Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

BAS_4 : ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΕεε !!!

 Μετά την ανάρτηση του προτελευταίου μου άρθρου στην Τρικλοποδιά, έλαβα μέσω της ιστοσελίδας ένα παραπονετικό μέηλ από τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιο, δεδομένου ότι δεν τον εξαίρεσα από χάλια άλλων μητροπολιτών. Βέβαια είχε δίκιο και του είπα (σε μια ανταλλαγή μέηλ με πολύ γλυκό ύφος που είχαμε) να το αναφέρω δημοσίως.

Είναι πασίγνωστο το αγωνιστικό ύφος του ιεράρχου, με αποκορύφωμα τον γνωστό αφορισμό κυβερνητικών στελεχών για προδοτική στάση έναντι του Χριστού και του Ελληνισμού. Παρότι είχα προβλέψει ότι μπορεί να ξεχάσω κάποιον, ξέχασα τον πρώην, που μάλλον είναι ο μόνος πρώην ακόμα αγωνιζόμενος.

Με απασχόλησαν όμως κι άλλα σχετικά με το θέμα, ακόμα και η στάση μου έναντι του θέματος και των ιεραρχών, αναλογιζόμενος που μας ωθούν οι καταστάσεις, σε ένα κοινωνικό χάσμα διαρκώς διευρυνόμενο, με φούντωμα άσχημων συναισθημάτων εκατέρωθεν. Μελέτησα πάλι τα άρθρα ενός σοβαρότατου αρθρογράφου στην Τρικλοποδιά, που σέβομαι πάντα την άποψή του καθόσον έχει και έγκυρη επιστημονική άποψη, του κ.Νεκτάριου Δαπέργολα (www.triklopodia.gr/category/νεκταριοσ-δαπεργολασ/ ). Τρόμαξα κι εκεί, πως οι καταστάσεις τον έχουν κάνει κι αυτόν αλλόφρονα (σε καμμιά περίπτωση δεν το λέω υποτιμητικά, ανέφερα ότι σέβομαι ιδιαίτερα τα γραφόμενά του). Αναρωτήθηκα που μας οδηγούν οι καταστάσεις, πόσο εκτός ορίων μας ωθούν, όταν τα λόγια πλέον δεν μπορούν να περιγράψουν όσα βιώνουμε.

Όσοι πραγματικά καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, ξέρουν ότι είναι ξεκάθαρα δαιμονικές επιδράσεις σε μια εποχή, που (όπως μου μετέφερε αδελφικός μου φίλος) όλος ο πλανήτης είναι σήμερα κυριολεκτικά σατανισμένος. Όποιοι μέσω Ορθοδοξίας, έχουμε πάρει μια μικρή αίσθηση των πνευματικών καταστάσεων και του πραγματικού πολέμου, που διεξάγεται, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την τακτική μας. Δύσκολες καταστάσεις αλλά πρέπει να επαναπρογραμματίσουμε τις μεθοδεύσεις μας. Ο Χριστός θέλει ειρήνη, ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΜΩΣ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ κι όχι με διεστραμμένη αιρετική πίστη. Εκπτώσεις στην Πίστη δεν κάνουμε, είναι κόκκινη γραμμή αλλά όχι σαν των ξεπουλημένων πολιτικών και …. καλά δεν το συνεχίζω…
Αναλογιζόμενος όλα αυτά μου ήρθε ιδέα. Ακούστε την :

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιε,
με δεδομένο το αγωνιστικό σας φρόνημα για την Πίστη του Χριστού, που ζωοδοτεί τον Ελληνισμό, σας καλώ στην ελληνορθόδοξη σελίδα www.triklopodia.gr *** να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας, κυρίως όμως τις προσευχές μας προς τον Χριστόν, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με το έλεός Του να οδηγηθούμε σαν Ελληνισμός αλλά και σαν ανθρωπότητα σε καλύτερες κατά Χριστόν καταστάσεις.

Σας καλώ να μας τιμάτε, γράφοντας ανά τακτά διαστήματα (πχ ανά βδομάδα ή δεκαήμερο) κάποια παραινετικά άρθρα, με το κύρος σας ως αγωνιστής ιεράρχης, δίνοντας ένα πνευματικό στίγμα, που και σεις διαπιστώνετε ότι δεν υπάρχει σήμερα. Ποιός κηρύσσει σήμερα τον λόγον του Χριστού; Υπερτερεί ο λόγος του μπολιού και του πονηρού. Εύχομαι το παράδειγμά σας να ελκύσει κι άλλους μητροπολίτες, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πολεμήσουμε το κακό προς Δόξαν Κυρίου.

Ο σκοπός δεν είναι να βγάλουμε τα μάτια οι μεν των δε. Ασφαλώς οι τωρινοί “δε”, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. Αλλά με την όσο το δυνατόν κατά Χριστόν συμπεριφορά μας, ο Κύριος να τους φωτίσει ώστε και τον σημερινό σατανικό σκόπελο να υπερβούμε αλλά και να συνεχίσουμε στο διηνεκές την διαρκή πνευματική μας άνοδον.

Κυρίως όμως να δώσουμε την δυνατότητα στους εκτός Πίστης να καταλάβουν ότι ο Χριστός μας δεν ήρθε για τους σύννομους αλλά για τους παραβάτες του Νόμου Του, τους αμαρτωλούς, γιατί ο στόχος Του είναι «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Α Τιμ.β’4). Να μετανοήσουμε όλοι γιατί αιώνια περιμένει στην γωνία σαν φιλόστοργος Πατέρας τους εθελούσια επιστρέφοντες άσωτους υιούς Του να τους χαρίσει τα πάντα και να γεμίσει την αιώνια Θεϊκή Του μοναξιά με το αγαπημένο Του πλάσμα. Δεν αξίζει να τον χαροποιήσουμε και να σβήσουμε τη μοναξιά Του αφήνοντας πίσω μας οριστικά κάθε κοσμικό εμπόδιο, όπως κομματικά, πολιτικά, οπαδικά, συνδικαλιστικά και τόσα άλλα; Έχει τόσα να μας χαρίσει, που όλα τα κοσμικά ωχριούν μπρος στο άπειρο…

Όμως αν τα λέω εγώ ή ο κ.Δαπέργολας δεν έχει όσην αποδοχήν αν τα πείτε σεις, κυρίως όμως αν τα φωνάξουμε όλοι μαζί!!!
Εμπρός λοιπόν αγωνιστή ιεράρχη, πάμε για μια ακόμα μάχη και η νίκη είναι εκ των προτέρων δική μας αν είμαστε με την απόλυτη δύναμη. Ει ο Θεός μεθ’ημών, ΟΥΔΕΙΣ καθ’ήμών!!!

BAS_4

*** Δεν παραγνωρίζω την ύπαρξη κι άλλων ελληνορθόδοξων ιστοσελίδων ή ιστολογίων, πιθανότατα και με περισσότερη αγωνιστικότητα ή φώτιση. Αυτά μόνον ο Κύριος τα γνωρίζει. Αλλά τα δικά μου βήματα εδώ με οδήγησαν, κι από δω κάνω την έκκληση με δική μου πρωτοβουλία χωρίς να γνωρίζει η σελίδα, δεδομένης την φιλοξενίας της.

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου