Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Μάρτυρες έδωσαν καταθέσεις και τώρα δεν τις υιοθετούν.

 


Μάρτυρες στο σκάνδαλο με την Μονή Αββακούμ προχώρησαν σε μια πρωτόγνωρη στάση. Ενώ

έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία καταγγέλλοντας πράγματα και καταστάσεις, μετέπειτα, κατά την ανάκρισή τους στο πλαίσιο διερεύνησης παρεμφερούς υπόθεσης, προέβηκαν σε δήλωση ότι δεν υιοθετούν το περιεχόμενο των αρχικών τους καταθέσεων.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι την περασμένη βδομάδα, τρεις τουλάχιστον μάρτυρες τήρησαν αυτή την στάση, προφανώς μετά από συμβουλή δικηγόρου, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση και γεννώνται ερωτηματικά στους ανακριτές, που διερωτώνται πως γίνεται μια κατάθεση που δόθηκε θεληματικά, στη συνέχεια να μην υιοθετείται το περιεχόμενό της.

Αυτό που εκτιμάται είναι πως οι μάρτυρες, προ του φόβου αυτά που έχουν καταθέσει αρχικά να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους σε άλλη υπόθεση, άλλαξαν στάση.

Στο μεταξύ, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, την περασμένη βδομάδα κλήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις τόσο ο μητροπολίτης Ησαΐας, όσο και θρονικοί επίτροποι, ο κοινοτάρχης της περιοχής καθώς και ο υπεύθυνος του γραφείου ασφαλείας, μέλη του οποίου πήγαν στις 5 Μαρτίου στη Μονή με κουκούλες στο μοναστήρι.

Η κλήτευσή τους έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών των αρχιμανδριτών της Μονής Νεκτάριου και Πορφύριου για χρησιμοποίηση αθέμιτων και παράνομων μεθόδων συλλογής στοιχείων και του ποσού των €807.000.

Εξάλλου, μετά τους ισχυρισμούς των μοναχών και δυο γυναικών ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από την πώληση ακίνητης ιδιοκτησίας τα οποία δόθηκαν στον ηγούμενο της Μονής Αββακούμ με σκοπό να δημιουργήσει κέντρο πολλαπλών χρήσεων και σπιτάκια για τους μοναχούς, οι ανακριτές άρχισαν να ερευνούν μέσω στοιχείων από τις τράπεζες, για διασταύρωση των λεγόμενών τους.

Από μια πρώτη εξέταση, φαίνεται να έγιναν μεταφορές χρημάτων από τις δύο γυναίκες που προβαίνουν σε ένορκη δήλωση ότι τα κατέθεσαν και στη συνέχεια φαίνονται και αναλήψεις μετρητών από τον γέροντα.

philenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου