Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

«Βράζουν» οι κύκλοι της εκκλησίας για τη συμφωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου.

 Την ώρα που το Μαξίμου επιχειρεί να παρουσιάζει πλήρη συμφιλίωση με την εκκλησία μετά το νομοσχέδιο για τους γάμους ομοφύλων που προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις με την κυβέρνηση, οι ιερείς σύμφωνα με πληροφορίες είναι οργισμένοι για τη συμφωνία ΜητσοτάκηΙερώνυμου, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα χέρι-χέρι στο Δήλεσι για να επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σχεδόν δυόμισι μήνες μετά το άδειασμα του Μητσοτάκη στον Ιερώνυμο με τη φράση «ή παπάς- παπάς ή ζευγάς ζευγάς» από το βήμα της Βουλής, με αφορμή το νομοσχέδιο που δίχασε την κοινωνία και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιεραρχίας, ο πρωθυπουργός ενόψει ευρωεκλογών κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών.

Και ενώ ο πρωθυπουργός αποσκοπεί στο να «ξεχαστεί» το ρήγμα που προκάλεσε στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας, οι ιερείς και οι μητροπολίτες που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τονίζοντας ότι διαλύει τον θεσμό της οικογένειας, δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν πίσω και να σωπάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Άγιον Όρος επικρατεί αναβρασμός για το υποτιθέμενο «λιώσιμο των πάγων» ανάμεσα σε κυβέρνηση-εκκλησία, μετά και από την «χαλαρή» στάση του Αρχιεπισκόπου όπως σχολιάζουν ορισμένοι για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Οι ιερείς και οι μητροπολίτες που εξακολουθούν να μιλούν για προδοσία και υπόγειες κινήσεις της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να κάνουν οπισθοχωρήσουν και το βέβαιο είναι ότι το επικοινωνιακό σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δήλεσι, δεν θα έχει το αντίκρισμα που αναμένει η κυβέρνηση στις Ευρωεκλογές. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δείχνουν να εκτιμούν τις θέσεις των κομμάτων «Ελληνική Λύση» και «Νίκη».

Το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου και η απάντηση Βελόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φτάνοντας στο Δήλεσι Βοιωτίας παραχώρηση δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Άγιες μέρες είναι και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

«Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους» είπε ο κ. Ιερώνυμος προσθέτοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τόνισε «για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου