Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΒΕΛΓΙΟ: «Σταυρωμένη αγελάδα» στο κέντρο καθολικής εκκλησίας.

Οι καθολικοί πιστοί μιας βελγικής πόλης είναι εξοργισμένοι επειδή μια αγελάδα σε  σταυρό έχει ανεγερθεί ως «έργο τέχνης» στο κέντρο μιας καθολικής εκκλησίας. Προτρέπουν τον τοπικό επίσκοπο να απομακρύνει το απεχθές «έργο» και να κάνει δημόσιες προσευχές για αποκατάσταση του χώρου.
Το έργο "τέχνης" του Tom Herck θα βρίσκεται στον μικρό ενοριακό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή του Kuttekoven, στη φλαμανδική πόλη Borgloonί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Την περασμένη Κυριακή μια ομάδα αρκετών δεκάδων Καθολικών ήρθε να προσευχηθεί και να διαμαρτυρηθεί μπροστά στο ναό όπου εξακολουθούν να γίνονται περιστασιακά λειτουργίες ζητώντας από τον τοπικό επίσκοπο Mgsr. Patrick Hoogmartens, να παρέμβει.

Ο «καλλιτέχνης», που πέρασε την εξαντλητική διαδικασία της πραγματικής πρόσδεσης του πτώματος μιας 500 κιλών αγελάδας σε ένα σταυρό πριν την καλύψει με σιλικόνη (!), εξήγησε ότι στόχος του «έργου» είναι η κριτική στη σύγχρονη σπατάλη.

Οι συμμετέχοντες πιστοί στην ειρηνική διαδήλωση καταδίκασαν δύο γεγονότα που έχουν σχέση με το «έργο»: μια προσπάθεια απομάκρυνσης της λεγόμενης "ιερής αγελάδας" από βανδάλους που έσπασαν ένα παράθυρο από βιτρό και προσπάθησαν να κόψουν τα σχοινιά με τα οποία κρέμεται με ένα μαχαίρι, καθώς και έναν εμπρησμό σε ένα κοντινό παλιό μεσαιωνικό παρεκκλήσι – που σήμερα λειτουργεί ως δημοτικό μουσείο - που περιέχει και άλλα τέτοια «εκθέματα».

Οι πιστοί λένε ότι η τοπική επισκοπή έχει αργήσει να δράσει κατά της βλάσφημου «έργου» στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, στην οποία εξακολουθούν να γίνονται  θρησκευτικές λειτουργίες. Λένε ότι η «σταυρωμένη αγελάδα» είναι μια «σατανική εικόνα και μια αηδιαστική προσβολή του Θεού και του καθολικισμού».

"Είμαστε απογοητευμένοι από τον Patrick Hoogmartens. Δεν έχει κάνει τίποτα γιατί θέλει να αποφύγει την αντιπαράθεση. Είναι τρομοκρατημένος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήρθαμε να προσευχηθούμε εδώ, διότι η πίστη μας ατιμάζεται", δήλωσε ο Dries Goethals.

Τελικά, η μητρόπολη του Hasselt ως απάντηση αρκέστηκε να εκδώσει μία δήλωση που μεταξύ άλλων, έλεγε: «Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε σε διάλογο με έργα τέχνης σε μια εκκλησία και μπορούμε σίγουρα να εκτιμήσουμε το χιούμορ. Αλλά μια αγελάδα στο σταυρό όπου κρεμάστηκε ο Χριστός, αυτό είναι κάτι που μας ξεπερνάει…». Την δήλωση δεν ακολούθησε καμία ενέργεια.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή
redskywarning.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου