Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Μπορούν οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες να προσφέρουν το Κοράνιο;''

Mitropolitis-Amvrosios
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα, εξέφρασε μέσα από το προσωπικό του blog ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρετε στην πρόσφατη επίσκεψη του Μητροπολίτη Μαρωνείας στον Μουφτή, τον οποίο προσέφερε συμβολικά για δώρο ένα Κοράνι.
"Με πόνο ψυχής αναγνώσαμε την είδηση, ότι ένας ακόμη Ορθόδοξος Ιεράρχης προσέφερε σαν δώρο το Κοράνιο σέ ένα θρησκευτικό εκπρόσωπο του Ισλάμ! Η αρχή έγινε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Έπειτα την σκυτάλη επήρε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος! Και τώρα πια άρχισαν και οι Μητροπολίτες-αδελφοί μας να μιμούνται τους παραπάνω Ηγέτες! ", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αμβρόσιος.
Επίσης προσθέτει: "Νεόκοπος Μητροπολίτης της Θράκης, όπως διαβάσαμε, προσέφερε δώρο αγάπης και τιμής στον Μουφτή της πόλεως στην οποία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο τον ανέδειξε Ποιμενάρχη!"
"Ετσι λοιπόν τό κακό μεταδίδεται σαν μολυσματική νόσος. Ουδέποτε μέχρι χθές οι Πατριάρχες Κωνσταντουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων είχαν προσφέρει δώρο το Κοράνιο σε Μουσουλμάνους, παρά το γεγονός, ότι ζούσαν σε περιοχές, όπου πλεονάζει το Ισλαμικό στοιχείο! Ουδέποτε μέχρι χθές Ιεράρχες της Ορθοδοξίας είχαν ισοσκελίσει τα μεγέθη "Αγία Γραφή" και "Κοράνιο! Ουδέποτε μέχρι χθές Ορθόδοξος Ιεράρχης είχε αποκαλέσει το Κοράνιο  "άγιο Κοράνιο"!, υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρθηκε και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τονίζοντας ότι "η αρχή, κακή καθ' ημάς αρχή, έγινε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Εκεί συνετελέσθη για πρώτη φορά το ανοσιούργημα!"
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ
Ο κ. Αμβρόσιος απευθυνόμενος προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζει το εξής ερώτημα: Μπορούμε εμείς οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες να προσφέρουμε το Κοράνιο ως δώρο στον οποιονδήποτε -είτε επώνυμο, είτε ανώνυμο- εκπρόσωπο του Ισλάμ; Είναι άραγε ηθικώς επιτρεπτή αυτή η ενέργεια; Έχουμε το δικαίωμα να εξισώνουμε τα μεγέθη αυτά, δηλ. την  "Αγία  Γραφή" των Ορθοδόξων και  το "Κοράνιο" των Μουσουλμάνων; Μπορούμε επίσης να χαρακτηρίζουμε "άγιο" το Κοράνιο;"
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης τονίζει: ''Επειδή συνήθως η Ιερά Σύνοδος ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στις αναφορές μας αυτού του τύπου, αποφασίσαμε να θέσουμε δημοσίως τα παραπάνω ερωτήματά μας στη Διοίκηση της Εκκλησίας, ώστε  το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει σήμερα όχι μόνο στην Πολιτική, αλλά και στην Εκκλησιαστική ζωή του τόπου μας. Αναμείνατε, λοιπόν, στο ακουστικό σας!"            http://romfea.gr/epikairotita/16619-2013-04-23-15-01-00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου