Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Απίστευτος Πάπας σε νιόπαντρους: «Χρειάζεται θάρρος για να μείνεις παντρεμένος μία ζωή»

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός για τον ξεχωριστό τρόπο προσέγγισης θεμάτων που κάποτε θεωρούνταν «ταμπού» στο Βατικανό, από την αποδοχή των διαζευγμένων, στη συγγνώμη που ζήτησε από τους ομοφυλόφιλους για τις διακρίσεις που έχουν υποστεί.
Απίστευτος Πάπας σε νιόπαντρους: «Χρειάζεται θάρρος για να μείνεις παντρεμένος μία ζωή»
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, λοιπόν, εξέπληξε για μία ακόμα φορά τους πιστούς όταν στη γενική ακρόασή του στο Βατικανό απευθύνθηκε στους νεόνυμφους που βρίσκονταν στην αίθουσα και… κρέμονταν από τα χείλη του χαρακτηρίζοντάς τους «θαρραλέους».

Ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας με… παιχνιδιάρικη διάθεση είπε στους νιόπαντρους: «Εγώ χαρακτηρίζω τους νεόνυμφους θαρραλέους γιατί χρειάζεται θάρρος για να παντρευτείς και να παραμείνεις παντρεμένος όλη τη ζωή σου. Μπράβο σας».

Τα ζευγάρια που επισκέφθηκαν το Βατικανό για να ζητήσουν την ευλογία του Πάπα σίγουρα δεν περίμεναν να ακούσουν τα παραπάνω λόγια, τα οποία κανείς θα μπορούσε να τα ερμηνεύσει και σαν… προτροπή σε διαζύγιο, ειδικά λίγες μόλις ημέρες μετά το γάμο τους.  

«Αγαπητοί νεόνυμφοι σας καλώ να παραμείνετε συνεπείς στη δημιουργία της οικογένειάς σας, την αγάπη και την αφοσίωση πέραν κάθε θυσίας. Και να ολοκληρώνετε τις ημέρες σας με ειρήνη ανάμεσά σας», συνέχισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

http://www.protothema.gr/world/article/641140/video-papas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου