Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

H προφητεία των αγίων ζωντάνεψε.

Κόκκινος συναγερμός έχει ξεσπάσει στην Τουρκία και στις υγειονομικές Αρχές της για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η βλέννα που καλύπτει τη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης, αφού οι ειδικοί μιλούν πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο να μολυνθεί ο πληθυσμός με μολυσματικές ασθένειες, όπως η χολέρα.












Στο άκουσμα αυτού του ενδεχομένου πολλοί ανέτρεξαν στις προφητείες των πεφωτισμένων αγίων και γερόντων της Ορθοδοξίας, και η σύνδεση με τα γεγονότα προκαλεί ανατριχίλα.

Μία από αυτές τις προρρήσεις είχε μεταφέρει η εμβληματική μορφή της Ορθοδοξίας, ο άγιος Παΐσιος, και αφορούσε τα διορατικά λόγια του αγίου Αρσενίου, ο οποίος τον είχε βαφτίσει.

Σε συνομιλίες που είχε με τον συγγραφέα του εξαντλημένου βιβλίου «Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε…» έχει καταγραφεί ο διάλογος του συγγραφέα Αθανασίου Ρακοβαλή με τον άγιο, ο οποίος σήμερα προκαλεί δέος:

«Καλά, γέροντα, οι Τούρκοι είναι 10.000.000 στην Πόλη… και θα μας τη δώσουν, πώς θα μπορέσουμε να τους ελέγξουμε;» «Θα τους περάσουν απέναντι, από την άλλη μεριά. Ο λογισμός μου λέει (το τόνισε ο λογισμός) ότι θα τον κάνουν έτσι για τα νερά… Να είναι διεθνή… Μετά θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα γίνει μεγάλο κακό. Θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Το έχει πει και ο άγιος Αρσένιος αυτό. Είχε γράψει ένα τετράδιο με προφητείες… Σου το έχω δείξει;» «Ναι, γέροντα».

Σε άλλη συζήτηση με τον συγγραφέα, που έζησε επί επτά χρόνια στο Άγιον Όρος και δίδαξε στην Αθωνιάδα Σχολή, η οποία εμπεριέχεται στο βιβλίο, ο άγιος Παΐσιος ξεδίπλωνε το χάρισμά του να προφητεύει τα μελλούμενα. «Εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι, θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατιστούν από την αρρώστια οι Τούρκοι».

Ανατριχίλα.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις με την εξάπλωση της βλέννας στη θάλασσα του Μαρμαρά, δεν μπορεί παρά να γίνει μια σύνδεση των προφητειών με τα γεγονότα, κάτι που προκαλεί ανατριχίλα. Οι επιστήμονες στη γείτονα αποδίδουν τη βλέννα στην κλιματική αλλαγή και τη μόλυνση, η οποία προκαλεί ραγδαία αύξηση της συγκεκριμένης οργανικής ύλης, που περιέχει τεράστια ποικιλία μικροοργανισμών. «Η κατάσταση στη θάλασσα του Μαρμαρά είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων ενεργειών, συνέπεια των απορριμμάτων των νοικοκυριών και της μόλυνσης» είπε στο πρακτορείο Reuters o σκηνοθέτης Ταχσίν Κεϊλάν, ο οποίος φτιάχνει ντοκιμαντέρ για τον αντίκτυπο της θαλάσσιας βλέννας.

Η μολυσματική βλέννα στις ακτές του Μαρμαρά κολλάει πάνω στο ανθρώπινο σώμα και αφαιρείται δύσκολα, επηρεάζει δε την αλιεία όσο και τον τουρισμό και οδηγεί στον αφανισμό της ιχθυοπανίδας. Όπως λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τσανάκαλε, δρ Αντνάν Αγιάζ, η περιοχή που επηρεάζεται από τη βλέννα ξεκινάει από τη θάλασσα του Μαρμαρά, βγαίνει από τα Δαρδανέλια και φτάνει έως τις ακτές της Τενέδου, όπου διασκορπίζεται στη συνέχεια. Ο καθηγητής επισημαίνει ότι η κατεύθυνση είναι προς το Αιγαίο.

Αυτό όμως που τρέμουν οι Τούρκοι ειδικοί είναι η εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, όπως η χολέρα, οι οποίες θα αποδεκατίσουν τον πληθυσμό, καθώς γύρω από τη θάλασσα του Μαρμαρά κατοικούν περίπου 25.000.000 άνθρωποι. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα μικροφύκια που αναπαράγονται στη θάλασσα του Μαρμαρά, τα λεγόμενα και Dinoflagellates, που τα συναντάμε σε πολλές θάλασσες του κόσμου, έχουν συσχετιστεί με την εξάπλωση της χολέρας στις παρακείμενες περιοχές. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές για την περιοχή, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε τέτοια ένταση και έκταση.
Οι επιστήμονες έχουν ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να κάνει συνεχώς αναλύσεις στα νερά και ήδη έχει συγκροτηθεί μια ομάδα 300 ειδικών, η οποία καλείται να βρει λύση προτού η βλέννα εξελιχθεί στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Τουρκίας.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου