Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Τώρα βάζουν σε καραντίνα και τις εικόνες. Τις απέσυραν και τις πάνε για ”ιατρικές” εξετάσεις. Φυλάκισαν τον Άγιο Εφραίμ, βαρβαρότητα..Oι εικόνες ”εκθέτουν” την Εκκλησία γιατί δακρύζουν γιατί θαυματουργούν!!!!!! ΒΙΝΤΕΟ.

 

Τώρα βάζουν σε καραντίνα και τις εικόνες . Τις απέσυραν και τις πάνε για ”ιατρικές” εξετάσεις. Φυλάκισαν τον Άγιο Εφραίμ βαρβαρότητα… Iεροσυλία και βεβήλωση.. Η απιστία των ιθυνόντων και η ειδημοσύνη-ασχημοσύνη των ειδημόνων…Ιδιότυπη Εικονομαχία;Oι εικόνες ”εκθέτουν” την Εκκλησία γιατί δακρύζουν γιατί θαυματουργούν!!!!!!

Είθισται να γίνεται τεχνητός έλεγχος σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εδώ προκαλούν το κοινό περί θρησκευτικού δικαίου αίσθημα, τον κόσμο συμπεριφέρονται ως να είναι προειλημμένη απόφαση ότι οι εικόνες είναι απάτη και είναι πάντα απάτη…..μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι… Αποδεδειγμένα στα μύρια περιστατικά το ένα αν είναι στημένο…Κι όμως συμπεριφέρονται σαν να είναι πανάκεια ότι κάθε εικόνα που θαυματουργεί κατ΄αυτόν τρόπο είναι ελεγχόμενη …Κλειδαμπαρώσανε την εικόνα…..σε απομόνωση ο Άγιος... το πνεύμα του Θεού ου δέδεται.…..Δεν πήραν το μήνυμα θα το ζήσουν

Ιδού πού βρίσκεται κρυμμένη η εικόνα του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού….

”Παρά τον ισχυρισμό της ενορίας του Αγίου Εφραίμ στους πιστούς που ακόμα σπεύδουν για να προσκυνήσουν ότι η εικόνα του Αγίου έχει μεταφερθεί από το ναό για να ελεγχθεί από ειδικούς, η εικόνα βρίσκεται κρυμμένη μέσα στο ιερό καθώς ο εφημέριος με τους επιτρόπους την έχουν αποσύρει για να μην τη βλέπουν οι πιστοί όπως ζήτησε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Τα Νέα της Λέσβου με αυτό το βίντεο δείχνουν πού βρίσκεται η εικόνα.”

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι εικόνες είναι Άγιες και τους αποδίδεται τιμή. Η εικόνα δεν είναι θρησκευτικό φετίχ ή απλός διάκοσμος σε χώρο λατρείας ή ιερά ξόανα και προεκλογικά λάβαρα. Οι εικόνες είναι διαδραστικά εποπτικά μέσα της χάριτος αφού είναι ”τα βιβλία των αγραμμάτων” για τον Άγ Ιωάννη Δαμασκηνό. Φαίνεται η σύγχρονη θεολογική σκέψη ως πολύ εγγράμματη. λογιότατη δεν έχει ανάγκη από εικόνες… Ως ιερές και άγιες οι εικόνες θαυματουργούν..

Οι χαριτόβρυτες εικόνες αιμάσσουσες, μυροβλύζουσες , δακρυρροούσες είναι μέρος της Ορθόδοξης Παράδοσης….

Αλλά δεν είναι ν’απορεί κανείς καθώς ήταν η ίδια η Εκκλησία σε θεσμικό επίπεδο που αμφισβήτησε την ιερότητά τους και την αγιαστική τους χάρη επί κόβιντ και τις θεώρησε μολυσματικές και επικίνδυνες και κατά περίπτωση απαγόρευσε ως και την προσκύνηση τους που προσκρούει στην απόφαση της 7ης Οικουμενικής Συνόδου περί αποκατάστασης των εικόνων. Ή τις έντυσαν και τις αμπαλάρισαν με σελοφάν για να μην έρχεται ο πιστός σε άμεση επαφή με την εικόνα για να μην πεθάνει..

Ο μη σεβασμός στην ιερότητα των εικόνων είναι μη σεβασμός στην Ορθόδοξη Παράδοση και στην Ορθόδοξη Δογματική και αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα εξ έσωθεν στην πνευματικότητα και την βιωματική προσέγγιση του θείου, στην εμπειρική θεολογία.

«Εξαφάνισε την εικόνα για να γλιτώσεις», φέρεται να  διαμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς στον εφημέριο της Καλλιθέας ο Μητροπολίτης Ιάκωβος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ζητώντας να μπει τέλος στο προσκύνημα της εικόνας….Τέλος στο μαζικό προσκύνημα των πιστών που ξεκίνησε κατά κύριο λόγο από το πρωί της Κυριακής στο Ναό του Αγίου Εφραίμ, επί της οδού Ηλία Βενέζη, πάνω από το γήπεδο της Μυτιλήνης, έβαλε η Μητρόπολη….

Απέκρυψαν την θεία καλλιθέα στην Καλλιθέα Λέσβου..

”Η Αγία Παρασκευή σταμάτησε να κλαίει και…. επέστρεψε στο παρεκκλήσι της”
”Εξελίξεις στο θέμα των εικόνων στον Άγιο Εφραίμ, σε παραίτηση οδηγείται το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Ηγούμενος της Μονής Υψηλού π. Πρόχορος: «Ανοιχτή η Εκκλησία και κλειστό το παγκάρι».

Και ξαφνικά χθες Τετάρτη 7 Ιουνίου το βράδυ, η εικόνα της Αγίας Παρασκευής στο παρεκκλήσι της οδού Ε. Βοστάνη λίγο μετά το γήπεδο όπου επέστρεψε… σταμάτησε να κλαίει! Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Μητροπολίτη κ. Ιακώβου με την οποία δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν οι εικόνες από το Ναό και μάλιστα να κλεισθούν και στο ιερό του Ναού του Αγίου Εφραίμ μέχρι να ελεγχθούν από ειδικούς που κλήθηκαν επί τούτου.

Προφανώς στο άκουσμα του ελέγχου, η εικόνα της Αγίας Παρασκευής… σταμάτησε να κλαίει (σσ και εμπαιγμός των εικόνων και του θρησκευτικού συναισθήματος..) και επέστρεψε στο μικρό της παρεκκλήσι όπου βρίσκεται πολλές δεκάδες τώρα χρόνια. Ενώ η εικόνα του Αγίου Εφραίμ κλείστηκε στο ιερό του ναού, χωρίς να μπορεί κανείς να προσεγγίσει σε αυτήν και μάλιστα με εντολή της Μητρόπολης. Ας σημειωθεί ότι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οδηγείται σε παραίτηση ενώ ελέγχεται και η στάση του ιερέα του ναού.

Χθες Τετάρτη η εντολή της απομάκρυνσης των εικόνων εκλήφθηκε από τον ιερέα της ενορίας και τους νεωκόρους ως εντολή κλεισίματος του ναού. Μάλιστα τοποθετήθηκε και επιγραφή που ανέφερε τούτο. Αργά το απόγευμα δεδομένων των αντιδράσεων που προκάλεσε η αυθαίρετη ενέργεια του κλεισίματος του Ναού με, παρέμβαση του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης π. Ιακώβου, κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη Μυτιλήνης ο Ναός του Αγίου Εφραίμ ξανάνοιξε.” (stonisi)

Κατηγορούν την εικόνα της Αγ. Παρασκευής ότι σταμάτησε να δακρύζει και καγχάζουν ..Στις χαριτόβρυτες εικόνες υπάρχουν οι ενεργές και οι μη οι περισσότερες εικόνες μάτωσαν ή δάκρυσαν ή μυρόβλισαν για ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την χάρη τους και μερικές από αυτές είναι από τις πιο επώνυμες. Υπάρχουν άλλες όπως αυτή της Μαλεβής με διαρκή ροή. Ή είναι άσχετοι εντελώς ή εθελοτυφλούν…ιθύνοντες και μη…

H Oρθοδοξία δεν καινοτομεί, ορθοτομεί και η ορθοτομία της είναι η διαρκής καινοτομία της… Ξεφορτώθηκαν τον Εσταυρωμένο τώρα και τις εικόνες……

Αχ Μυτιλήνη, αχ Ελλάδα…! Απαρηγόρητες οι εικόνες στη Λέσβο. Ποτάμι τα δάκρυα από εικόνες Αγίου Εφραίμ και Αγίας Παρασκευής! ΒΙΝΤΕΟ

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου