Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Έκτακτο. Άγιον Όρος. Δυναμική αντίδραση αγιορειτών πατέρων στην άλωση μεγαλοκαρχαριών Μάρκετ !

 Αναπάντεχα, στην πληροφορία περί έλευσης του ΑΒ στο Αγιον ορος, πλειάδα αγιορειτών μοναχών επικοινώνησε με την παράγκα μας και διαμήνυσε, σε πολύ υψηλούς τόνους, την απόφασή τους για δυναμικό και μαχητικό μποϋκοτάζ της εν λόγω “επενδύσεως”. 

















 Συμπλήρωσαν ότι θα στηριχθούν πάση δυνάμει τα υπάρχοντα μικρά παντοπωλεία, ασχέτως αν -όπως είναι αναμενόμενο- το ΑΒ προχωρήσει στην γνωστή πολιτική μειωμένων τιμών, που ισχύουν έως ότου εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός.
 Η έλευση εταιρικών ομίλων στο Αγιον Όρος σηματοδοτεί πλέον το πέρασμα του Αγίου όρους  αμετάκλητα, στην ταχεία εκκοσμίκευση και στην κατάλυση κάθε εννοίας μοναστικής ταυτότητας. Το Άγιον Όρος αποδεικνύεται ότι καθίσταται άλλος ένας τουριστικός προορισμός και αναμένονται Mall κλπ δομές διασκέδασης-εστίασης-εμπορίου, που βρίσκουμε στους τουριστικούς προορισμούς. Η Ιερά Κοινότητα που επιτρέπει τέτοιου είδους εξελίξεις, γίνεται ξεκάθαρο ότι κινείται στην γραμμή που ορίζουν οι αδιάκοπες χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και τα ποικίλα οικονομικά συμφέροντα. Στην γραμμή δηλαδή της πλήρους εμπορευματοποιήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου