Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Άγιο Όρος: Η Μονή Εσφιγμένου καταγγέλλει τους καταληψίες για ψευδείς ειδήσεις.

Άγιο Όρος

Επίσημη ανακοίνωση απέστειλε η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, στην οποία αναφέρει ότι παρουσιάσεις και εκκλήσεις ανθρώπων που ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν την Μονή τις τελευταίες ημέρες -και ζητούν φάρμακα- δεν προέρχονται από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου και δεν έχουν καμία σχέση με το Άγιον Όρος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Μονής Εσφιγμένου από το Άγιο Όρος.
Πληροφορούμεθα τις τελευταίες ημέρες για διάφορες αναρτήσεις, παρουσιάσεις και εκκλήσεις ανθρώπων που ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν την Μονή μας.
Ενημερώνουμε κάθε καλόπιστο πως αυτές δεν προέρχονται από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου και δεν έχουν καμία σχέση με το Άγιο Όρος. Πρόκειται για κινήσεις που γίνονται από τους καταληψίες του ιστορικού κτηρίου της Μονής.
Τη μία φορά μιλούν για την πατροπαράδοτη συλλογή ελαιοκάρπου, την άλλη διαφημίζουν είδη ζαχαροπλαστικής (!), που παρασκευάζουν και διαθέτουν στην αγορά (!), ενώ από εχθές καλούν τον πιστό κόσμο σε συλλογή φαρμάκων για αναξιοπαθούντες γέροντες, δείχνοντας και σχετικές φωτογραφίες. Πρόκειται για επικοινωνιακή πολιτική και εκστρατεία δημιουργίας για μία ακόμη φορά εντυπώσεων. Οι ίδιοι έκλεψαν τον ελαιόκαρπο και τα σταφύλια από τα κτήματα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. τα έκλεψαν μάλιστα με την παρουσία και καθοδήγηση τού επικεφαλής τους, του ανθρώπου που ετοιμάζεται να δικαστεί σύντομα σε δεύτερο βαθμό για τα κακουργήματα που του εξασφάλισαν την γνωστή ποινή των είκοσι ετών καθείρξεως και του οποίου το όνομα και η προσωπική διεύθυνση εκτός Αγίου Όρους ευρισκόμενη (!) δηλώνεται ως διεύθυνση αποστολής τής αιτούμενης βοήθειας.
Οι εκθέσεις και οι εκκλήσεις πιθανόν να αγγίζουν το θυμικό κάποιων απλών ανθρώπων. δεν θα τούς βοηθήσουν όμως για πολύ. το θέαμα των κατάκοιτων γερόντων ιδίως είναι πια πολυφορεμένο. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι υπέργηροι καλόγηροι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που τούς συνέλεξαν από διάφορα μέρη του Αγίου Όρους για να τούς δείχνουν σε πρώτη ευκαιρία, δηλαδή για να εκμεταλλευθούν την ύπαρξή τους, όπως τούς τόνισε επισταμένως και αρμόδιος εισαγγελέας, που επισκέφθηκε προ ετών την Μονή, ζητώντας την αποχώρησή τους. Θυμίζουμε ότι για τούς ανθρώπους αυτούς από την πρώτη στιγμή, τόσο εμείς, όσο και όλες οι αρμόδιες αρχές του Αγίου Όρους, έχουμε δηλώσει την ετοιμότητα να τούς περιθάλψουμε και να τούς φροντίσουμε.
Όσο για τα φάρμακα, είναι γνωστό σε όλους, ότι η ομάδα των καταληψιών τροφοδοτείται με τα πάσης φύσεως αναγκαία πράγματα διαρκώς. Οι ασχολούμενοι με την υπόθεση θυμούνται τις τηλεοπτικές εικόνες με τούς καταληψίες να παρασκευάζουν γλυκίσματα και να μεταφέρουν ποσότητες εφοδίων. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, είναι αστείο να προμηθεύεσαι τεράστιες ποσότητες καυσίμων, ζάχαρης, ξηρών καρπών κλπ. και να ισχυρίζεσαι ότι δεν μπορείς να προμηθευτείς απαραίτητα φάρμακα. Εκτός βέβαια εάν είναι διαφορετικές οι προτεραιότητές τους από αυτές που θα είχε κάποιος λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος.
Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου είναι δυστυχώς υποχρεωμένη να δημοσιεύσει αυτή την ανακοίνωση με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει τούς ενδιαφερομένους ανθρώπους καλής προαιρέσεως απέναντι στην παραπληροφόρηση και την επαναλαμβανόμενη προπαγάνδα. Ταπεινώς θεωρούμε πως κάθε καλόπιστος, προς ατομική του διασφάλιση, ερχόμενος σε επαφή με αυτόκλητους δήθεν «Εσφιγμενίτες μοναχούς» οφείλει να ερευνά αρμοδίως και να διαπιστώνει εάν αυτοί όντως είναι κανονικοί Αγιορείτες. Η νομίμως εκπροσωπούμενη εσφιγμενιτική αδελφότητα, τέλος, δηλώνει ότι δεν φέρει ευθύνη για οποιεσδήποτε ενδέχεται να προκύψουν ζημίες από σχέσεις ή συναλλαγές με τούς καταληψίες των κτηρίων της Ιεράς ημών Μονής.
Ευχόμεθα κάθε ευλογία Θεού σε όλους τούς ανθρώπους που αγωνίζονται και μοχθούν για την καθημερινότητά τους στις δύσκολες περιστάσεις που ζούμε.
Η Κυρία Θεοτόκος ας σκέπει όλους μας.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου