Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Κλείνει το στόμα μέχρι τα Χριστούγεννα ο Μόρφου Νεόφυτος./Ο Μόρφου εξόργισε την Εκκλησία της Ελλάδας.

 Προβλήματα στις σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εκκλησία της Ελλάδας φαίνεται ότι προκαλούν τα κηρύγματα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».Μάλιστα, η Εκκλησία της Ελλάδας κάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, μέσω του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να γίνουν συστάσεις στον Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα, την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέγνωσε στον Μητροπολίτη Μόρφου και στα άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου επιστολή, στην οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξέφραζε παράπονα για τις ομιλίες και τα κηρύγματα του Μόρφου Νεόφυτου επηρεάζουν τους πιστούς σε θέματα πανδημίας και εμβολιασμών.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον άγιο Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα, με τον ίδιο να απαντάει ότι όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν το Πάσχα ο Μόρφου Νεόφυτος είχε σχολιάσει αρνητικά την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για την αλλαγή της ώρας της Ανάστασης. Συγκεκριμένα, είχε πει ότι «δυστυχώς στην Ελλάδα οι Αρχιερείς, ακόμη και αυτός ο Αρχιεπίσκοπος, συμφώνησαν η Λειτουργία του Πάσχα να γίνει ώρα 21:00, δηλαδή ώρα 23:00 θα είναι τελειωμένη, δηλαδή θα γιορτάσουν το Πάσχα τη δεύτερη μέρα. Θέλουν να ανατρέψουν τον εορταστικό νόμο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπάρχει σχέδιο. Θέλουν ένα Πάσχα, πρώτα με τους Ρωμαιοκαθολικούς και μετά με τους Εβραίους, για να οδηγήσουν σε μια πανθρησκεία, πριν την παγκόσμια δικτατορία. Όταν τα λέγαμε μας έλεγαν συνωμοσιολόγους. Χρησιμοποιούν και την ασθένεια, η οποία όντως υπάρχει, την τραβούν από τα μαλλιά, εκφοβίζεται ο λαός μας, μάσκες διπλές, τριπλές αύριο, με εμβόλια που δεν έχουν δοκιμαστεί». 

sigmalive.com

Ο Μόρφου εξόργισε την Εκκλησία της Ελλάδας.

Τα κηρύγματα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου κινδυνεύουν να διασαλεύσουν τις σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία κάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, μέσω του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να «μαζέψει» τον άγιο Μόρφου.

Πέραν των προφητειών που εκφράζει ο Μητροπολίτης Μόρφου για διάφορα ζητήματα, η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η στάση και τα κηρύγματα του έναντι της πανδημίας και συγκεκριμένα η θέση του κατά των εμβολίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέγνωσε στην παρουσία των μελών της Ιεράς Συνόδου (παρόντος και του Μητροπολίτη Μόρφου) επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας. Δια της επιστολής της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εκφράζει παράπονα ότι ο Μόρφου Νεόφυτος με τις ομιλίες και τα κηρύγματά του επηρεάζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδας όχι μόνο με τις προφητείες του αλλά και στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Ζήτησε δε να γίνουν συστάσεις στον Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ιεράρχες στην Ελλάδα θεωρούν πως την ώρα που πεθαίνουν δίπλα μας άνθρωποι από την πανδημία, δεν μπορεί ένας ιεράρχης να κηρύσσει ότι λίγο ως πολύ ο κορωνοϊός δεν υπάρχει. Ο Μακαριότατος, μετά την ανάγνωση της επιστολής, κάλεσε τον άγιο Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «Φ», ο Μόρφου Νεόφυτος απάντησε, πως όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Υπενθυμίζεται, πως μόλις στις 13 Μαΐου ο Μητροπολίτης Μόρφου διέψευσε ότι εμβολιάστηκε και πρόσθεσε: «Ούτε έχω εμβολιαστεί μέχρι σήμερα ούτε και προτίθεμαι να εμβολιαστώ στο μέλλον, καθότι θεωρώ πολύ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα εμβόλια. Άλλωστε, σε πολλές συνεντεύξεις και κηρύγματά μου, που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχω επεξηγήσει με σαφήνεια και υπευθυνότητα τους λόγους που αρνούμαι να εμβολιαστώ». 

Σημειώνεται πως, όπως πληροφορείται ο «Φ», ο αδελφός μέλους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου προσεβλήθη από κορωνοϊό και η κατάσταση του θεωρείται σοβαρή σε σημείο που μετεκλήθησαν γιατροί από το εξωτερικό. 

Στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας εκφράστηκε επίσης και παράπονο σε αναφορές του Μακαριοτάτου για τα μέτρα που θα ελαμβάνονταν στις εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα με την αναφορά του ότι δεν συμφωνεί με την Εκκλησία της Ελλάδας για τέλεση της αναστάσιμης ακολουθίας στις 9:00 μ.μ.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.