Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Κατερίνα Μαυρομιχάλη: Η άστεγη γυναίκα με δύο αυτιστικά που πήγε με τα πόδια από το Λονδίνο μέχρι τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

 Κατερίνα Μαυρομιχάλη: Η ιστορία της άστεγης γυναίκας με δύο αυτιστικά που πήγε με τα πόδια από το Λονδίνο μέχρι τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με «συνοδοιπόρους» την πίστη της στον Θεό και τη δύναμη που κρύβει μέσα της, μια άστεγη Ελληνίδα, η Κατερίνα Μαυρομιχάλη, που ζει στην Αγγλία τα τελευταία 17 χρόνια και η ζωή της θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει «μαγιά» για σενάριο ταινίας, πήγε από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο Λονδίνο με τα πόδια (!) στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, τον τόπο όπου αναπαύεται ο Αγιος Παΐσιος!

 

Η ίδια θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον Αγιορείτη πατέρα. Η μορφή και τα λόγια του την έχουν βοηθήσει άπειρες φορές στη ζωή της και της έχουν δώσει το κουράγιο για να συνεχίσει να κουβαλά αγόγγυστα τον δικό της προσωπικό σταυρό…Παράλληλα, ανατριχιάζει η προφητεία του Αγίου Παΐσιου για τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν χτυπήσει την χώρα μας.

Ο σκοπός του ταξιδιού της, που ξεπερνά τα 2.000 χιλιόμετρα, είναι κάτι παραπάνω από ιερός. Συνδέεται άμεσα με τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει από το μεγάλωμα των δύο από τα τέσσερα παιδιά της, ηλικίας 9 και 7 ετών αντίστοιχα, τα οποία πάσχουν από αυτισμό. Η Kατερίνα έβαλε σκοπό στη ζωή της να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, ώστε να καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένας οργανισμός για τον αυτισμό, τόσο για τα παιδιά που πάσχουν από αυτόν όσο και για τους γονείς τους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν και εκείνοι τις δυσκολίες που έχει βιώσει η ίδια μεγαλώνοντας τα παιδιά της. Στόχος του οργανισμού θα είναι η μελέτη και η έρευνα σε όλα τα επίπεδα για τον αυτισμό και η στήριξη των οικογενειών που μέλη της τραβάνε τον δικό τους γολγοθά.

Κατερίνα Μαυρομιχάλη
Κατερίνα Μαυρομιχάλη

«Αντιμετώπισα τα κλασικά προβλήματα που έχουν οι γονείς με αυτιστικά παιδιά. Παίρνουμε μία διάγνωση, δεν μας λένε τι προκαλεί την πάθηση ή τι μπορεί να βοηθήσει, δεν έχουμε ιατρικές γνώσεις και προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις. Ο οργανισμός θέλουμε να φέρει μια αλλαγή. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τον αυτισμό, να κάνουμε έρευνα που να είναι ανοιχτή σε όλους και να μην υπάρχει κάτι άλλο από πίσω» λέει η ίδια στην «Espresso», λίγο πριν ξεκινήσει το δικό της μακρινό ταξίδι ζωής με πυξίδα τον τάφο του αγίου Παϊσίου. Η ίδια δεν κρύφτηκε ποτέ από όσα αντιμετωπίζει. Έβγαλε προς τα έξω όλα όσα περνά. Μίλησε ανοιχτά στην καρδιά πολλών ανθρώπων και αποφάσισε με τη βοήθεια φίλων να φτιάξει την ιστοσελίδα futureforautism.org, στην οποία παρουσιάζει το όραμά της.

«Οι πληροφορίες, τα πρωτόκολλα και οι θεραπείες που υπάρχουν για τον αυτισμό είναι τόσο πολλές, κάποιες καλύτερες, κάποιες χειρότερες, όλες όμως είναι μπερδεμένες»!

Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει να δημιουργήσει τον οργανισμό, ώστε να υπάρχουν δεδομένα που έχουν προκύψει από εμπεριστατωμένες έρευνες για όλους όσοι τα χρειάζονται. Ο τελικός σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι οι επαγγελματίες υγείας να έρθουν σε επαφή με τους γονείς και να τους δώσουν τις λύσεις που έχουν ανάγκη για να κάνουν όσο γίνεται περισσότερο εύκολη την καθημερινότητά τους. Γιατί, όπως δηλώνει η Κατερίνα, «αν οι γονείς είναι χαρούμενοι και έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται, τότε θα είναι χαρούμενα και τα παιδιά».

Στο ταξίδι της θα έχει μόνο έναν «συνοδοιπόρο» :το καρότσι το οποίο χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τα παιδιά της! Πάνω σε αυτό θα κουβαλά τα λιγοστά εφόδιά της: μια σκηνή, δύο φορτιστές και λίγα αποξηραμένα πρόσφορα για τροφή. Οπως λέει, σε αυτό το καρότσι θα βάλει την καλή της διάθεση και ψυχολογία και την ευγνωμοσύνη της για όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν, «για να παλέψω ό,τι θα βρεθεί στον δρόμο μου προς την πατρίδα και να μην εγκαταλείψω την υπόσχεση που έχω δώσει σε όλους, καθώς και στον εαυτό μου», όπως εξομολογείται η ίδια στην «Espresso» και την Γιώτα Φλώρου.

athensmagazine.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου