Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Αναστάσιος για το βιβλίο - λίβελο: Η επίθεση ξεπέρασε τα όρια της ύβρεως ιερών και οσίων.

Απάντηση για την πρωτοφανή πρόκληση των εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας σε βάρος του έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.Αναστάσιος για το βιβλίο - λίβελο: Η επίθεση ξεπέρασε τα όρια της ύβρεως ιερών και οσίων
«Η αντοχή μου είναι μεγάλη», απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίζει να εργάζεται για την αρμονική συνύπαρξη: «Η επίθεση ξεπέρασε τα όρια της ύβρεως ιερών και οσίων, αλλά δεν έχει περάσει τα όρια της δικής μου αντοχής και αγάπης. Με τέτοια κατασκευάσματα επιχειρείται να υπονομευθεί η θρησκευτική αρμονία. Εμείς αγωνιζόμαστε για την αρμονική συνύπαρξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.


Το βιβλίο-λίβελλος που φέρει τον τίτλο «Διάβολοι με ράσα», στο εξώφυλλό του και έχει την εικόνα του Πατροκοσμά και το πρόσωπό του Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου, ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν έχει καν υπογραφή εκδοτικού οίκου, και φιλοξενείται στην έκθεση βιβλίου της Αλβανίας, στο περίπτερο «Αγαπώ την Τσαμουριά»!

Η έκδοση του έχει προκαλέσει οργή στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας καθώς είναι πλέον εμφανής ο στόχος των ακραίων κύκλων της Αλβανίας να στοχοποιηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου