑπακούσητέ μου, μὴ δὲ ποιήσητε τὰ προστάγματά μου ταῦτα,….

καὶ καταφεύξεσθε εἰς τὰς πόλεις ὑμῶν· καὶ ἐξαποστελῶ θάνατον εἰς ὑμᾶς, καὶ παραδοθήσεσθε εἰς χεῖρας τῶν ἐχθρῶν. (σσ. θα καταφύγετε στις πόλεις αλλά θα στείλω θανατικό ασθένεια φοβερή, αυτή είναι η σημερινή κατάσταση)

καὶ θήσω τὰς πόλεις ὑμῶν ἐρήμους καὶ ἐξερημώσω τὰ ἅγια ὑμῶν, καὶ οὐ μὴ ὀσφρανθῶ τῆς ὀσμῆς τῶν θυσιῶν ὑμῶν.

(σσ. θα καταστήσω τις πόλεις έρημες αυτό που βιώνει η οικουμένη μέσω του γενικού lockdown) (σσ.θα ερημώσω τα ιερά σας -άγια υμών- και αυτό πραγματώνεται διαδραματίζεται μην έχοντας προηγούμενο. Ναοί περίκλειστοι, έρημοι, απαγορευμένη ζώνη)

καὶ ἐξερημώσω ἐγὼ τὴν γῆν ὑμῶν..Λευ. 26,46         ταῦτα τὰ κρίματά μου καὶ τὰ προστάγματά μου καὶ ὁ νόμος, ὃν ἔδωκε Κύριος ἀνὰ μέσον αὐτοῦ καὶ ἀνὰ μέσον τῶν υἱῶν Ἰσραήλ, ἐν τῷ ὄρει Σινά, ἐν χειρὶ Μωυσῆ.

30/11/20 του Αγ. Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου