Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΕΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΦ.

 


 α). Ένας Έλληνας Ιερέας και γείτονας του οσίου Γεωργίου Καρσλίδη απο το διπλανό χωριό ήταν ο πατέρας Κωνσταντίνος Παρασκεύοφ του Δανιήλ.

 β). Γεννήθηκε το έτος 1877 στο χωριό Κάστρον (Γκούνια-καλά) της Τσάλκας στην Γεωργία του Καυκάσου.

 γ). Ο πατέρας του ονομαζόταν Δανιήλ Παρασκεύοφ και ήταν επίσης ιερέας, όπως και ο θείος του ο ιερέας Παύλος Παρασκεύοφ (αδερφός του π.Δανιήλ). 

δ). Η οικογένεια Παρασκεύοφ ήταν μια από τις 36 οικογένειες που ίδρυσαν το χωριό Κάστρον (Γκούνια-καλά) της Τσάλκας εν έτη 1830.

 ε). Το έτος 1905 ο πατέρας Κωνσταντίνος βραβεύτηκε με "επιλεκάνιο". στ). Εργαζόταν ως Καθηγητής εν έτη 1909 - 1910 στο σχολείο του χωριού Κάστρον (Γκούνια-καλά) της Τσάλκας.

 ζ). Εν έτη 1919 - 1920 λειτουργούσε ως Ιερέας στον ιερό ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου χωριό Κουμπάτ (Γκουμπάτι) της Τσάλκας. 

η). Ήταν αρχηγός του Ελληνικού εθνικού συντάγματος στο Μανγκλίσι (Γεωργία).

 θ). Νυμφεύθηκε το έτος 1896 την πρεσβυτέρα Νίνα Αριστάρχοβα (κόρη ιερέως) όπου απέκτησε έξι τέκνα: την Ειρήνη γεννημένη το έτος1898, τον Θεόκτιστο γεννημένο το έτος 1900, την Ευγενία γεννημένη το έτος 1901, την Μητροδώρα γεννημένη το έτος 1903, τον Λεόντιο γεννημένο το έτος 1905 και την Όλγα γεννημένη το ετος 1907. 

ι). Μετά τον θάνατο της πρεσβυτέρας Νίνας ο πατέρας Κωνσταντίνος ασπάστηκε τον μοναχισμό και έγινε αρχιμανδρίτης.

 κ). Εν έτη 1925 συνελήφθη από τα πρώην όργανα της κρατικής πολιτικής διεύθυνσης (GPU). 

λ). Η επιστροφή του από την εξορία όπου εργάζονταν σε απάνθρωπες συνθήκες έγινε εν έτη 1929. 

μ). Ο πρώην κουλάκος αποκουλακοποιήθηκε το έτος 1932, δηλαδή ένας εύπορος και ευκατάστατος άνθρωπος αρπάζεται από την εκάστοτε εξουσία και κακοποιήται, επίσης γινόταν κατάσχεση στο μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. 

ν). Εν έτη 1937 και για την ακρίβεια στις 17 Νοεμβρίου η συνεδρία της Τρόικας του λαϊκού επιτρόπου εσωτερικών υποθέσεων (NKVD) της Γεωργιανής Σ.Σ.Δ. έβγαλε απόφαση-εντολή ο Παρασκεύοφ Κωνσταντίνος του Δανιήλ να ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ! η περιουσία και τα προσωπικά αντικείμενα να κατασχεθουν. 

ξ). Τον εκτέλεσαν δια του τυφεκισμού (πυροβολισμός) κατά τη διάρκεια της καταστολής του Στάλιν. ο). Την ίδια "μοίρα" είχε και ο ιερέας και εξάδελφος του (υιός του θείου του ιερέα Παύλο) ο πατέρας Αλέξιος Παρασκεύοφ του Παύλου όπου εκτέλεσαν την 8η Ιουλίου εν έτη 1938 στις φυλακές της NKVD στην Τιφλίδα της Γεωργίας δια του τυφεκισμού (πυροβολισμός). 

 Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες στο διαδίκτυο, από διάφορες γνωστές εφημερίδες, από κάποια σημαντικά βιβλία και κυρίως από προσωπικά αρχεία συγγενών και απογόνων του πατέρα Κωνσταντίνου Παρασκεύοφ).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου