Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ-ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ.

Ο πατήρ Ιωάννης Καλα'ί'δης γεννήθηκε από ευσεβείς γονείς,τον Χρυσόστομο και τη Θεοδώρα,στο Καμαρωτό Σερρών,στις 8-5-1925.Μικρός ορφάνεψε από μητέρα και σαν μεγαλύτερος ,μεγάλωσε τα αδέρφια του δουλεύοντας στους αγρούς.Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'ΙΔΗΣ

Το 1947 παρουσιάστηκε στον στρατό και υπηρέτησε την Πατρίδα για τρία συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 1950,μέσα στη δίνη του Εμφυλίου πολέμου.
Το 1958 ο Παπα-Γιάννης βίωσε ένα υπερφυσικό γεγγονός..Εκείνη την εποχή ήταν άρρωστος και περπατούσε με δυσκολία.Απευθύνθηκε λοιπόν στο έλεος του Θεού για να ιανθεί.
Την παραμονήτης εορτής του Αγίου Αθανασίου ,προστάτη της εκκλησίας του Καμαρωτού,στις 2 Μα'ί'ου είδε σε όραμα έναν Αρχιερέα λευκοντυμένο να τον διαβεβαιώνει
"Θα ζήσεις".

Μετά από αυτό το γεγγονός ο Πατήρ Ιωάννης θεραπεύτηκε.Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ιδιαίτερη ευλάβεια στον Αγιο Αθανάσιο.


Στην αρχή υπηρέτησε την εκκλησία σαν νεοκόρος,επίτροπος και ψάλτης.Διακαής πόθος του ήταν να χειροτονηθεί ιερέας.Τον Ιανουάριο του 1970 είδε σε όνειρο τον Σεβασμιότατο Σιδηροκάστρου κ.κ.Ιωάννηνα τον καλεί να διαβάσει από το Ευαγγέλιο τους στίχους "Πορευθέντες ,μαθητεύσατε πάντα τα έθνη"(Ματθ.28,19)και αφού τους διάβασε ,τον διαβεβαίωσε πως μέχρι του Αγίου Ιωάννη "θα σε κάνω ιερέα".Οπως και έγινε στις 3 Ιουλίου.Τότε ρώτησε τον Σεβασμιότατο αν πρέπει να πιστεύουμε στα όνειρα και εκείνος του απάντησε: "Οχι.Στην πραγματικότητα αυτό που είδες ήταν όραμα."
Εγινε ιερέας στον Ι.Ν.της Αγίας Κυριακής στο Σιδηροχώρι Σιντικής.Συνέχισε στο χωριό της Κάτω Πορόια,όπου αποπεράτωσε το Ναό της Αγίας Ειρήνης.Τρίτος σταθμός ήταν η Λιβαδιά Σιντικής που αποπεράτωσετον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου.Ο τελευταίος σταθμόςήταν το Νεοχώρι Σιντικής όπου κοιμήθηκε και ενταφιάστηκε τον Αύγουστο του 2009.
Στο Νεοχώρι λειτουργούσε στον Ι.Ν.Αγίου Ραφαήλ,Νικολάου και Ειρήνης,όπου είχε και μέρος των λειψάνων.Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
"Στη σημερινή δύσκολη εποχή του υλισμού και της απιστίας ,οι εφημερεύοντες Άγιοι της εποχής μας ,οι Άγιοι Ραφαήλ,Νικόλαος και Ειρήνη στάλθηκαν από τον αγαθό Θεό για να μας προστατεύουν.
Λίγο πριν κοιμηθεί μας ανέφερε ότι τα χρόνια που σχετίζονται με την Κωνσταντινούπολη είναι πολύ κοντά,πως εγώ θα αναχωρήσω για την Ουράνια Πατρίδα ,αλλά εσείς θα τα προλάβετε,θα τα ζήσετε.
Ακόμη ανέφερε ότι η Αμερική θα πάθει μεγάλη γεωλογική-βιολογική καταστροφή(επίθεση Αράβων) για τις καταστροφές που έχουν προξενήσει και τον άδικο θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων.
Ανέστης Μαυροκέφαλος-Αλεξανδρούπολη..Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
Χωρίς να τον ρωτήσουμε τίποτα αναφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
"Εφτασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη!Θα ξαναγίνει Ελληνική!"
Οταν τον ρώτησα πότε πότε θα γίνει αυτό,μου απάντησε
"Σύντομα,πολύ σύντομα,στις μέρες μας"
Τον ξαναρώτησα
"Δηλαδή πότε;Πες μας κάποια ημερομηνία"
Η απάντησή του ήταν
"Α!Ολα κι όλα.Ημερομηνίες Όχι!Οχι!Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι.Ημερομηνίες όμως όχι."
Μας είπε επίσης ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική .Θα πάψει να είναι Υπερδύναμη!Υπερδύναμη θα αναδειχθεί η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγγονότα!
Απόστολος Σίμογλου-Αλεξανδρούπολη.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ.
-Μην κάνεις ποτέ στον άλλο αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.
-Εύχομαι όλος ο κόσμος να πλησιάσει το Θεό για να σωθεί.γιατί αυτός είναι ο προορισμός του ανθρώπου.
-Στην μελλοντική κρίση ο Χριστός δεν θα μας ρωτήσει γιατί αμαρτήσαμε ,αλλά γιατί δεν μετανοήσαμε.
-Αν ήξερες παιδάκι μου πόσες φορές  φεύγει λυπημένος ο φύλακας άγγελός μας ,με το στεφάνι στα χέρια ,θα έκανες περισσότερη υπομονή με ότι περνάς στη ζωή σου.
-Ένας καλός Χριστιανός οφείλει να είναι ευγενής,ευσεβής,ευλαβής και ευπρεπής.
-Αυτή η ζωή είναι πρόσκαιρη.Ολα εδώ θα μείνουν.Και τα πλούτη και τα πτυχία και η δόξα.Η αιώνια ζωή και η παντοτεινή πατρίδα μας βρίσκεται στον Ουρανό.Στην άλλη ζωή την αιώνια θα πάρουμε μαζί μας την πίστη που έχουμε ,τα έργα της πίστεώς μας ,τη μετάνοια,τη συγχώρηση,την ευλογία,τις προσευχές,τις νηστείες και τις ελεημοσύνες.
-Η εποχή μας είναι πολύ δύσκολη,τα παιδιά μας είναι να τα πονάμε και να τα κλαίμε ,παρά να τα κατακρίνουμε.Γιατί αν είμασταν εμείς παιδιά στην σημερινή εποχή θα είμασταν σαν κι αυτά ή και χειρότερα.Σήμερα τα παιδιά βάλλονται  από τα έντυπα,τα περιοδικά,την τηλεόραση,τις κακές παρέες.Τα φαγώσιμα είναι όλα με ζιζανιοκτόνα ,δηλητηριασμένα κι επηρεάζουν το νευρικό σύστημα των παιδιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπομένουν τους γονείς τους και τους άλλους, αλλά και πολλές φορές  και οι γονείς αυτά.
Τα παιδιά μας δεν φάγανε αγνό ψωμί που τρώγαμε εμείς ,ούτε τη ντομάτα,ούτε τα φρούτα χωρίς συντηρητικά.Πολλά αγαθά υπάρχουν αλλά είναι δηλητηριασμένα.
Το χειρότερο όμως είναι η πνευματική δηλητηρίαση που επέβαλαν στα παιδιά ,με το να μην έρχονται στην εκκλησία.Τώρα τα βγάλανε από τις εκκλησίες  και τα ρίξανε στις καφετέριες,τα μπαρ,τα νυκτερινά κέντρα κά.Γίναμε Σόδομα και Γόμορρα.Ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές.
-Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας -οι Ιταλοί,οι Γάλλοι,οι Άγγλοι-μας πρόδωσαν και μας κατέστρεψαν.
Εξ αιτίας τους χάσαμε την Πόλη αλλά και την Μ.Ασία.Εξ αιτίας τους είχαμε 500 χρόνια Τουρκοκρατία.Αλλά αντέξαμε και ο λαός έμεινε πιστός στη Ρωμιοσύνη και την Ορθοδοξία με τα κρυφά σχολεία ,όπου τα Ελληνόπουλα διδάσκονταν τα γράμματα από το ψαλτήρι και άλλα ιερά βιβλία.Μας κατατρέχουν και μας φθονούν γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένα τόσο  μικρό κράτος έχει τόση χάρη από το Θεό.Αυτοί μπορεί να έχουν τη δύναμη και τα όπλα ,εμείς έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό.
Εμείς δώσαμε τον πολιτισμό.
Οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι ήταν Προφήτες για τον ερχομό του Χριστού μας.
Το Άγιο Πνεύμα διαλέγει την Ελληνική γλώσσα για την διάδοση της Χριστιανικής θρησκείας.
Τα Ευαγγέλια γράφονται στα Ελληνικά.
Το Άγιον Φως πηγαίνει μόνο σε ΄Ελληνα Πατριάρχη,καθώς όταν προσπάθησαν οι Παπικοί και οι Αρμένηδες ,τότε έσπασε την κολώνα της εισόδου του Παναγίου Τάφου και βγήκε στον ΄Ελληνα Πατριάρχη που ήταν απέξω.
Τα περισσότερα Πανάγια προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα είναι ελληνικά.
Τα θαυμαστά αυτά τους ταράζουν και θέλουν να μας κτυπήσουν,να μην έχουμε ούτε θρησκεία,,ούτε γλώσσα,ούτε πατρίδα.Θέλουν να αφαιρέσουν από τις ταυτότητές μας το Ελληνας Χριστιανός..Η Ταυτότητα δεν είναι ένα απλό έγγραφο,αλλά είναι ο ίδιος ο εαυτός μας.Ομολογούμε την πίστη μας όταν ζητάμε να αναγράφεται.Η εκκλησία που ξεσήκωσε 3.000.000 κόσμο έπρεπε να το απαιτήσει,έτσι όποιος θέλει να αναγράφει το Χριστιανός Ορθόδοξος στην ταυτότητά του,και έχω  μία πίκρα γι αυτό το θέμα,όσον αφορά τη στάση του αρμόδιου.
Δηλαδή οι  βάρβαροι Τούρκοι 500 χρόνια δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους και τώρα οι Ευρωπαίοι συμμαχοί μας θα μας αλλαξοπιστίσουν;Δεν τους εκλέγει ο κόσμος για να κάνουν ότι θέλουν ,αλλά ότι θέλει ο λαός.Δεν μας σώζουν τα κόμματα,αλλά η πίστη μας στο Θεό και στην Πατρίδα.
Να κάνουμε προσευχή με πίστη και αγάπη ώστε να φωτίσει ο Θεός τους Κυβερνώντες,τον Αρχιεπίσκοπο,τον Πατριάρχη κι όλους,για να κάνουν ότι καλύτερο για το έθνος μας και την πίστη μας.
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.
 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ.
Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Πατέρα Ιωάννη,πλησιάζει ο καιρός που θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη. 

 Ο Πατέρας Ιωάννης Καλα'ί'δης έλεγε ότι την ώρα της προσευχής και συγκεκριμένα όταν λέμε το Σύμβολο της Πίστεως,να μην διακόπτουμε την προσευχή μας για κανένα λόγο. Μας είπε ότι ένα χρόνο πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης  έγινε συλλείτουργο με τους παππικούς ιερείς,στην Αγία-Σοφία..

 Ο Άγιος Ραφαήλ και ο Άγιος Νικόλαος, που ήταν τότε στρατιωτικοί, διαφώνησαν και ο Αυτοκράτορας τους έδιωξε από την Πόλη.
Έτσι,όπως μας είπε,έσωσαν την ψυχή τους,ενώ οι άλλοι κολάστηκαν.
Το 2004 κατά τη διάρκεια δύο επισκέψεων που κάναμε στον Παπα-Γιάννη,αυτός μας μίλησε για την Κωνσταντινούπολη.
Μας εέπε ότι όταν επισκέφθηκε τον μακαριστό Όσιο πατέρα Πα'ί'σιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής,ο τελευταίος του είπε :
"Πάτερ Ιωάννη,πλησιάζει ο καιρός που θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη."

Ο Παππούλης δε,μας είπε πως :Αποτέλεσμα εικόνας για πατηρ Ιωαννης Καλα'ι'δης
"Οι Ρώσοι θα πάρουν την Πόλη και θα μας την δώσουν γιατί θα πιστέψουν ότι έτσι τους συμφέρει.Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην ΑμερικήΤότε θα συναινέσουν οι Ευρωπαίοι να μας δοθεί η Πόλη από τους Ρώσους Πριν γίνει το μεγάλο κακό στην Αμερική,οι Ευρωπαίοι δεν θα συναινούν".
Μ.Τσεσμετζής -Σέρρες.
Οταν κάποτε τον επισκεφθήκαμε,ήμασταν μαζί του στο δωμάτιοκι έδειχνε στην τηλεόραση,στις ειδήσεις,μεγάλες καταστροφές που γίνονταν με κατολισθήσεις στη Νότια Ελλάδα.Τότε φώναξε κουνώντας το χέρι του:
"Αμαρτίες είναι αυτά!Εξ αιτίας των αμαρτιών γίνονται"
Ακόμη ισχυρίστηκε πως η Παναγία φυλάει το Νομό Σερρών από μεγάλες καταστροφές,καθώς στις Σέρρες,υπάρχουν πολλοί ευλαβείς Χριστιανοί.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
(ΠΑΠ-ΓΙΑΝΝΗΣ)
Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΔΗ.

Είχα την τιμή και την τύχη να συνομιλήσω πριν λίγο με άνθρωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του παπά-Γιάννη Καλαΐδη, το οποίο όλως «τυχαίως» όλα αυτά τα χρόνια είναι πελάτης μου, χωρίς όμως να γνωρίζω την συγγένειά του, με τον άγιο άνθρωπο.
Η ίδια η συγκυρία της γνωριμίας ήταν θαυμαστή αφού την ίδια στιγμή - κατά μία απίστευτη διπλή σύμπτωση! - ο ένας έψαχνε τον άλλο! Επί του θέματος :
το εν λόγω πρόσωπο μού απεκάλυψε κάποιες σημαντικότατες μαρτυρίες από τον παπά-Γιάννη τις οποίες θα προσπαθήσω να αποδώσω όσο πιο πιστά γίνεται από μνήμης. Για οποιαδήποτε παράλειψη ή διαστρέβλωση των λεγομένων η ευθύνη μού ανήκει και αν χρειαστεί θα επανέλθω για ενδεχόμενες διορθώσεις. Η δημοσίευση γίνεται κατόπιν προφορικής άδειας. 
 
Μαρτυρία 1η :
«Ο παπά-Γιάννης όσο κι αν προσπαθούσα να τον πιάσω στον ύπνο δεν μου έλεγε ποτέ τίποτε σχετικό με την ημερομηνία παράδοσης της Πόλης. Επέμενα διαρκώς και προσπαθούσα να τον πετύχω χαλαρό, σε ανύποπτες στιγμές αλλά η αδιάπτωτη Χάρις δεν του επέτρεπε να μου αποκαλύψει τίποτε σχετικό. Μετά από καιρό όμως έμαθα μέσω άλλου γνωστού ότι του απεκάλυψε ότι "την Πόλη θα την πάρουμε την χρονιά που το Πάσχα θα πέσει 5 Μαΐου"! Το Πάσχα πέφτει σε αυτήν την ημερομηνία το 2013 και το 2024... Ποιος ξέρει... Θα δείξει...»
Μαρτυρία 2η :
«Μια μέρα ήμασταν μαζεμένοι σε κάποια γιορτή ενός μέλους της οικογένειας και ο παπά-Γιάννης προβληματισμένος μας είπε "ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας : λυπάμαι που δεν υπάρχει ένας ανδρείος να δει το παιδί του να πεθαίνει από την πείνα και να μην παίρνει αυτήν την ταυτότητα!" Μας προβλημάτισε όλους έντονα...
Πέρασε ο καιρός και μετά 6 μήνες σε άλλη γιορτή που ήταν όλη η ευρύτερη οικογένεια μαζεμένη, μας είπε χαρούμενος αυτήν την φορά "ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να το θυμόσαστε : τα γεγονότα της παράδοσης της Πόλης στους Έλληνες θα προλάβουν την έκδοση αυτής της ταυτότητας κι έτσι θα σωθούν πολλοί άνθρωποι και πολλοί άλλοι λαοί οι οποίοι θα την παίρνανε... Γι' αυτό το θέμα προσευχήθηκαν πάρα πολλοί - εγώ είμαι ο τελευταίος - και ο Θεός εισάκουσε την προσευχή μας! Θα προλάβουν και θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης για να γλιτώσουμε από την ταυτότητα!»
Μαρτυρία 3η :
«Το 2009, έξι μήνες πριν κοιμηθεί είχα μία πληροφορία ότι οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι να μας επιτεθούν. Το είπα στον παπά-Γιάννη κι αυτός χαμογέλασε και είπε "τους Τούρκους μην τους φοβάστε! Θα πάθουν μεγάλη ζημιά... Να το θυμάστε καλά και να το βάλετε στο μυαλό σας ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ!"»          
 http://hggiken.pblogs.gr/2012/04/apokalypsh-anekdotes-martyries-apo-ton-papa-giannh-kala-dh.html 
 Οσον αφορά την πολιτική και τους σημερινούς πολιτικούς ο Αγιος Πα'ί'σιος και ο πατέρας Ιωάννης Καλα'ί'δης έλεγαν τα εξής:
O Άγιος Πα'ί'σιος εκμυστηρεύτηκε σε επισκέπτες τα παρακάτω για τους πολιτικούς:Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος πα'ι'σιος
Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν οι κυβερνήσεις ,θα εναλλάσσονται τα κόμματα ,θα ψηφίζονται ανυπόστατοι νόμοι, και διατάγματα,τα οποία και θα ανακαλούνται.Τότε ο λαός θα αποστραφεί τους πολιτικούς .Θα επικρατεί σύγχυση ,γενική αστάθεια και αβεβαιότητα για το μέλλον.Θα λείπουν τα αγαθά από το λαό και θα υπάρξει θλίψη ,φόβος και αγωνία για τις εξελίξεις.
Εξ αιτίας των παραπάνω ,ο Ελληνικός λαός θα αποκτήσει την πίστη στο Θεό και θα επιστρέψει στην Εκκλησία και στον Χριστό.

Οπότε ο Χριστός βλέποντας την Μετάνοια του λαού,θα λυπηθεί το Ελληνικό έθνος και θα το βοηθήσει ,ώστε να ξεπεράσουν οι Έλληνες την μεγάλη κρίση όσο πιο ανώδυνα γίνεται χαρίζοντάς τους μεγάλα δώρα στα εθνικά θέματα (Κωνσταντινούπολη).Μακάρι να ζούσα μερικά χρόνια ,για να έβλεπα τη δόξα της Ορθοδοξίας.
Μας είπε ο Παπα-Γιάννης Καλα'ί'δης :Αποτέλεσμα εικόνας για πατερας ιΩΑΝΝΗς κΑΛΑΙΔΗς
Eγώ υπηρέτησα  στο στρατό 40 μήνες  και μάλιστα σε περίοδο σε περίοδο πολέμου και πονάω πολύ για την πατρίδα και την Ορθοδοξία.Δεν μας σώζουν τα κόμματα ,αλλά η πίστη μας στον Θεό και την πατρίδα.Δεν τους εκλέγει ο κόσμος ,για να κάνουν ότι αυτοί επιθυμούν ,αλλά ότι συμφέρει το λαό.Θα πρέπει πάντοτε να ψηφίζουμε υποψηφίους που είναι πραγματικοί  Χριστιανοί.Κι εμείς θα πρέπει να κάνουμε προσευχή ,με πολλή πίστη και αγάπη ,ώστε ο Θεός να τους φωτίζει για να επιτελούν το πρέπον για το Έθνος μας.
Σύντομα μεγάλη πείνα θα έρθει στην Ελλάδα και ο λαός μας θα δοκιμαστεί πολύ.Όμως ο αγαθός Θεός  βλέποντας την πραγματική Μετάνοια του Ελληνικού λαού,θα βοηθήσει και δεν θα εξαντληθούμε από την δοκιμασία.
Η Κωνσταντινούπολη Ελληνική-χαστούκι στην Αμερική.
Αποτέλεσμα εικόνας για αγια σοφια κωνσταντινουπολη ελληνικη σημαια
Επισκεφτήκαμε τον Παππούλη και στη συζήτηση στο Αρχονταρίκι ξαφνικά μας είπε;
"Ήρθε η ώρα να πάρουμε την Πόλη.Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ξανά Ελληνική .Δεν θα την πάρουμε αλλά θα αναγκαστούν να μας την δώσουν,γιατί αυτό είναι το σχέδιο του Θεού.Εσείς θα ζήσετε για να το δείτε.Εγώ θα φύγω.Η Αμερική για τον εγω'ι'σμό και την περηφάνεια της θα φάει μεγάλο χαστούκι,που θα την γονατίσει."
Ν.Κ.
Αλεξανδρούπολη.
Κωνσταντινούπολη-Αμερική.
Σε μια επίσκεψη μας στον Παππούλη,ξαφνικά ενώ μιλούσε έλαμψε το πρόσωπό του και μας είπε:
"Ήρθε η ώρα να μας δώσουν την Πόλη σύμφωνα με το σχέδιό Του."
Όταν εμείς συγκλονισμένοι τον ρωτήσαμε για κάποια ημερομηνία μας είπε:
"Α! Όχι ημερομηνίες ,αλλά εσείς που είστε εδώ θα ζείτε για να το δείτε,εγώ όμως δεν θα ζω.Η Αμερική θα πληρώσει για το εγω'ι'σμό της και θα τη γονατίσει ο Θεός."
Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικη εικονες
Η συντροφία
Α.Μ.-Ανέστης Μαυροκέφαλος.
Ο Παππούλης μας διηγήθηκε ότι το 1993,επισκέφθηκε με την πρεσβυτέρα το Γέροντα Πα'ί'σιο στη Σουρωτή.Αφού μιλήσανε αρκετή ώρα,ξαφνικά ο Γέροντας Πα'ί'σιος του είπε:
"Πάτερ Ιωάννη,ήρθε η ώρα που η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ξανά Ελληνική.Δεν θα την πάρουμε εμείς αλλά οι Ρώσοι θα μας την δώσουν."
Κι ο Παπα-Γιάννης μας είπε:
"Ετσι θα γίνουν τα γεγγονότα,όπως τα είπε ο Άγιος Πα'ί'σιος!!!"
Ο Παππούλης εκτιμούσε πολύ τον Γέροντα Πα'ί'σιο,τον θεωρούσε μεγάλο Άγιο της εποχής μας και πίστευε ότι σύντομα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην Αγιοποίησή του..
Την ευχή του να έχουμε.
Θυμάμαι μια φορά είχαμε πάει στο Γέροντα Πα'ί'σιο μια παρέα από την Αλεξανδρούπολη.Ξαφνικά γυρίζει ο Γέροντας και δείχνει κάποιον από την παρέα μας που σπούδαζε πολιτικός μηχανικός,στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και του είπε:
"Εσύ σαν πολιτικός μηχανικός θα συμβάλλεις τα μέγιστα στην ανοικοδόμηση της Πόλης"(αυτός πήγαινε για πρώτη φορά στο Άγιον Όρος).
Μετά απευθυνόμενος σε μένα μου είπε:Αποτέλεσμα εικόνας για αγια σοφια κωνσταντινουπολη ελληνικη σημαια
"Κι εσύ Ανέστη,μαζί με τον φίλο σου θα πάτε στην Κωνσταντινούπολη αλλά για άλλο σκοπό."
Σε άλλη επίσκεψη ανέφερε ο Γέροντας Πα'ί'σιος ,ότι πριν τον ερχομό του Αντίχριστου,θα προηγηθούν τα γεγγονότα που έχουν σχέση με την Κωνσταντινούπολη,κατά την διάρκεια των οποίων η Ελλάδα θα πονέσει πολύ(και θα υπάρξει έλλειψη αγαθών-πείνα-θλίψη-φοβία-αγωνία για τις εξελίξεις).Εξ αιτίας αυτών των γεγγονότων και υπό τον φόβο των εξελίξεων ο Ελληνικός Λαός θα πιστέψει πολύ και θα επιστρέψει στην Εκκλησία και στο Χριστό.Ο Θεός βλέποντας τη μετάνοια και τις πολλές προσευχές που θα γίνονται,θα λυπηθεί το Ελληνικό Έθνος και θα φέρει έτσι τα πράγματα ώστε η Ελλάδα να μην πάρει μέρος στο πόλεμο που θα ξεσπάσει και δεν θα πάθει πολλά σε σύγκριση με τις άλλες εμπλεκόμενες χώρες. Η Κωνσταντινούπολη θα δοθεί στην Ελλάδα γιατί έτσι θα είναι τα συμφέροντα των κρατών και θα λάμψει παγκοσμίως η Ορθοδοξία.
"Μακάρι να ζούσα μερικά χρόνια ακόμα για να έβλεπα την δόξα της Ορθοδοξίας.."
έλεγε χαριτολογώντας.
Ανέστης Μαυροκέφαλος.  
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
(ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ)
Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου