Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Θαυμαστή Εμφάνιση των Αγίων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδάριου και Ορέστη σε μετόχι της Νέας Μονής Χίου. ΑΠΟ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΦΩΚΑ.


Πριν λίγα χρόνια, να ξημερώνει τέτοια μέρα, ο π. Γεράσιμος στη Ρακαντζούλα μάς μίλησε για αυτούς τους πέντε Αγίους. Οι Άγιοι είναι ζωντανοί είπε και στη Νέα Μονή της Χίου όταν από το χιόνι σφοδρότατου χειμώνα δεν μπόρεσε κανείς να πάει στο ναό για τη γιορτή τους, πήγαν οι ίδιοι ευπρεπώς ντυμένοι και συμμετείχαν ψάλλοντας κατά τη Θεία Ακολουθία. Ο Άγιος
Ορέστης, μάλιστα, άλλαξε στον κανόνα ένα ρήμα για τον εαυτό του και αντί του εδειλίασεν είπε εμειδίασεν. Τότε δέχθηκε παρατήρηση από τον Άγιο Ευστράτιο, ο οποίος του είπε να διαβάσει το ρήμα καθώς είναι γεγραμμένο. Ας ακούσουμε όμως τον ίδιο τον π. Γεράσιμο να τα λέει.

Κι εμείς μαρτυρούμε ότι μια ανάλογη βροχερή και κρύα νύχτα, που ελάχιστοι κατάφεραν να πάνε στη νυχτερινή Θεία Λειτουργία, η Ρακαντζούλα δέχθηκε ουράνια επίσκεψη. Μια ευσεβής γυναίκα είδε άλλον έναν ιερέα και ο π. Γεράσιμος ομολόγησε ότι ήταν ο Άγιος Θεοδόσιος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου