Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

αποχή ίσον "συνενοχή" και ο Πόντιος Πιλάτος.

 

(θα δώσουν λόγο και αυτοί που έβλεπαν μια κατάσταση και ενώ από την θέση τους μπορούσαν να εκφραστούν δεν έκαναν  τίποτε ) ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

 Του "Αγίου" της Δύσης ,του Αγίου Βαλεντίνου ετοιμάζεται  υπογραφεί το "διαβατήριο " για την Νεκρά θάλασσα και  γίνονται απίθανες διαβουλεύσεις ίσα - ίσα για να συγκεντρωθούν πολλές υπογραφές ή να κατοχυρωθούν τόσες αποχές που θα οριοθετήσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Η Αποχή δεν είναι τρόπος έκφρασης του δημοκρατικού πολιτεύματος μας , είναι στρουθοκαμηλισμός σε ότι άσχημο μπορεί να γίνει μετέπειτα.  
Και φυσικά ο λαός με όσες πονηριές του έκαναν στο εγγύς παρελθόν έγινε και αυτός πονηρός και διακρίνει τις πονηριές των απέχοντων από τα Κοινά .
Δεν είναι όμως οι πολιτικοί στο παιχνίδι της αποχής , είναι και κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες που ξεπερνούν τους πολιτικούς .
Σε δηλώσεις του μεγάλος εκκλησιαστικός σαρώνει "δεν έχω άποψη επί του θέματος , θέλω να είναι όλοι ευτυχισμένοι"
Μάλλον δυστυχισμένοι θα λέγαμε είμεθα όλοι εμείς με όσα διατυπώνονται .

Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που αποφεύγεται να απαντηθεί.
Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή που φλέγεται ο γεωπολιτικός ντουνιάς του πλανήτη , εμείς να βάλουμε φωτιά στην Ελληνική κοινωνία;
Αυτό που γίνεται εκπορεύθηκε από ωρίμανση δικαιωμάτων ή από σκοπιμότητα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία;
Το αποτέλεσμα όμως μετράει για αυτούς αλλά και για τον Ουρανό..
Το νομοσχέδιο αυτό κατατέθηκε για να υπερψηφιστεί, αλλά θα καταγράψει και θα ζυγίσει χαρακτήρες πολιτικούς , ακόμα και εκκλησιαστικούς κατά το «Μανή, Θεκέλ, Φαρές» «Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου