Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Άνθιμος: ''Αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει παγκόσμιος σεισμός''


megas-aleksandros
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παναγιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αλλά και στον εορτάζοντα Απόστολο Ματθαίο.

Επίσης αναφέρθηκε στη νεολαία αλλά και στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί, προτρέποντας τους γονείς να κρατάνε τα παιδιά του κοντά στην εκκλησία και την παράδοση.
Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στους Τζιχαντιστές και στο Ισλάμ, τονίζοντας ότι προσπαθούν να κυριεύσουν τον κόσμο και ζουν ανάμεσά μας.
Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, στον κ. Νίμιτς, αλλά και στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Να αναφερθεί ότι ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στις ανασκαφές της Αμφίπολης, τονίζοντας ότι "δεν πιστεύουμε για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει μεγάλος σεισμός παγκόσμιος, αν αφήσουν βέβαια να βρεθεί, διότι τις διαβάλουν εξωτερικοί παράγοντες."
Τέλος ο Παναγιώτατος μίλησε και για την ήττα της Εθνικής Ελλάδος από τα Νησιά Φερόε, υπογραμμίζοντας πως  "αυτό είναι από την γενική κάμψη που έχει η χώρα μας και γι' αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε."    http://www.romfea.gr/epikairotita/28070-2014-11-16-11-01-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου