Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

 Ας δούμε τι αναφέρουν οι προφητείες για το Κουρδιστάν την ώρα που το Αμερικανικό δημοσιογραφικό κανάλι CNN κάνει λόγο για Κουρδιστάν,βγάζοντας στον 'αέρα¨" τον χάρτη!(Προσέξτε ότι περιλαμβάνει εδάφη της ΝΑ Τουρκίας-ΒΑ Συρία-Β.Ιράκ και Δυτ.Ιράν!)Aπό τον Οκτώβριο του 2014 που ξεκίνησαν οι μάχες στο Κομπάνι εναντίον των Τζιχαντιστών,μέχρι σήμερα ,με την εισβολή του Τουρκικού στρατού στη Β.Συρία και τις νέες μάχες στο Κομπάνι αυτή τη φορά εναντίον των Τούρκων,έχουν περάσει 3 χρόνια.Και έπεται το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 για την ανεξαρτησία του.Ηδη υπάρχει μυστική απόφαση ΗΠΑ-Ρωσίας-Ισραήλ για την ίδρυση του Κουρδιστάν, που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.Η Τουρκία ήδη έπεσε στην παγίδα του Τραμπ με την 3η πολεμική επιχείρηση που ξεκίνησε χτες στη Β.Συρία.Οι προφητείες εξελίσσονται μέσω των γεγγονότων σήμερα. Τον έχουν «τελειωμένο» τον Ερντογάν – Το CNN έδειξε χάρτη του Κουρδιστάν

Μας έφερε ο Γέροντας  ένα τετράδιο που είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή.Εκεί μέσα ο Άγιος προφήτευε τα γεγγονότα του 1923 και έλεγε ότι θα ξαναγυρίσουν εκεί στην πατρίδα πάλι οι Έλληνες.Ο Γέροντας είπε ότι εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι,θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατιστούν από την αρρώστια οι Τούρκοι.(Από το βιβλίο<<Ο Γέροντας Πα'ί'σιος μου είπε >>του Αθανάσιου Ρακοβαλή).ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Επισκέφθηκε τον Γέροντα μια ομάδα κυπρίων οι οποίοι ήθελαν να συζητήσουν το
εθνικό τους θέμα.Από που είστε τους ρώτησε ο Γέροντας.-Από την Κύπρο,Γέροντα.-Τι κάνετε,πως τα περνάτε; -Τι να κάνουμε,μας έφαγαν οι Τούρκοι.Ο Γέροντας χαμογελώντας τους είπε -Εγώ δεν σας βλέπω φαγωμένους.Τους έβαλε να καθήσουν,τους κέρασε και τους είπε-Μη φοβάστε τους Τούρκους,θα διαλυθούν.Οι επισκέπτες παραξενεύτηκαν,αλλά ο Γέροντας συνέχισε -Ναι,σας λέω.Η Τουρκία θα διαλυθεί.Τώρα εσείς να κάνετε τον ψόφιο κοριό και θάρθει ο καιρός που οι Τούρκοι θα πάθουν ζημιά.Κούρδοι και Αρμένιοι,θα κάνουν δικό τους κράτος,θα ανεξαρτητοποιηθούν.Οι υπόλοιποι επειδή δεν σέβονται τους διεθνείς κανόνες θα διαλυθούν ευγενώς από τους Μεγάλους.Μετά σε μας τους Έλληνες θα δώσουν την Πόλη,όχι γιατί μας αγαπούν,αλλά γιατί θα έχουμε τηρήσει μετριοπαθή στάση.Ναι την Πόλη θα την ξαναπάρουμε.(Από το βιβλίο Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ του Διονύσιου Δ.Τάτση.)

Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος
(...) Επιστρέφοντας τώρα στη συνάντηση με το Γέροντα Παΐσιο, θυμάμαι πως με ρώτησε για την Κύπρο, και χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε : "Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και ελληνική".
(...) Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ' έπιασε από τον ώμο και με πολλή σοβαρότητα μου απάντησε : «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».(Μαρτυρίες Προσκυνητών του Ν.Ζουρνατζόγλου)
Οικονόμου Αλέξανδρος, αντιπτέραρχος ι.ε.α., Αθήνα
Το Μάρτιο του 1994 συνάντησα το Γέροντα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής. Συγκινήθηκα, όταν μου έπιασε το χέρι, και παρά την κρισιμότητα της καταστάσεώς του, μού είπε τα ακόλουθα : «Εσύ δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότικατά αντιστοιχίαν αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της». Ο Γέροντας τότε επειδή με είδε προβληματισμένο ακούγοντας αυτά, μου είπε πάλι : «Όπως ξέρεις, εγώ δε διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τα μαθαίνω από αλλού ...» 
(Σελ.404)(Μαρτυρίες Προσκυνητών του Νικ.Ζουρνατζόγλου)
Επίσης είπε σχετικά με την Κύπρο :
"Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.  Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους.  Μέσα όμως απότην Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο».(Από το βιβλίο για τον  Γέροντα: ¨Λόγοι χάριτος και Σοφίας¨ από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.) Tα αναφέρω όλα αυτά γιατί ήδη υπάρχει ένταση μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου για την Κυπριακή ΑΟΖ,αλλά και γιατί σε λίγους μήνες οι εξελίξεις θα έρθουν και στην Ελλάδα και πρώτα θα είναι πολιτικές και οικονομικο-κοινωνικές.Για ότι νεότερο θα επανέλθω με νέο δημοσίευμα.
 Ο 82ος Ψαλμός αναφέρεται επίσης στα σημερινά γεγγονότα.Αναφέρει ανάμεσα στα άλλα:
   Αυτοί οι εχθροί μας είναι οι σκηνίται, οι Ιδουμαίοι, οι Ισμαηλίται, οι Μωαβίται και οι Αγαρηνοί.(Σ.Αραβία,Τουρκία,Ιορδανία και Αίγυπτος καταγράφονται εδώ με τα αρχαία ονόματά τους και όλοι είναι σύμμαχοι της Αμερικανικής ή Ρωσικής πλευράς)
  Οι της φυλής Γεβάλ και Αμμών και Αμαλήκ, οι Φιλισταίοι και οι κάτοικοι της Τυρου. 
 Αλλά και οι Ασσύριοι συνετάχθησαν και ήλθον με το μέρος αυτών. Εβοήθησαν τους απογόνους του Λωτ εναντίον μας, τους Μωαβίτας και Αμμωνίτας.
  Πράξε εναντίον αυτών ο,τι άλλοτε έκαμες εναντίον των Μαδιανιτών, εναντίον του σκληρού στρατηγού των Σισάρα και του βασιλέως Ιαβείν εις τον χείμαρρον Κεισών. 
 Εκείνοι εξωλοθρεύθησαν δια της δικαίας σου οργής εις Αενδώρ και τα σώματά των έγιναν κόπρος και λίπασμα της γης. 
 Ω Θεέ μου, κάμε τους ωσάν ανεμοστρόβιλον, ώστε να μη ημπορούν να σταθούν πουθενά. Καμε τους ωσάν το ξηρόν άχυρον, που το φυσά και το διασκορπίζει ο άνεμος.
 Από το Hγγικεν το ποθούμενο.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : "...όταν αρχίσει το κακό από την Συρία..."

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_poYI6ek8nkbTiEZmlDTAXORqn-x6eSw0hn6R8e8LtpaugUKXoNaseOmFC1VGV_tsjgL7svuw6ys2jGGeLpMSXC5NlFFGUKC-mlM9BVGw0qK5PNKN5nTFc9T_Vs2wtV6Rk9CTRIwthIM/s640/%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B70001.jpg
Δεξιά ο μακαριστός Επίσκοπος Σισανίου & Σιατίστης και αριστερά ο επίσης μακαριστός Παπά-Γιάννης Καλαΐδης
Επέστρεψα πριν λίγο από τον πνευματικό μου, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αντώνιου Σισανίου & Σιατίστης, τον οποίο τιμούν οι περισσότεροι ως σύγχρονο Άγιο. Ο πάτερ είναι προσηλωμένος στην σωτηρία της ψυχής και μόνο, αποφεύγοντας τις αναφορές για το μέλλει γεννέσθαι αλλά συζητώντας για τον μακαριστό Επίσκοπο, απεκάλυψε μερικά πράγματα των οποίων ήταν μάρτυρας ο ίδιος και δείχνουν ότι ο μακαριστός πέραν όλων των χαρισμάτων που είχε, έγινε δέκτης μεγάλων αποκαλύψεων από τον Θεό.


«Μας έλεγε, συνέχεια και πολλές φορές με στενοχώρια, τον καιρό της ευδαιμονίας "μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου, μεγάλη πείνα..." κι εμείς δυσκολευόμασταν να τον πιστέψουμε...

Τον καιρό δε που ήταν στο νοσοκομείο στα τελευταία του, μετά την τελευταία εγχείρηση (το 2005) που έκανε μόλις τον φέρανε στο δωμάτιο κοιτούσε απέναντι την εικόνα του Εσταυρωμένου Χριστού και έκλαιγε σαν μικρό παιδί λέγοντας με την γνωστή ταπεινότητά του "πώς με αξίωσες Χριστέ μου, εμένα και μου απεκάλυψες αυτά τα πράγματα!", προφανώς κάτι σοβαρό είχε δει πιο μπροστά...

Όταν τον ρωτήσαμε "τι είδες Δέσποτα;" με δυσκολία μας απάντησε γιατί είχε πρόβλημα με την φωνή του, "όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!" και το επανέλαβε πολλές φορές "εκεί, από την Συρία όταν ξεκινήσει..." εννοώντας ότι μετά θα πιάσει η μπόρα και εμάς... Τον ξαναρωτήσαμε "τι άλλο είδες Δέσποτα;" και μας είπε "θα σας πω μετά..." αλλά μετά εκοιμήθη...»

Αυτό ήταν προφανώς το θέλημα του Κυρίου...

Σημείωση : για την ενδεχόμενη μη πιστή μεταφορά των λεγομένων υπεύθυνος είναι ο υποφαινόμενος και μόνο.
 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»

Turkia-Adihristos 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία του νεοοθωμανιστή Ταΐπ Ερντογάν θα προκαλέσει με της επεκτατικές τις ενέργειες ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά «προφητεύει» ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Joe Richardson, τα βιβλία του οποίου σχολιάζονται ευρέως στην γειτονική χώρα προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η κρίση στην Συρία και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή η οποία θυμίζει έντονα μια πυριτιδαποθήκη, ενισχύει τις απόψεις για τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στην έκρηξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι απόψεις του Αμερικανού ευαγγελιστή συγγραφέα, Joe Richardson, που περιγράφονται στα βιβλία του και σύμφωνα με τις οποία η Τουρκία εκπροσωπεί σήμερα τον Αντίχριστο που επιθυμεί να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι απόψεις αυτές από την μια έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση υπεροψίας για την Τουρκία που θέλει να πιστεύει πως είναι μια ανερχόμενη υπερδύναμη, από την άλλη όμως προκαλούν κάποιο δέος και κάποια σύγχυση σχετικά με την παρομοίωση της με τον Αντίχριστο.
Ο Αμερικανός ευαγγελιστής συγγραφέας κάνει αναφορά στην γνωστή τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, «Fetih 1453» που έχει σπάσει τα ταμεία στην Τουρκία, για να υπογραμμίσει αυτό το αίσθημα της ανωτερότητας που κυριαρχεί σήμερα στην Τουρκία και της υπεροχής της έναντι του χριστιανικού κόσμου. Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα, που επικαλείται την Αποκάλυψη του Ιωάννη, ο ψευδοπροφήτης που θα συνοδεύει τον Αντίχριστο δεν είναι άλλος από τον Προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ, που είναι και η επικρατούσα θρησκεία στην Τουρκία. Η άνοδος του Ισλαμισμού ερμηνεύετε σαν η άνοδος των δυνάμεων του Αντίχριστου που εκφράζονται από τον ισλαμικό επεκτατισμό.
Ο Joe Richardson υποστηρίζει ότι ο Αντίχριστος δεν θα έρθει από την Ευρώπη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή από κάποια δυτική χώρα, αλλά από την Μέση Ανατολή. Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Αμερικανό ευαγγελιστή, επιδιώκει να επανέλθει στην Μέση Ανατολή όπως κυριαρχούσε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμός για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, που σύμφωνα με τον Richardson, είναι μια απειλή του ίδιου του Αντίχριστου που εκπροσωπείται στην ίδια την Τουρκία.
Γεγονός είναι ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα και με ένα εκτενές άρθρο του αρθρογράφου της εφημερίδας Zaman, Şahin Alpay με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Dış politıkada çöküş», δηλαδή, «Η κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής», έχει δημιουργήσει πολλά και επικίνδυνα προβλήματα για την παγκόσμια ειρήνη. Εντωμεταξύ οι τελευταίες εξελίξεις με την αναβάθμιση του ρόλου του Ιράν μετά την συμφωνία του με τις ΗΠΑ, έχουν θορυβήσει έντονα την Τουρκία  καθώς βλέπει να υποβαθμίζεται δραματικά ο ρόλος της με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, ενώ προβληματίζει και το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων αντιδράσεων της Άγκυρας που θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια πρόγευση αυτής της επικίνδυνης πολιτικής έχουμε ήδη πάρει με την στήριξη από το καθεστώς του Ερντογάν των φανατικών Τζιχαντιστών αλλά και με την εντυπωσιακή αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 www.nikosxeiladakis.gr          http://nikosxeiladakis.gr/%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba/
 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ : "Ετσι, «ευγενικά», θά κομματιάσουν τήν Τουρκία.



 
΄Eνας αδελφός ρώτησε τόν Γέροντα γιά τά γεγονότα στήν Σερβία κι εκείνος μεταξύ άλλων είπε: 
-Οί Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους καί άνεξαρτητοποιούν τά κρατίδια όπου ζουν μουσουλμάνοι (Βοσνία, Ερζεγοβίνη). 
Βλέπω όμως νά διαλύουν τήν Τουρκία μέ ευγενι­κό τρόπο: 
Θά ξεσηκωθούν οί Κούρδοι κι οί Αρμένιοι καί θά ζητήσουν οί Ευρωπαίοι νά ανεξαρτητοποιηθούν καί τά εθνη αυτά. Θά πουν τότε στήν Τουρκία: Έμείς σου κάναμε τό χατίρι έτσι, πρέπει τώρα κατά τόν ίδιο τρόπο νά
ανεξαρτητοποιηθούν οί Κούρδοι κι οί Αρμένιοι. "Ετσι, «ευγενικά», θά κομματιά­σουν τήν Τουρκία.
Ό "Αγιος Αρσένιος στά Φάρασα έλεγε στους πιστούς ότι θά χάσουν τήν πατρίδα, αλλά σύντομα θά τήν ξαναπάρουν.  
  ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ.
 Η φοβερή προφητεία του Γέροντα Γαβριήλ Αγιοβαρναβίτη: «Το κακό θα ξεκινήσει από τη Συρία και περιμένουμε το λάθος των Τούρκων…».
συρία
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΑΓΙΟΒΑΡΝΑΒΙΤΗΣ. Ο ΑΝΑΠΑΥΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΌΝΗ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ. ΔΡΟΣ ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΥΣΙΑΣ.
 Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία με τις απόψεις του Αγίου για τα διάφορα θέματα που συζητούσε με τους προσκυνητές που τον επισκεπτόντουσαν. Μεταξύ άλλων ο Γέροντας Παΐσιος μίλησε και για τις σχέσεις Κύπρου και Τουρκίας.
Υπάρχει μια προφητεία, η οποία αποδίδεται σε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον Γέροντα Παΐσιο το 1989.
Η συγκεκριμένη προφητεία του Γέροντα Παϊσιου συνδέεται με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η προφητεία του Γέροντα Παϊσιου αναφέρει χαρακτηριστικά
«Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος.
Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα.
Και εσείς, όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω… Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)…
Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους… Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση), όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία.
Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό… Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό…»
Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα,τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζεται ο δρόμος για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη.
Μέσα σε όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να “χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός.
 

Παΐσιος για Τουρκία: Έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση θα διαμελισθεί σε κομμάτια.

Ο Γέροντας Παΐσιος είχε κάνει προβλέψεις και για την Τουρκία. Συγκεκριμένα είχε πει ότι θα αφανιστεί και ότι θα διαμελιστεί και ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει.

Διαβάστε τα λόγια που είχε ακριβώς πει ο γέροντας Παΐσιος αναφορικά με την Τουρκία.
«Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε: «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.
Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός.»
Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που είναι σήμερα αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας. «Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα», είπε. Φεύγοντας από το κελί του, μας είπε πάλι:
«Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη», είχε πει. Τα αποσπάσματα είναι είναι από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ: 297.
Είχε πει ακόμη, όπως αναφέρεται στο βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών, β’ έκδοση, ότι: «Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα την διαλύσουν οι ίδιοι».
 Η Τουρκία σαν αλεπού στη γεωπολιτική παγίδα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ.
 Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τα είδε όλα και σήμερα γίνονται.

Αλλά και η Τουρκία θα «τα δει όλα» αλλά από κάτω και πιασμένη στα τέσσερα.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ την είδε πως θα πιαστεί “Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.”
“Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994”,τόμος 1, Σελ 66.
Τα τέσσερα πόδια της Τουρκίας είναι τα 4 ΜΕΤΩΠΑ που θα ανοίξει ταυτοχρόνως.
1. Με την ΣΥΡΙΑ
2. Με την Ελλάδα
3. Μ ε την ΡΩΣΙΑ
4. Υπάρχει και ένα πληγωμένο από καιρό πόδι που λέγεται ΚΟΥΡΔΙΚΟ.

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου