Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

15 Ιανουαρίου: 70 έθνη θα συγκεντρωθούν στο Παρίσι για να συζητήσουν τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Στις 15 Ιανουαρίου, εκπρόσωποι από 70 διαφορετικές χώρες θα συγκεντρωθούν στο Παρίσι της Γαλλίας, για μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια διάσκεψη. Ο δηλωμένος στόχος αυτής της Διάσκεψης είναι να προωθήσει μια «λύση δύο κρατών» που είναι ο τρόπος για να ασκηθεί διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Στο Ισραήλ, υπάρχει τεράστια ανησυχία για ό, τι έχει Αποτέλεσμα εικόνας για ιερουσαλημσυμφωνηθεί σε αυτή τη Διάσκεψη και αμέσως θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση για ένα ψήφισμα του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ που μόνιμα θα διαιρέσει το ομόσπονδο κράτος του Ισραήλ και θα δημιουργήσει το παλαιστινιακό κράτος. Αλλά τα πράγματα θα πρέπει να κινηθούν πολύ γρήγορα για να συμβεί αυτό, επειδή η ώρα του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο έρχεται στο τέλος της στις 20 Ιανουαρίου, και ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε ήδη, εξαιρετικά σαφές, ότι αυτός δεν θα υποστηρίξει ποτέ ένα τέτοιο ψήφισμα.
Το ψήφισμα του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, που ψηφίστηκε την Παρασκευή, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που είδαμε εδώ και δεκαετίες. Με το Ψήφισμα 2334, γίνονται όλοι οι Ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ παράνομοι, έθεσε τις γραμμές κατάπαυσης του πυρός του 1967 σαν τα σύνορα μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, και χορήγησε κάθε μία ίντσα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ προς τους Παλαιστινίους. Αλλά σταμάτησε απότομα, δίνοντας επίσημη αναγνώριση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ στο παλαιστινιακό κράτος, και γι ' αυτό το συνέδριο αυτό στις 15 Ιανουαρίου είναι τόσο σημαντικό.
Την Τετάρτη, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, καθόρισε ένα σχέδιο το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι θα χρησιμεύσει σαν σχεδιάγραμμα για την επερχόμενη διάσκεψη στο Παρίσι. Αυτό είναι κάτι που συζήτησα χθες. Προφανώς ο Κέρι έχει εργαστεί για το θέμα αυτό, για αρκετό καιρό, και σύμφωνα με το Times του Ισραήλ, εβραίοι υπάλληλοι φοβούνται ότι μπορεί να προτείνει κάτι πιο  δραστικό..
Αν το σχέδιο του Kέρυ υλοποιηθεί από τη διάσκεψη στο Παρίσι, αναμένεται από πολλούς ότι θα χρησιμεύσει σαν βάση, για ένα ψήφισμα του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, που τυπικά θα δημιουργήσει ένα παλαιστινιακό κράτος, πριν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει στις 20 Ιανουαρίου. Το ακόλουθο έρχεται από την εφημερίδα The Guardian...
Αν ό, τι ισχυρίζεται μια αιγυπτιακή εφημερίδα, ότι είναι αλήθεια, τότε μπορεί κάλλιστα να είναι μια διεθνή συνωμοσία ενάντια στο Ισραήλ. Σύμφωνα με ένα αντίγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα Al-Sabea Al-Youm, ο Τζον Κέρι και η υπουργός εθνικής ασφαλείας Σούζαν Ράις ,συναντήθηκαν με αξιωματούχους της Παλαιστίνης στις αρχές Δεκεμβρίου και παρουσίασαν σχέδιο του Kέρυ  εκείνη τη στιγμή...
Η διοίκηση Ομπάμα τα αρνείται όλα αυτά βέβαια. Αλλά αν είναι αλήθεια, τότε η προδοσία του Ισραήλ, από τον Ομπάμα, είναι πολύ βαθύτερη από ό, τι οποιοσδήποτε από εμάς  έχει συνειδητοποιήσει.

Με λιγότερο από ένα μήνα που έχει ακόμα να μείνει στην  Προεδρία του, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να ξεκινήσει μία ολοκληρωτική επίθεση στο Ισραήλ. Μόλις πέρασε το ψήφισμα 2334 και ο σάλος ενάντια σε αυτό ήταν περιορισμένος, από που πήρε τέτοιο θάρρος η διοίκηση Ομπάμα να τα σπάσει με το Ισραήλ.

Τώρα μοιάζει όπως και στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να προσπαθούν να κάνουν ένα παλαιστινιακό κράτος που θα δημιουργηθεί πριν  να αφήσει το Οβάλ γραφείο στις 20 Ιανουαρίου, και αν συμβεί αυτό, θα είναι απόλυτα καταστροφικό για την Αμερική. Βλέπετε, η αλήθεια είναι ότι μας έχουν προειδοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια ότι η  γη μας θα χωρίζεται μετά το ομόσπονδο κράτος του Ισραήλ,που διαιρείται επίσημα σε δύο κράτη μέλη. Πολλοί από εμάς έχουν προσέξει  τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους για πάρα πολύ καιρό, και τώρα μπορεί να είμαστε ακριβώς στα πρόθυρα του να συμβεί.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα καθήκοντα του δεν θα είναι σε θέση να αντιστρέψει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, αλλά ένα πράγμα που θα μπορούσε να κάνει, θα ήταν να κινηθεί η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Αν συμβεί αυτό, οι Παλαιστίνιοι είναι πολλά υποσχόμενοι για να ρίξουν ένα ξέσπασμα, τεράστια ψυχραιμία...
Τελικά, όλα όσα συμβαίνουν τώρα, θέτουν το στάδιο για τον μεγαλύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή που έχουμε δει ποτέ.

Έτσι αντί για την «ειρηνευτική διαδικασία» που είναι η λύση, πρόκειται στην πραγματικότητα να προκαλέσει στη Μέση Ανατολή μεγάλη έκρηξη σε βία.

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σας είχα προειδοποιήσει ότι οι χειρότερες μέρες της εποχής Oμπάμα είναι ακόμη μπροστά μας, και παρακολουθούμε επί του παρόντος να παίζουν μπροστά στα μάτια μας. Αυτή η προδοσία στο Ισραήλ είναι το χειρότερο πράγμα που έχει κάνει κατά τη διάρκεια  ολόκληρης της θητεία του  στο Λευκό Οίκο, και τώρα  η Αμερική σε μεγάλο βαθμό είναι καταραμένη,σαν αποτέλεσμα όλων αυτών των πράξεων..
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ GUARDIAN ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ TIMEA OF ISRAEL KAI TO THE ECONOMIC COLLAPSEBLOG : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου