Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Μήνυμα από το καντήλι της Αγίας Άννης στην ιερά σκήτη Αγία Άννα;

Όπως ανέφερε ιερέας (που συνδέεται πνευματικά με αγιαννανίτες μοναχούς) στο χθεσινό του κήρυγμα μετά την ακολουθία των χαιρετισμών σε ιερά μονή στην περιοχή του Σκαραμαγκά, πληροφορήθηκε από εκείνους πως εδώ και τρείς ημέρες το καντήλι που βρίσκεται στην ιερά σκήτη Αγίας Άννης και μπροστά στην εικόνα της Αγίας, κινείται με θαυμαστό τρόπο.
Οι αγιορείτες μοναχοί είναι, όπως ανέφερε ο ιερός πατέρας, ανήσυχοι και προβληματισμένοι για το γεγονός, καθώς πιστεύουν πως προμηνύει άσχημα γεγονότα.
Πάντως, ανεξάρτητα από το τι σημαίνει αυτό το θαυμαστό γεγονός, σίγουρα είναι μια ακόμα ευκαιρία για να μας παρακινήσει περισσότερο σε προσευχή και μετάνοια. 




http://anavaseis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3776.html            
KANTHLIA
ROMFEA.GR | Σκεπτικοί είναι πολύ Αγιορείτες τις τελευταίες 48 ώρες, με το θαυμαστό γεγονός που συμβαίνει στην Σκήτη της Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος.
Σε επικοινωνία που είχε μοναχός της Σκήτης με την Romfea.gr μας ενημέρωσε, πως εδώ και δύο μέρες το καντήλι που βρίσκεται ενώπιον της ωραίας Πύλης στο Κυριακό της Αγίας Άννης κουνιέται σταυροειδώς.
Σε ερώτηση αν αυτή την στιγμή συμβαίνει το φαινόμενο αυτό, τόνισε: "Δεν μπορώ να το εξηγήσω άλλα αν το δείτε είναι συγκλονιστικό."
http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/16452-2013-04-12-18-36-21                           altΕκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχονται οι πατέρες στην Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος μετά την αποκάλυψη από  το ''Αγιορείτικο Βήμα''  για το καντήλι που κουνιέται.Πολύς κόσμος δηλώνει την έκπληξή του για το γεγονός.
Το καντήλι που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου  στο  καθολικό του Κυριακού της  Αγίας Άννης κουνιέται μόνο του από χθες στις 9.00 το πρωί.
Το ''Αγιορείτικο Βήμα'' επικοινώνησε εκ νέου την Παρασκευή το βράδυ και οι ερημίτες που ζουν στη ξακουστή Σκήτη, επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά ότι το καντήλι κουνιέται συνεχώς.
Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, ότι όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ αντιθέτως...
Όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.
Βέβαια οι μέρες της  σαρακοστής που διανύουμε είναι περίοδο μετανοίας και δεν είναι κοινές μέρες του χρόνου, όπως μας είπε  γέροντας από τον Άθωνα, θέλωντας έτσι να δώσει μία θετική ένδειξη του γεγονότος.

 Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της Ιεράς Σκήτης μετά από τη σύναξη των γερόντων  που θα γίνει έκτακτα μέσα στις επόμενες μέρες.                   http://www.agioritikovima.gr/agnea/19595-%CE%A4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF%CE%AF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου