Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τίμια Κάρα Αγίου Ραφαήλ: Συγκλονίζει η διήγηση γυναίκας για την εμπειρία της στο Προσκύνημα.

Λάβαμε προ τριών ημερών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επιστολή της κυρίας Φαίδρας Αποστ. Τσορμπατζόγλου από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης στην οποία περιγράφει την εμπειρία της κατά το προσκύνημα στην Τιμία Κάρα του Αγίου ΡαφαήλΑποτέλεσμα εικόνας για τιμια καρα αγιου ραφαηλ

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή αφού διευκρινίσουμε πως όπως κάθε φορά που λαμβάνουμε κάποιο mail ερχόμαστε σε επαφή με τον αποστολέα για την επιβεβαίωση των στοιχείων.
»Σας παρακαλώ θερμά, από τα βάθη της καρδιάς μου, να κοινοποιήσετε την επιστολή μου (είναι η δεύτερη φορά που σας στέλνω), διότι πρέπει οι αναγνώστες και όλοι οι άνθρωποι, πονεμένοι, κουρασμένοι, απογοητευμένοι, άρρωστοι, αγωνιζόμενοι στης αντίξοες συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας να κάνουν συνείδησή τους και ασπίδα τους την Πίστη τους στο Θεό, στο μεγαλείο της δικαιοσύνης του και στην απέραντη αγάπη του για τον άνθρωπο.
Το όνομά μου είναι Φαίδρα Αποστ. Τσορμπατζόγλου, είμαι 66 ετών και μένω στο Ασβεστοχώρι, είμαι συνταξιούχος του Δημοσίου, εργαζόμουν 29 χρόνια στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ζω στη Θεσσαλονίκη όλη μου τη ζωή.
Είμαι άνθρωπος με πίστη στο Θεό η οποία όντας άσβεστη μέσα μου με στήριζε στο δύσκολο διάβα της ζωής μου και λέω δύσκολο διότι από νεαρή ηλικία υποφέρω από αρθριτικά.
Στον αφόρητο πόνο μου πάντα καταφύγιο και απανεμιά έβρισκα στη πίστη μου στο Θεό και στη μεγάλη μας μητέρα την Παναγία μας.
Όσο όμως περνάνε τα χρόνια, οι πόνοι γίνονται πιο έντονοι, διαπεραστικοί. Αντέχω όμως. 
Πριν τρεις μέρες η πίστη μου και η ευλάβειά μου με οδήγησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου να προσκυνήσω την Τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ.
Γαλήνεψε η ψυχή μου καθώς μπήκα στον Ιερό Ναό, μια αγαλλίαση διαπέρασε το σώμα μου. Η ιερότητα του χώρου και η Τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ έκαναν την καρδιά μου να σκιρτήσει δυνατά.
Με δάκρυα χαράς που γεννάει η πίστη προσκύνησα με τη σκέψη μου στους πόνους. Παρακαλούσα τον Άγιο να απαλύνει το φορτίο μου να το κάνει πιο ελαφρύ. Τα δάκρυά μου βρύσες, δεν έβλεπα σχεδόν την Τίμια Κάρα.
Γύρισα σπίτι ανακουφισμένη, ευχαριστημένη από εκείνη την υπέροχη κατανυκτική επαφή με τα Θεία.
Τρεις μέρες τώρα νιώθω τους πόνους μου λιγότερο έντονους, πιο απαλούς ιδιαίτερα στα χέρια.
Αισθάνομαι πιο δυνατή να αντιμετωπίσω όλα όσα με ταλαιπωρούσαν χρόνια.
Η πίστη μου και η Τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ με έκαναν πιο δυνατή, λιγότερο απαισιόδοξη, πιο μαχητική.
Κρατείστε τι καντήλι της πίστης φωτεινό για να είναι ο δρομοδείχτης της ζωής μας.»
Φαίδρα Αποστ. Τσορμπατζόγλου, 24 Νοεμβρίου 2017.
ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου