Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

BAS_4 : ΚΥΡΙΑ, Ο ΑΨΗΛΟΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΟΠΙ.

 Διαβάζω την είδηση ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΤΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ο ΜΟΡΦΟΥ  και πέφτω κάτω από τα γέλια, φανταζόμενος τους μητροΜΠΟΛΙτες του Ελλαδιστάν να προσφεύγουν στον Κύπρου σαν μωρές παρθένες λέγοντας :











– Κυρία, αυτός ο ΨΗΛΟΣ μας πειράζει, μας πήρε το τόπι, παίζει μόνος του μπάλλα στο γήπεδο και δεν μπορούμε να τον μαρκάρουμε, είναι πολύ α-ψηλός, δεν τον φτάνουμε, δείρτε τον, βγάλτε του κόκκινη κάρτα να αποβληθεί! Να τον εξοντώσουμε, να του κόψουμε τα πόδια, να τον κοντύνουμε, να τον ξαπλώσουμε. (Το κλασσικό «κολούειν τους υπερέχοντας» του Κορίνθιου Περίανδρου)

Αχαχααχαχαχαχαχαχ, πόσο ξεφτίλα πια… Για τους σχισματικούς του Κιέβου τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Για τον Σουηδίας, που ανεξήγητα “αποκαθήλωσε” τις εικόνες από τον καθεδρικό ναό κι έκανε τον ναό του Κυρίου (α)πολιτιστικό κέντρο τσιμουδιά… (www.exapsalmos.gr/2021/04/05/ti-symvainei-stin-mitropoli-souidias/ ). Για τον μητροπολίτη Ελσίνκι, που συλλειτούργησε με γυναίκα επίσκοπο ( www.pentapostagma.gr/ekklisia/6667279_i-ntropi-toy-fanarioy-symplirose-4-hronia-horis-oyte-mia-exigisi-ti-egine-me-tin ) δεν μιλάνε τα … κορίτσια.

Λοιπόν εξήγηση και γι αυτό δίνει ο Χριστός στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (κεφ.3) :
«19 αὕτη δέ ἐστιν ἡ κρίσις, ὅτι τὸ φῶς ἐλήλυθεν εἰς τὸν κόσμον, καὶ ἠγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ αὐτῶν τὰ ἔργα. 20 πᾶς γὰρ ὁ φαῦλα πράσσων μισεῖ τὸ φῶς καὶ οὐκ ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα μὴ ἐλεγχθῇ τὰ ἔργα αὐτοῦ· 21 ὁ δὲ ποιῶν τὴν ἀλήθειαν ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα φανερωθῇ αὐτοῦ τὰ ἔργα, ὅτι ἐν Θεῷ ἐστιν εἰργασμένα».
(19 Αυτή δε είναι και η αιτία της καταδίκης των απίστων· ότι δηλαδή το φως, ο Υιός του Θεού, ήλθεν στον κόσμον, αλλά οι άνθρωποι ηγάπησαν και έδωσαν μάλλον την καρδιά τους στο σκοτάδι και όχι στο φως. Και τούτο, διότι τα έργα των ήσαν πονηρά. 20 Διότι κάθε ένας που αμετανοήτως πράττει έργα κακά και διεστραμμένα, αντιπαθεί και αποστρέφεται το φως και δεν έρχεται στο φως, δια να μη φανερωθούν τα φαύλα έργα του. 21 Καθένας δε που ζη και πράττει σύμφωνα με την αλήθειαν του Θεού, έρχεται στο φως, πλησιάζει με εμπιστοσύνην στον Κυριον Ιησούν, δια να φανερωθή η ποιότης και η αξία των έργων του, να πληροφορηθή δε και ο ίδιος ότι πράγματι αυτά έχουν γίνει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού).

Ποιοί μιλάνε λοιπόν; Αυτοί που η αποστολή τους είναι η διάδοση του Θείου Λόγου και δεν μπορούν ούτε Ευαγγελικό απόσπασμα να αρθρώσουν, που δεν μπορούν να κάνουν πλέον κήρυγμα BAS_4 : Το Άγιον Πνεύμα σφράγισε το στόμα του Τζερόνυμο ;.

Αλήθεια, πότε είδατε τελευταία φορά κήρυγμα από μητροΜΠΟΛΙτη. Μόνο για τα μπόλια μιλάνε, για τα κοσμικά, για πνευματικά ΤΙΠΟΤΑ. Άρα, που δείχνουν την θεϊκή αποστολή τους, δεν είναι απόστολοι αλλά απόσκοποι, δεν είναι μητροπολίτες αλλά μιτρο-φορίτες και μητροΜΠΟΛΙτες.
ΠΑΣ ΓΑΡ Ο ΦΑΥΛΑ ΠΡΑΣΣΩΝ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ, ΙΝΑ ΜΗ ΕΛΕΓΧΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΟΥ·
Αντίθετα ο Άγιος Μόρφου διαπερνά τις ψυχές μας με τα θεϊκά του κηρύγματα. Αν κάποιοι ξεκινούν τη μέρα τους με το αν έκαναν το μπόλι, κάποιοι άλλοι ξεκινούν με το αν άκουσαν την τελευταία ομιλία του Μόρφου. ΚΟΣΜΙΚΑ vs ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.
Ο ΔΕ ΠΟΙΩΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ, ΙΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΗ ΑΥΤΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΟΤΙ ΕΝ ΘΕΩ ΕΣΤΙΝ ΕΙΡΓΑΣΜΕΝΑ.

Αν ζούσε ο Αλέφαντος, θα έλεγε : ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΑ. Πολλοί προπονητές ξεκινούν την ομάδα από τον στόπερ, που πρέπει να είναι ψηλός ογκόλιθος, σαν τον Μόρφου (χώρια το πνευματικό ύψος). Κι όταν ο στόπερ είναι και και “οχτάρι” να μοιράζει παιχνίδι με Ψαλμούς σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό, άντε να τον σταματήσεις. Εμπρός, Πανιερώτατε, έμπαινε Μόρφου, έμπαινε!

Ναι κορίτσια, ο α-ψηλός σας πήρε το τόπι κι αν δεν μπορείτε να φτάσετε το κοσμικό του ύψος άντε να φθάσετε το πνευματικό του. Βρε ζωντόβολα, κουκούτσι μυαλό να είχατε, που θα βρείτε καλύτερο να σας κάνει μνημόσυνο ή τρισάγιο, αφού πρωτολειτουργήσει στην Αγία Σοφία, όταν θα έχετε γίνει λίπασμα. Όταν θα χρειάζεστε τις επικλήσεις όλων των Αγίων, μήπως κι αλλάξει την Κρίση του ο Χριστός για τις άπειρες ανομίες σας. Που θα βρείτε άλλον με “άκρες” στον Ουρανό; Οκτώ πατεράδες έχει εκεί, πέραν δε της Παναγίας έχει τουλάχιστον άλλη μια μάνα, την γ.Γαλακτία, άρτι αφιχθείσα εκεί.

Όταν κατέβηκε ο Χριστός στην γη, μιλούσε στις συναγωγές κι έμεναν άλαλοι οι φαρισαίοι. Μάζευε τον κόσμο για δημόσια κηρύγματα κι εμβρόντητοι παρακολουθούσαν οι ιουδαίοι. Αν κατέβαινε σήμερα θα του έκοβαν τα μηνύματα στο Twitter, θα του έσβηναν τα video στο Youtube και το trio Studges Κούλης-Χαρδαλιάς-Χαϊδωχοϊδης θα απαγόρευαν τις δημόσιες συγκεντρώσεις, μην κολλήσει κορωνοϊό τους ανθρώπους. Αμφιβάλει κανείς ότι θα τον έγδερναν ζωντανό σήμερα;
«18 Εἰ ὁ κόσμος ὑμᾶς μισεῖ, γινώσκετε ὅτι ἐμὲ πρῶτον ὑμῶν μεμίσηκεν. 19 εἰ ἐκ τοῦ κόσμου ἦτε, ὁ κόσμος ἂν τὸ ἴδιον ἐφίλει· ὅτι δὲ ἐκ τοῦ κόσμου οὐκ ἐστέ, ἀλλ᾿ ἐγὼ ἐξελεξάμην ὑμᾶς ἐκ τοῦ κόσμου, διὰ τοῦτο μισεῖ ὑμᾶς ὁ κόσμος» (Ιωαν.15).
(Εάν ο πονηρός και κακός κόσμος σας μισή, μάθετε ότι εμέ πρώτα από σας έχει μισήσει. Εάν σεις ήσαστε από τον αμαρτωλόν κόσμον και είχατε την αμαρτωλήν ζωήν του κόσμου, τότε ο κόσμος θα σας αγαπούσε, διότι θα σας εθεωρούσε ως ιδικούς του. Επειδή όμως δεν είσθε από τον κόσμον, αλλ’ εγώ σας εδιάλεξα από τον κόσμον, δια τούτο ο πονηρός κι αμετανόητος κόσμος σας μισεί.)




BAS_4

ΥΓ1-Για τον όρο μητροΜΠΟΛΙτη δείτε αυτήν την είδηση “ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ”! Aπέλυσαν ιεροψάλτη επειδή μίλησε για ΜΗΤΡΟ-ΜΠΟΛΙΤΕΣ και ΜΙΖΕΣ!

κι ακούστε θείο λόγο από ένα παιδί, που δεν είναι ιερωμένος. Καλή δύναμη Δημήτριε Παπαγιαννόπουλε, ο Χριστός να σε ευλογεί.

ΥΓ2-Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στους μητροΜΠΟΛΙτες της Ιεράς Συνόδου, όπως οι σεβασμιώτατοι Κυθήρων, Αιτωλίας και Κερκύρας. Άλλον δεν άκουσα, συγγνώμη αν αδικώ κάποιον.

ΥΓ3-«Απόλαβε τόν θρόνο σου, Άγιε» (www.romfea.gr/pneumatika/12787-pos-egine-i-anakomidi-ieron-leipsanon-tou-agiou-ioanni-xrusostomou ) δείτε πόσο μεγαλόπρεπα ο Χριστός δικαιώνει τους εργάτες του αμπελώνα Του. Και οι διαβόλοι (με ουρά ή χωρίς) τρώνε πάντα θανάσιμες βουρδουλιές. Φιρί φιρί το πάνε οι αντίθετοι του Μόρφου.

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου