Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Προφήτες για τους τελευταίους καιρούς και τη χριστιανική πτώση της Μολδαβίας. Άγιος Ιεράρχης Varlaam Moțoc, Μητροπολίτης Μολδαβίας (1580-1657)


Μετά την αποχώρηση των Φαναριωτών μητροπολιτών θα ακολουθήσουν ανάξιοι στην έδρα της Μολδαβίας, που θα προσπαθήσουν να πουλήσουν την αληθινή πίστη. Τα μείγματα της πίστης που ενισχύει το δικαίωμα με τους παπικούς και τους ειδωλολατρες δεν θα είναι πλέον (δεν θα θεωρούνται πλέον ως) βδέλυγμα και βδέλυγμα ενώπιον του Θεού.  Οι άντρες θα πουλήσουν τον εαυτό τους, θα υπάρξουν έχθρες και φόνοι μεταξύ αδελφών για εξουσία και επίγειες τάξεις.

 Η Μολδαβία θα διαλυθεί και θα διαιρεθεί σύμφωνα με το καλό γούστο της δύναμης από την Ανατολή, μέσω κακών και άθλιων συμβουλών.  Τον τελευταίο καιρό ένα κόκκινο, πολυκέφαλο θηρίο θα καταπιεί όλη τη χριστιανική Ευρώπη και οι άνθρωποι θα τρέξουν άγρια ​​,σαν άγρια ​​θηρία.

 Οι άνθρωποι θα γίνουν κακοί και θα διαφθείρουν τα έθιμα της γης, πολλαπλασιάζοντας μεταξύ τους σαν ζώα χωρίς καμία ντροπή, απορρίπτοντας το Ιερό Χριστιανικό Μυστήριο του γάμου.

 Θα δυσφημήσουν τα χριστιανικά έθιμα επιδίδοντας κάθε είδους ξένα έθιμα και οι ειδωλολάτρες θα ανακατευτούν με το χριστιανικό αίμα.  Μεγάλη πανούκλα θα είναι τότε.

 Οι άρχοντες της γης θα είναι άνθρωποι που πουλήθηκαν στον Σατανά, ο οποίος δεν θα φροντίζει πλέον τους δίκαιους ανθρώπους.  Τα πατρογονικά κτήματα θα τα καταπατούν και θα τα παίρνουν οι ξένοι όπως θέλουν, κάτι πρωτοφανές στο πέρασμα του χρόνου στη Μολδαβία.

 Η πατρογονική εκκλησία θα ντρέπεται για τα νέα παγανιστικά και παπικά έθιμα, που έφεραν με τη βία οι σατανικοί άρχοντες τους.

 Οι άνθρωποι που είναι αφιερωμένοι στον Χριστό με αιώνια υπηρεσία θα απορρίψουν την ιερή εικόνα και την υπόσχεση ενώπιον του Χριστού, γυρνώντας στην προηγούμενη κοσμική ζωή.

 Τον τελευταίο καιρό, τα εδάφη δεν θα καρποφορούν πια, τα δάση θα κοπούν, οι λιμνούλες θα ξεραθούν, οι άνθρωποι θα πουλήσουν τα κτήματά τους χωρίς ντροπή, ξεχνώντας ότι οι πρόγονοί τους τα συντήρησαν με το σπαθί.

 Οι χριστιανικοί νόμοι της χώρας θα απορριφθούν, και τα βοεβοδάτα θα γελαστούν, και οι πονηροί ηγέτες θα συνάψουν διαθήκη με το αποκαλυπτικό θηρίο.

 Οι Μολδαβοί απόγονοι, οι απόγονοι των αρχόντων και των παλιών αγοριών, θα επιδοθούν σε συνήθειες και φτηνά κόλπα.  Οι άνδρες θα αλλάξουν το θεοσεβή έθιμο της αξιοπρέπειάς τους και θα καλυφθούν με γυναικεία ρούχα, και οι γυναίκες θα περπατούν σαν άνδρες.


Οι συγκεντρώσεις των εορτών και όλα τα έθιμα του τόπου θα μετατραπούν σε άγρια, παγανιστικά έθιμα και επιδιώξεις, φέρνοντας στη Μολδαβία σέ μεγάλη πτώση.

 Στον τελευταίο καιρό, η φτώχεια, το πένθος, ο θάνατος, ο φόβος, ο φόβος θα βασιλέψουν στα εδάφη της Μολδαβίας και ο άνθρωπος δεν θα είναι πλέον κύριος του εαυτού του.

 Οι άρχοντες της γης θα επιβάλουν νόμους και νόμους που δεν υπάρχουν από την ίδρυση της Μολδαβίας.  Θα βάλουν και φόρο στον αέρα που άφησε ο Θεός.

 Τα θηρία της γης και τα πουλιά και όλα τα έμβια όντα θα αλλάξουν τη φύση τους και θα εμφανιστούν άλλα είδη έμβιων όντων, επινοημένα από το μυαλό του ανθρώπου, τα οποία θα είναι αδύναμα στη σάρκα και άχρηστα.

 Τον τελευταίο καιρό θα μαζεύονται άνθρωποι σε κάθε είδους επινοήσεις, απορρίπτοντας τον κόπο του χωριού, η δουλειά θα είναι ντροπή, η ντροπή θα μείνει συνήθεια και οι δίκαιοι θα θεωρούνται ανόητοι.  Θα εξαπατούν ο ένας τον άλλον νομίζοντας ότι αυτός είναι ο νόμος του Θεού.

 Και, τέλος, η τελευταία τάξη της γης: τα οστά των πατέρων και των προγόνων μας θα ξεθάψουν, οι εκκλησίες θα γκρεμιστούν, οι χριστιανικές εντολές θα απορριφθούν και θα αναδυθεί ένα είδος ανθρώπων που, επίσης, στο όνομα του Ο Θεός θα κάνει εκκλησίες χωρίς σταυρό, θα αγνοήσουν την Θεία Θυσία και, τέλος, θα την ανακατέψουν σε υπηρεσία με τους ειδωλολάτρες.

 Έτσι δείχνει η Αποκάλυψη του Ιερού Βιβλίου της Γραφής, ότι τον τελευταίο καιρό, όταν θα δείτε το βδέλυγμα της ερήμωσης στον άγιο τόπο, τους πολέμους στο κτήμα, τις πληγές και τους φόνους μεταξύ των ανθρώπων, την απόρριψη των μωρά από τη μήτρα των γυναικών και άνθρωποι που αναζητούν ειρήνη από τη μια άκρη της γης, όταν οι γλώσσες θα αναμειχθούν όπως άλλες φορές στη Βαβυλώνα, και το τέλος θα είναι κοντά.

 Η όμορφη και πλούσια Μολδαβία, γεμάτη θεϊκά δώρα, γεμάτη ιερούς τόπους, γεμάτη εργατικούς και πιστούς ανθρώπους, θα πέσει στα χέρια ειδωλολατρών και απίστων και η πτώση της θα είναι βαρύτερη από την άλωση της Κωνσταντινούπολης στον καιρό της μεγάλης μας ο άρχοντας Στέφανος ο Μέγας και Άγιος.

 Ευλογημένη ήταν η γη της Μολδαβίας και ξεδιάντροπη η μομφή του λαού, που με τις πράξεις και τις διεφθαρμένες επιδιώξεις τους θα επιστρέψει τους βοεβόδους στους τάφους τους και θα κάνει τους προγόνους να κλάψουν κάτω από τη θλίψη, στέκονται με σκυμμένα μέτωπα μπροστά στον Μέγα Κύριο Χριστό. την ντροπή που άφησαν οι απόγονοί τους.

 Άγιος Ιεράρχης Varlaam Moțoc, Μητροπολίτης Μολδαβίας (1580-1657)

 (Πριγκιπικό έγγραφο που ανακαλύφθηκε από τον Παύλο του Χαλεπίου σε μια μαύρη σφυρίχτρα της Δούμας για τις τελευταίες ημέρες της Μολδαβίας. Το έγγραφο δόθηκε από τον Μητροπολίτη Βαρλαάμ στον Μητροπολίτη Μακαρί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μολδαβία, που έφερε από τους ασκητές του ερημητηρίου του Ζωσιμά στις χώρες του Νεάμτ - με ο τίτλος «Προφήτες για τους τελευταίους καιρούς και τη χριστιανική πτώση της Μολδαβίας»)
yiorgosthalassis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου