Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Νέα πρόκληση Τραμπ. Στην χριστουγεννιάτικη κάρτα του έγραψε «Καλά Χριστούγεννα»! (Ο Ομπάμα ποτέ δεν το έκανε).

ΣΧΟΛΙΟ: Tα τελευταία χρόνια οι παγκοσμιοποιητές είχαν αλλάξει την ευχή ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με το ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ή ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Κάτι αλλάζει τώρα ή τα φαινόμενα απατούν;


Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα της οικογένειας Trump λέει «Καλά Χριστούγεννα» (“Merry Christmas”) και όχι «Καλές Γιορτές» ("Happy Holidays"), χαιρετισμός που προτιμούσε ο Ομπάμα.
Φαίνεται ότι το Trump αξιοποιεί την εκστρατεία του και τις προεκλογικές του υποσχέσεις για την καταπολέμηση της πολιτικής ορθότητας.
"Θα ξαναπούμε Καλά Χριστούγεννα!" υποσχέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η κάρτα Χριστουγέννων του Λευκού Οίκου του 2017 εύχεται στους ανθρώπους "Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος". Υπογράφεται από τον Πρόεδρο Trump, την Melania και τον γιο τους Barron.
"Ο Πρόεδρος, ο Barron και εγώ είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τα πρώτα μας Χριστούγεννα στο Λευκό Οίκο", δήλωσε η Πρώτη Κυρία Melania Trump. "Όπως συμβαίνει με πολλές οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα, οι παραδόσεις των εορτών είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Ελπίζω ότι όταν οι επισκέπτες θα επισκεφθούν τον Οίκο του Λαού φέτος, θα έχουν την αίσθηση ότι είναι στο σπίτι τους για τις γιορτές".
"Για λογαριασμό του συζύγου μου και του Barron, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους ανθρώπους Καλά Χριστούγεννα και μια χαρούμενη εορταστική περίοδο", δήλωσε η Πρώτη Κυρία.
Τη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος παρουσίασε τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις του. Το θέμα των διακοσμήσεων του φετινού έτους είναι “Time-Honored Traditions”.
Η Melania σχεδίασε το θέμα προς τιμήν των "200 χρόνων εορταστικών παραδόσεων στον Λευκό Οίκο".
Ένα διαφημιστικό βίντεο από το Λευκό Οίκο παρουσιάζει τα φετινά διακοσμητικά στοιχεία, και κάποια στιγμή κάνει ζουμ σε μια παραδοσιακή Φάτνη.
Οι Obama δεν χρησιμοποίησαν ποτέ τη λέξη "Χριστούγεννα" σε οποιαδήποτε από τις οκτώ Χριστουγεννιάτικες κάρτες τους.
Το 2009, η Χριστουγεννιάτικη κάρτα του Ομπάμα είπε “Seasons Greetings”. Τα άλλα χρόνια, οι κάρτες συχνά χρησιμοποιούσαν τη λέξη "διακοπές" (“holidays”)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου