Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Η εξέγερση του Πάπα Φραγκίσκου μεγαλώνει καθώς 90 καθολικές φιγούρες υπογράφουν καυστική επιστολή.

 Ομάδα 90 καθολικών κληρικών, επιστημόνων και συγγραφέων δημοσίευσαν κοινή επιστολή προς "όλους τους καρδινάλιους και επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας", προτρέποντάς τους να αντιταχθούν σε έγγραφο του Βατικανού που ενέκρινε ο Πάπας Φραγκίσκος και επιτρέπει στους ιερείς να ευλογούν για πρώτη φορά τις ενώσεις ομοφυλοφίλων.

 

Στην επιστολή, οι καθολικοί συντηρητικοί λένε ότι το Fiducia Supplicans, ένα δόγμα του Βατικανού που κυκλοφόρησε στις 18 Δεκεμβρίου και υπογράφηκε από τον Πάπα, θα οδηγήσει στην ευλογία "αντικειμενικά αμαρτωλών" σχέσεων. Προσθέτουν ότι οι καρδινάλιοι και οι επίσκοποι θα πρέπει "να απαγορεύσουν αμέσως την εφαρμογή αυτού του εγγράφου στην επισκοπή σας" και "να ζητήσουν άμεσα από τον Πάπα να αποσύρει επειγόντως αυτό το ατυχές έγγραφο, το οποίο έρχεται σε αντίθεση τόσο με την Αγία Γραφή όσο και με την παγκόσμια και αδιάλειπτη παράδοση της Εκκλησίας".

Η Fiducia Supplicans επιτρέπει την ευλογία των ζευγαριών που δεν θεωρούνται παντρεμένα, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, συμπεριλαμβανομένων των ζευγαριών του ίδιου φύλου. Αυτό έχει αποδειχθεί βαθιά αμφιλεγόμενο εντός της παγκόσμιας εκκλησίας, κερδίζοντας επαίνους από τους μεταρρυθμιστές, ενώ εξοργίζει τους συντηρητικούς και αντιτίθεται ανοιχτά από το Συμπόσιο των Επισκοπικών Διασκέψεων της Αφρικής και της Μαδαγασκάρης.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει την ανοιχτή επιστολή περιλαμβάνονται ο Gil Bailie, μέλος της Κοινότητας Καθολικών Επιστημόνων, ο Dr. Regis Martin, καθηγητής θεολογίας στο Franciscan University Steubenville και ο Rev. Robert Sirico, πρόεδρος του Καθολικού Ινστιτούτου St. John Henry Newman στο Michigan.



Η επιστολή δημοσιεύθηκε από το LifeSiteNews.com, ένα μέσο ενημέρωσης αφιερωμένο στην προώθηση "της μεγάλης σημασίας που έχουν για την κοινωνία οι παραδοσιακές ιουδαιοχριστιανικές ηθικές αρχές", και υπογράφεται από τον αρχισυντάκτη του John-Henry Westen. Ο ιστότοπος φιλοξενεί επίσης ένα δημόσιο ψήφισμα που υπογράφεται και προτρέπει τους επισκόπους να "απαγορεύσουν την "ευλογία" των αμαρτωλών ενώσεων στην επισκοπή σας", το οποίο έχει λάβει πάνω από 21.000 υπογραφές.

Όσοι υπέγραψαν την κοινή επιστολή λένε ότι η Fiducia Supplicans αντιπροσωπεύει μια "προφανή ρήξη με την Αγία Γραφή και την παράδοση της Εκκλησίας". Το έγγραφο προσθέτει ότι "είκοσι επισκοπικές διασκέψεις, δεκάδες μεμονωμένοι ιεράρχες, ακόμη και καρδινάλιοι που έχουν επενδυθεί με τις υψηλότερες θέσεις" έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, προσθέτοντας: "Ποτέ στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας ένα έγγραφο του Ρωμαϊκού Διδασκαλείου δεν γνώρισε τόσο έντονη απόρριψη".

newsweek.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου