Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Όπως το άφησε παραμένει το κελί του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην Εύβοια.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στην Βόρεια Εύβοια για να γιορτάσουν την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου που εκοιμήθη το 1991.iakovososiosdavid02

Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κου Χρυσοστόμου έγινε θεία λειτουργία και αμέσως μετά λιτάνευση της εικόνας του γύρω από τον Ιερό Ναό. Στο συγκεκριμένο Μοναστήρι ο Γέροντας Ιάκωβος ανέλαβε καθήκοντα ηγουμένου το 1975, και όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, ουδέποτε παραδέχθηκε τον ρόλο αυτό και πάντα έλεγε ότι ηγούμενος εδώ είναι ο Όσιος Δαυίδ. Ο κος Χρυσόστομος αποκάλυψε μάλιστα, ότι ο Άγιος Ιάκωβος είχε προφητεύσει στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κο Βαρθολομαίο, ότι θα έρθει η στιγμή που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Για τον χαρακτήρα του, τα θαύματά του και πως συμπεριφερόταν στον κόσμο μίλησε με λόγια αγάπης και συγκίνησης προς το πρόσωπό του τόσο ο κος Χρυσόστομος, όσο και πιστοί που τον έζησαν, αλλά και κάποιοι που αν και δεν τον γνώρισαν όσο ζούσε, όμως τον είδαν με τρόπο αποκαλυπτικό μετά από προσευχή για κάποιο πρόβλημά τους. Το συνεργείο του Star βρέθηκε στην πρώτη πανηγυρική θεία λειτουργία που έγινε στην Ιερά Μονή, μετά την χαρμόσυνη είδηση που ήρθε από το Πατριαρχείο. Κατέγραψε εικόνες από το Μοναστήρι που τόσο αγάπησε ο Γέροντας, καθώς και από το κελί του. Σύντομα θα ακολουθήσει βίντεο με μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν τον Γέροντα Ιάκωβο, που έζησαν θαύματά του, καθώς και με την συγκινητική ομιλία του Μητροπολίτη Χαλκίδας.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου έχει προγραμματισθεί να τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη του εξ Ευβοίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, θα ψαλεί και η Ακολουθία, ώστε να ευχαριστήσει δοξολογικά και ο Λαός της έδρας της Ι. Μητροπόλεως τον Τριαδικό μας Θεό για την αγιοκατάταξη.




tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου