Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Μια φρατζόλα ψωμί θα κοστίζει 18 δολάρια το 2023!;

ΣΧΟΛΙΟ : O αρθρογράφος είναι Ευαγγελιστής και μας δίνει από τις ΗΠΑ αυτό ακριβώς που είπε ο Ορθόδοξος Γέροντας ,Βασίλειος  Καυσοκαλιβίτης "Το ψωμί 16 (ευρώ)) και το λάδι θα πετάξει."

Η μέση τιμή μιας φρατζόλας λευκού ψωμιού θα φτάσει τα 18 δολάρια το 2023; Υπό το πρίσμα της προφητείας της Βίβλου, που είναι σίγουρα μια πιθανότητα, να σε τι βασίζω αυτόν τον ισχυρισμό. 

5 Και όταν άνοιξε την τρίτη σφραγίδα, άκουσα το τρίτο θηρίο να λέει: Έλα και δες. Και είδα, και ιδού, ένα μαύρο άλογο- και εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό είχε στο χέρι του μια ζυγαριά. 

6 Και άκουσα μια φωνή στο μέσον των τεσσάρων ζώων να λέει: Ένα μέτρο σιτάρι για μια δεκάρα, και τρία μέτρα κριθάρι για μια δεκάρα- και κοίταξε να μη βλάψεις το λάδι και το κρασί. Αποκάλυψη 6:5,6. 

Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στα γραπτά μου σε αυτό το ιστολόγιο, πιστεύω ότι είναι πιθανό να έχουν ανοίξει οι Σφραγίδες 1 και 2, και αν είναι έτσι, η Σφραγίδα 3 είναι η επόμενη. Και όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, η Σφραγίδα 3 περιλαμβάνει πληθωρισμό σε σημείο που ένα μέτρο σιτάρι να κοστίζει μια δεκάρα και τρία μέτρα κριθάρι να κοστίζουν το ίδιο. 

Τώρα τι σημαίνουν αυτά τα βιβλικά ποσά και οι τιμές για εμάς σήμερα; Σκεφτείτε τι λένε αυτοί οι σχολιαστές. 

Ένα τέταρτο σιτάρι για ένα δηνάριο και τρία τέταρτα κριθάρι για ένα δηνάριο: Αυτές οι τιμές είναι περίπου δώδεκα φορές υψηλότερες από το κανονικό. Σημαίνει ότι θα κόστιζε ένα μεροκάματο για να αγοράσει κανείς τα συστατικά για μια φρατζόλα ψωμί. Αυτό περιγράφει "μια εποχή πείνας, όταν η ζωή θα περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα". (Walvoord) 

6:6 ένα δηνάριο. Ένα ρωμαϊκό ασημένιο νόμισμα που είχε ονομαστική αγοραστική δύναμη όσο 10 κιλά σιτάρι ή 30 κιλά κριθάρι. Ένα qt. σιταριού ήταν η ημερήσια μερίδα για έναν στρατιώτη. (Ryrie) 

Έτσι, αν ένα δηνάριο μπορούσε να αγοράσει 10 κιλά, και μετά το άνοιγμα της Σφραγίδας 3, μπορεί πλέον να αγοράσει μόνο ένα κιλό, η τιμή του δεκαπλασιάστηκε. 

Έτσι, σύμφωνα με αυτές τις αναλύσεις, κατά τη διάρκεια της Σφραγίδας 3 η τιμή του σιταριού θα ανέβαινε δέκα έως δώδεκα φορές και επομένως η τιμή του ψωμιού θα ανέβαινε τουλάχιστον τόσο πολύ. 

Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, η μέση τιμή μιας φρατζόλας λευκού ψωμιού στις ΗΠΑ το 2020 ήταν περίπου 1,45 δολάρια. Δέκα φορές αυτό θα μας έφερνε περίπου 15 δολάρια για μια φρατζόλα λευκό ψωμί, δώδεκα φορές θα ήταν περίπου 18 δολάρια! 

Θα ανοίξει η Φώκια 3 το 2023; Θα αυξηθεί η τιμή του ψωμιού στα 18 δολάρια ανά φραντζόλα; Ακολουθεί τι λένε μερικοί οικονομικοί τύποι για την οικονομία γενικότερα. 

Έτσι, όταν έσκασε η φούσκα των ακινήτων, όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία έπρεπε να επανεκτιμηθούν σε πολύ χαμηλότερες αξίες... με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Χρηματοπιστωτικής Κρίσης του 2008. 

Τι έκανε η Fed για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση; 

Προσπάθησε να στριμώξει/δημιουργήσει μια φούσκα στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, τα λεγόμενα επίσης Treasuries. 

Αυτά είναι η ανώτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Αυτά τα ομόλογα λειτουργούν ως το θεμέλιο του σημερινού χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, με τις αποδόσεις τους να αντιπροσωπεύουν το επιτόκιο απόδοσης "χωρίς κίνδυνο" έναντι του οποίου αποτιμώνται όλα τα περιουσιακά στοιχεία (μετοχές, ομόλογα, ακίνητα κ.λπ.). 

Με απλά λόγια, όταν η Fed δημιούργησε μια φούσκα σε αυτά τα ομόλογα, στην πραγματικότητα δημιούργησε μια φούσκα σε ΟΛΑ, επειδή ΟΛΕΣ οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων θα ανατιμούνταν τελικά με βάση την πορεία των κρατικών ομολόγων. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επινόησα τον όρο "η φούσκα των πάντων" το 2014. 

Και αυτή η φούσκα έχει πλέον σκάσει. 

Η απόδοση του σημαντικού 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έσπασε την πτωτική τάση 35 ετών. Η εποχή των σειριακών φυσαλίδων έχει τελειώσει. Και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Fed για να διορθώσει αυτή την κατάσταση. 

Εξάλλου, τι μπορεί να κάνει; Δεν υπάρχει μια μεγαλύτερη και πιο συστημικά σημαντική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Fed για να δημιουργήσει μια άλλη φούσκα. Και η εισαγωγή πιο έκτακτης νομισματικής πολιτικής θα επιδείνωνε την κατάσταση... 

Πηγή: https://gainspainscapital.com/

Ο δικηγόρος John Titus είναι ένθερμος παρατηρητής της Fed.  Διαθέτει μερικά από τα πιο δημοφιλή βίντεο στο διαδίκτυο που εξηγούν περίπλοκες ενέργειες και πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.  Ο Titus λέει ότι η Fed βρίσκεται σε μια επικίνδυνη κατάσταση όπου η παραμικρή λάθος κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος χειρότερη από το 2008.  Ο Titus εξηγεί: "Όταν έχεις ένα νομισματικό σύστημα βασισμένο στο χρέος και αφαιρείς τα φάρμακα, κινδυνεύεις με μια διαδικασία στέρησης που μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστη, και αυτό ακριβώς συνέβη το 2008.  Ξεκινάς αυτό το καθοδικό αποπληθωριστικό σπιράλ και ξαφνικά, οι άνθρωποι αρχίζουν να ζητούν δάνεια.  Θεέ μου, οι εγγυήσεις δεν είναι καλές, και όλοι ξέρουμε τι συνέβη το 2008.  Γι' αυτό η Fed πρέπει να είναι προσεκτική τώρα.  Βρίσκονται ανάμεσα σε μια πέτρα και ένα σκληρό σημείο.  Δεν θέλουν η προσφορά χρήματος, η προσφορά τραπεζικού χρήματος, σε επίπεδο λιανικής να εκτοξευθεί.  Πρέπει να το σταματήσουν αυτό.  Το έχουν σταματήσει αυτό από τη μία πλευρά, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν θέλουν το σπιράλ του αποπληθωρισμού.  Το τελευταίο πράγμα που θέλουν στον κόσμο είναι ο δίδυμος εφιάλτης.  Έχεις έναν άγριο πληθωρισμό, και παρεμπιπτόντως, κανείς δεν έχει δουλειά και κανείς δεν έχει χρήματα.  Τα χρήματα που έχετε δεν αγοράζουν τίποτα.  Η Fed κοιτάζει κατάματα". 

Ο Titus υποστηρίζει ότι η Fed έχει τυπώσει περισσότερο χρήμα από ποτέ και με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ποτέ.  Ο Titus προειδοποιεί: "Το πάρτι με τα κομφετί έχει τον τρόπο να τελειώνει μάλλον άδοξα και απότομα". 

Πηγή: https://usawatchdog.com/fed-confetti-party-will-end-rudely-abruptly-john-titus/

Και ένα άλλο 

Ο Greyerz μόλις προειδοποίησε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για μια υπερπληθωριστική κατάρρευση 

Θα είναι λοιπόν το 2023 η χρονιά που θα δούμε το μαύρο άλογο να ιππεύει;  Θα είναι το ιωβηλαίο έτος στο οποίο βρισκόμαστε τώρα η χρονιά που οι αγορές θα καταρρεύσουν και θα δούμε υπερπληθωρισμό, όπως είχαμε προβλέψει; 

Προβλέψεις:

Αν η Σφραγίδα 1 και 2 έχουν ήδη ανοίξει, τότε το 2023 θα μπορούσε να είναι το έτος που θα δούμε τη Σφραγίδα 3, την υπερπληθωριστική οικονομική κατάρρευση και την πείνα, η οποία θα μπορούσε να ακολουθήσει έναν μεγάλο σεισμό - το άλογο του Joe Brandt ονομαζόταν Blackie. 

Έχουν ανοίξει οι Σφραγίδες 1 και 2, είναι η Σφραγίδα 3 η επόμενη; 

Θυμηθείτε ότι το 2021/22 ήταν έτος Σέμιτα και το 2022/23 είναι έτος Ιωβηλαίου και ιστορικά σε αυτά τα έτη τα χρηματιστήρια δεν πάνε καλά. Έτσι, εξέδωσα μια πρόβλεψη για μια οικονομική ύφεση, και να τι συνέβη. 

Το 2022 ο Dow έχασε περίπου 9%, ο S&P περίπου 19% και ο Nasdaq περίπου 33%. 

Αναμένω ότι αυτή η οικονομική ύφεση θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί το 2023. Προσέξτε επίσης την 29η Ελούλ, την τελευταία ημέρα του Ιωβηλαϊκού έτους, η οποία είναι μια ημερομηνία που έχει τη δυνατότητα για ένα μεγάλο κραχ. Στο ημερολόγιό μας αυτή θα ήταν η Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023. 

Το 2023 θα είναι η χρονιά που θα ανοίξει η Σφραγίδα 3 ή έχει ήδη ανοίξει; Θυμηθείτε ότι τα άλογα καλπάζουν αργά σε σύγκριση με άλλα μέσα μεταφοράς.

Αν τα τελευταία 7 χρόνια ξεκίνησαν το 2020, τότε λέω, ναι το 2023 θα είναι η χρονιά που θα δούμε τα αποτελέσματα της Σφραγίδας 3 και η φρατζόλα του λευκού ψωμιού θα ανέβει τουλάχιστον στα 15 δολάρια. Αν τα τελευταία 7 χρόνια δεν άρχισαν το 2020, τότε έχουμε περισσότερο χρόνο. Είστε προετοιμασμένοι για το πότε θα συμβεί αυτό; 

Προσέχετε, λοιπόν, και προσεύχεστε πάντοτε, για να θεωρηθείτε άξιοι να γλιτώσετε από όλα αυτά που θα συμβούν και να σταθείτε μπροστά στον Υιό του ανθρώπου. Λουκάς 21:36 

endtimesforecaster.blogspot.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου