Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ--- Ακούστηκαν ξανά ύμνοι στο Ναό των Ταξιαρχών της Συγής

 
                     Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον  Ιερό Ναό των Ταξιαρχών της Συγής στην Τουρκία όπου τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος. Πρόκειται για έναν Ναό κατεστραμμένο με έντονα τα σημάδια της βαρβαρότητας και της ασέβειας στην διαφορετική πίστη.

Ο Ναός των Ταξιαρχών είναι ένας από αυτούς που ο Μητροπολίτης Προύσης αγόρασε και  προσπαθεί να αναπαλαιώσει ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή.

Η Συγή είχε μισούς Τούρκους και μισούς Έλληνες. Οι Τούρκοι γνώριζαν ελληνικά, ζούσαν κυρίως στον πάνω μαχαλά μαζί με λίγους Έλληνες  σε φτωχογειτονιές. Οι σχέσεις των Ελλήνων  με τους συγχωριανούς τους Τούρκους ήταν πολύ αρμονικές. Το χωριό ήταν πλούσιο και όμορφο. Αν και παραθαλάσσιο δεν ήταν ψαροχώρι.

 Οι κάτοικοι ασχολούνταν κυρίως με την καλλιέργεια της ελιάς. Οι πιο επιφανείς ήταν έμποροι που δραστηριοποιούνταν σε διάφορα λιμάνια κυρίως στην Κωνσταντινούπολη που ήταν και κοντά στο χωριό ακτοπλοϊκώς.          http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2099&catid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου