Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Πως χαρακτηρίζει τον Ιησού Χριστό σε μήνυμά του.ypourgeio-paideias2
Το μήνυμα που εστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/ΒΑΘΜΙΑΣ και Β/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προς τις κατά τόπους διευθύνσεις προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου όπου ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται ως… περιπλανώμενος πρόσφυγας, εστάλη προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων από τον
Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, για να ευχηθεί για τα Χριστούγεννα.
Προφανώς ο περιφερειάρχης Εκπαίδευσης χρησιμοποιεί τον όρο «πρόσφυγας» για τον Χριστό και τον ταυτίζει με τους σημερινούς πρόσφυγες, για να υπερτονίσει το συναίσθημα της αλληλεγγύης.
Paideia-xristos 

Μήνυμα Χριστουγέννων

 
γεννηση
Το πιο συγκλονιστικό γεγονός στον κόσμο αποτελεί η Γέννηση του Ιησού Χριστού καθώς η ενσάρκωσή Του χώρισε την ιστορία σε δύο μέρη, εκείνη που γράφτηκε προ Χριστού και εκείνη που συνεχίζεται μετά Χριστό. Ήταν ένας Θεός πρόσφυγας, γιατί από την ημέρα της Γέννησης του έως την Σταύρωσή Του δεν παρέμεινε σε έναν τόπο αλλά ως περιπλανώμενος πρόσφυγας δεν υπήρχε τόπος για Αυτόν.
Τα Χριστούγεννα είναι η νίκη και ταυτόχρονα η ήττα του Χριστιανισμού. Νίκη γιατί μπόλιασαν τον κόσμο με το Ευαγγέλιο της Αγάπης και ήττα γιατί το Ευαγγέλιο της Αγάπης νοθεύτηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι περισσότεροι Χριστιανοί να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα καινά, χωρίς να τρωθούν οι μηχανισμοί που σπέρνουν την ανισότητα και τον θάνατο, δηλαδή χωρίς να χάσουν τη βολή τους. Η ιδεολογικοποίηση του Ευαγγελίου και η προσαρμογή ή και παραποίηση των λόγων του Χριστού κατά τη βόλεψή μας οδηγεί στην αδικία των συνανθρώπων μας. Ο ρατσισμός, ο εθνοφυλετισμός, η εξουσιαστικότητα και η κυριαρχικότητα έναντι των συνανθρώπων μας αλλά και η δικαιολόγηση του πλούτου, αποτελούν τα μεγαλύτερα αμαρτήματα των Χριστιανών που τα υποστηρίζουν. Στην Χριστιανική ιστορία το υπόλειμμα ήταν αυτό που κρατούσε την φλόγα του Χριστιανισμού ζωντανή. Υπόλειμμα ανθρώπων που σκέφτονταν ορθόδοξα και εξέφραζαν αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά που τους κληροδοτήθηκε Άνωθεν.
Ευχόμαστε ολόψυχα, αυτά τα Χριστούγεννα να αποτελέσουν την αρχή που το φως της δικαιοσύνης του Χριστού θα λάμψει στις ψυχές των ανθρώπων και θα γίνει το παράδειγμα, ώστε όλοι μαζί δίνοντας το χέρι στον πλησίον όπου γης να βοηθηθούμε πραγματικά.
Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, ειρήνη και προκοπή σε μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς. 
http://www.crashonline.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%80%cf%89%cf%82/
KAI 
http://kmaked.pde.sch.gr/site/index.php/anakoinoseis/deltia-tupou/1541-2016-12-21-10-56-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου