Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σάλος για την παράταση της θητείας του Παπούλια λόγω πολέμου!

Γύρευε τι άλλες ατιμίες έχουν στο αρρωστημένο μυαλό τους ορισμένοι  κυβερνητικοί παράγοντες για να παρατείνουν το βίο της κατοχικής κυβέρνησης.
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη απ’ την Κυριακάτικη KONTRA NEWS για το νέο σχέδιο εκτροπής που εισηγείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιμηκύνει την παράταση της θητείας της ετοιμόρροπης κυβέρνησης, μπλοκάροντας την εκλογή προέδρου, με πρόσχημα την αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών θεμάτων.
Πρόκειται για μια καθεστωτική και αντισυνταγματική πρωτοβουλία, η οποία βέβαια δεν έχει καμιά τύχη γιατί θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Δείχνει όμως τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της μνημονιακής κυβέρνησης, προκειμένου να αποφύγει με κάθε τρόπο τις εκλογές και την βέβαιη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μετά την απόπειρα δημιουργίας μαύρου ταμείου για την εξαγορά βουλευτών την οποία τίναξε στον αέρα η αποκάλυψη της Κυριακάτικης KONTRA NEWS, έρχεται η σειρά της αποκάλυψης των νέων υποχθόνιων σχεδίων εκτροπής.

Το σύνολο των συνταγματολόγων επισημαίνει ότι παράταση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να γίνει μόνο σε καιρό πολέμου και οποιαδήποτε απόπειρα διασταλτικής ερμηνείας του συντάγματος που θα βαφτίζει την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πολεμική κατάσταση συνιστά εκτροπή. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι το γεγονός ότι κυβερνητικοί παράγοντες διακινούν τέτοια σενάρια δείχνει το μέγεθος της απόγνωσης και του πανικού που τους διακατέχει το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Άλλωστε οι ίδιοι παράγοντες της δημόσιας ζωής καταρράκωσαν κάθε έννοια νομιμότητας ψηφίζοντας με ένα άρθρο και καθ’ υπόδειξιν της τρόικας νόμους οι οποίοι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις.
Τι λένε βουλευτές και συνταγματολόγοι
Φραγμό» στις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις, για «παράταση» του βίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Kontranews», θέτουν βουλευτές και συνταγματολόγοι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν.
 Με δηλώσεις τους στην «Kontranews», βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και ανεξάρτητοι, κάνουν λόγο για κινήσεις απελπισίας της συγκυβέρνησης, που, όμως, θα πέσουν στο κενό, ενώ από την πλευρά των συνταγματολόγων τονίζεται ότι η σχετική διάταξη του Συντάγματος είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει περιθώρια για παιχνίδια.
Γιώργος Κατρούγκαλος Συνταγματολόγος – Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
«Το Σύνταγμα προβλέπει στο άρθρο 30 ότι σε περίπτωση πολέμου η θητεία του Προέδρου παρατείνεται. Όταν όμως το Σύνταγμα αναφέρεται σε πόλεμο δεν ευνοεί προφανώς ούτε ένταση στα εθνικά θέματα ούτε καν ακόμη και ένα θερμό επεισόδιο.
Προϋποθέτει να έχει εμπλακεί η χώρα σε πόλεμο οπότε ενεργοποιούνται και μια σειρά άλλες διατάξεις».
Ηλίας Νικολόπουλος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου
«Είναι σαφές ότι η παράταση της θητείας του Προέδρου προβλέπεται αποκλειστικά και μόνο λόγω πολέμου. Επίσης, προβλέπεται ότι αν δεν έχει εκλεγεί Πρόεδρος και συμπληρωθεί η πενταετία μπορεί να παραταθεί η θητεία του υπάρχοντος».
Βύρων Πολύδωρας Πρόεδρος Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό
«Επειδή ο κύριος Βενιζέλος είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου νομίζει ότι είναι δικαίωμά του οι συνταγματικές παραδοξολογίες.
Μαζί με την καταβύθισή τους, αυτογελοιοποιούνται κιόλας. Δεν είναι ανάγκη να πειραματίζονται ούτε λεκτικά με εκδοχές συνταγματικής εκτροπής».
Νότης Μαριάς Ευρωβουλευτής
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση θα πιει το πικρό ποτήριο της ήττας στις εκλογές που θα γίνουν λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για ενδεχόμενη παράταση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας καθορίζονται με σαφήνεια από το Σύνταγμα και δεν χωρά στην περίπτωσή τους καμία παρερμηνεία.
Κάθε προσπάθεια περί του αντιθέτου θα βρει απέναντι τον ελληνικό λαό που θα προστατεύσει το Σύνταγμα σύμφωνα με το άρθρο 120.
Δημ. Τσουκαλάς Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ
«Η Κυβέρνηση πάνω στον πανικό της μπορεί να σκέπτεται τα πάντα. Μέσα στον πανικό ότι μπορεί να μην συγκεντρώσει τους 180 είναι ικανή για όλα. Ένα είναι σίγουρο, θεωρώ, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι ίδιοι και η πολιτική της υποτέλειας που ακολουθούν θα είναι πλέον παρελθόν».
Βασίλης Καπερνάρος Ανεξάρτητος Βουλευτής
«Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να παίζει με τα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα όταν έχει στις τάξεις της έναν Βενιζέλο με τέτοιες εισηγήσεις. Άλλωστε οι εισηγήσεις του ήταν πάντοτε αυτού του είδους».
Γιάννης Μπαλάφας Μέλος
Π. Γ. ΣΥΡΙΖΑ
«Η Κυβέρνηση οφείλει στο ζήτημα του Κυπριακού και των τουρκικών προκλήσεων, να αποφεύγει οποιαδήποτε ενέργεια, να επιδείξει αποφασιστικότητα και να κινηθεί μέσα σε σ’ ένα πνεύμα αυτοσυγκράτησης».
Γιάννης Αμοιρίδης Μέλος Ε.Ε. ΔΗΜ.ΑΡ.
«Ξέρουν κάτι για τη χώρα που δεν το ξέρουν οι υπόλοιποι; Εκτός αν η ανησυχία για τη χώρα είναι αποκλειστικό προνόμιο».
Βασίλης Οικονόμου Επικεφαλής
«Δημοκρατικός Σύνδεσμος»
«Δεν μπορεί να υπάρξει παράταση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας για κανένα λόγο πόσω μάλλον για θέματα εθνικής σημασίας. Από κει και μετά έχει την ωριμότητα η Βουλή και οι βουλευτές να αξιολογήσουν την κρισιμότητα των καταστάσεων και να τοποθετηθούν».
Χρυσούλα Γιαταγάνα Ανεξάρτητη Βουλευτής
«Είναι δικά τους επιχειρήματα για να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν παρατείνεται η θητεία του Προέδρου. Απλά πιέζουν για να βρουν βουλευτές και να ψηφίσουν Πρόεδρο».
Παναγιώτης Μελάς Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ.
«Η Κυβέρνηση ας κοιτάξει το λαό και τα προβλήματά του, ας δει την οικονομική και κοινωνική εικόνα. Αυτό προτρέχει».
Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος» Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και από κοντά οι βαστάζοι τους βλέπουν να φθάνει το τέλος του και γίνονται ακόμη πιο αδίστακτοι. Δεν βρίσκουν σωσίβιο πουθενά και γι’ αυτό δεν έχουν κανένα φραγμό. Προσπαθούν να διασωθούν από την εξουσία παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μετετράπη σε εγκληματική οργάνωση. Στην Αμερική το οργανωμένο έγκλημα λέγεται μαφία, στην Ιταλία καμόρα και στην Ελλάδα θέλουν να το λένε κυβέρνηση. Μετά το ναυάγιο της πρώτης επιλογής για την παράταση του πολιτικού τους βίου διά της εκλογής Προέδρου μέσω κουμπαρά ήρθε η δεύτερη απόπειρα του διαβόητου συνταγματολόγου Βενιζέλου διά του περιορισμού των «300» ώστε να χρειασθούν 170 βολικοί και τώρα έρχεται η τρίτη όπως αποκάλυψε η «Κυριακάτικη kontranews» χείρον της πρώτης. Ε… αυτό θα σημαίνει χούντα και κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Πρέπει να παραιτηθούμε όλοι οι βουλευτές για να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη.
Οι Σαμαρο-Βενιζέλοι πρέπει να πάρουν σήμερα κιόλας την απάντηση από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Η παραίτηση αποτελεί μονόδρομο αλλά και ασφαλή δρόμο που οδηγεί στην προσφυγή στην κρίση του κυρίαρχου λαού.
Το δημοσίευμα της Κυριακάτικης kontranews
Επειδή με κανένα τρόπο δεν μπορεί, η αμαρτωλή συγκυβέρνηση, που είναι συνυπεύθυνη για την τραγωδία που ζει σήμερα ο λαός και ο τόπος να βρει τους 180, γιατί κανένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές δεν θα ήθελε να χρεωθεί τη ρετσινιά ότι πουλήθηκε για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις οποίες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, το μεν ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου ή δε Ν.Δ. θα υποστεί συντριβή, αφού η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. έχει υπερβεί τις 10 μονάδες, ψάχνουν λοιπόν αγωνιωδώς για να βρεθεί κάποια λύση, έστω και αν αυτή θα αγγίζει τα όρια της νομιμότητας ή ακόμα και της αντισυνταγματικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από πάρα πολύ έγκυρη πηγή, μαθαίνουμε ότι ο Βενιζέλος έχει ήδη εισηγηθεί και πιέζει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ, επικαλούμενοι ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
Αν αυτό αποτολμηθεί θα πρόκειται για τεράστιο πραξικόπημα με απρόβλεπτες εθνικές συνέπειες!..
Η πληροφορία είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ και επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το λαό και τον τόπο, γιαυτό και υποχρεωνόμαστε να τη δημοσιεύσουμε.
Καλούμε δε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να την διαψεύσουν αμέσως και κατηγορηματικά και να μην την αφήσουν ούτε μια μέρα να σέρνεται.
Γιατί αυτή την εποχή ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι και στην ευρύτερη περιοχή μας παίζονται πάρα πολλά ύποπτα και περίεργα παιχνίδια και δεν αποκλείεται κάποιοι ανεγκέφαλοι, να δημιουργήσουν ακόμα και καμιά μικρή ψευτοσύρραξη, νομίζοντας ότι έτσι θα «βοηθήσουν» την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σχέδιά τους και κυρίως για να μην χάσουν τα χρήματά τους οι δανειστές, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και ικανοί για τα πάντα.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 30 προβλέπει παράταση της θητείας του Προέδρου μόνο αν η χώρα βρίσκεται σε… «πόλεμο».
Βεβαίως, μπορεί να βρεθούν κάποιοι ψευτοσυνταγματολόγοι και να επεκτείνουν τον ορισμό του «πολέμου» όπως πολύ συχνά το κάνουν τα τελευταία χρόνια, ψηφίζοντας ένα σωρό αντισυνταγματικούς νόμους.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα
• Η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να παραταθεί σε περίπτωση πολέμου ή μη εκλογής εγκαίρως νέου Προέδρου.
• Εάν η Βουλή έχει διαλυθεί με οποιονδήποτε τρόπο, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αναβάλλεται ώσπου να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή και μέσα σε είκοσι ημέρες, το αργότερο.
• Εάν η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου δεν περατωθεί εγκαίρως, ο ήδη Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και μετά τη λήξη της θητείας του ώσπου να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος.
• Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει τα καθήκοντά του πέρα από τριάντα ημέρες συγκαλείται υποχρεωτικά η Βουλή, ακόμη και αν αυτή έχει διαλυθεί, για να αποφασίσει με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνόλου των μελών της, αν συντρέχει περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου. Σε καμία περίπτωση η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από έξι συνολικά μήνες, αφότου άρχισε η αναπλήρωσή του που προκλήθηκε από αδυναμία του.
• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παραιτείται πριν από τη λήξη της θητείας του δεν μπορεί να λάβει μέρος στην εκλογή που επακολουθεί εξαιτίας της παραίτησής του.
• Σε περίπτωση πολέμου, η προεδρική θητεία παρατείνεται έως τη λήξη του.   http://www.kontranews.gr/politiki/item/24700-salos-gia-paratasi-papoulia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου