Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

«Ισαάκ, σήκω πάνω, μην κοιμάσαι...»

 


«Ισαάκ, σήκω πάνω, μην κοιμάσαι...»
Από το βιβλίο "Ένας Άγγελος στην λαβωμένη γη" παραθέτουμε αφήγηση της μάμα Ρεβέκκα Kazi για την θαυματουργική θεραπεία του συζύγου της. Είναι πλήθος τα θαυμαστά και αποκαλυπτικά περιστατικά που καταγράφονται στο βιβλίο και βεβαιώνουν τις εξ ύψους πρεσβείες του μακαριστού Ιεραποστόλου παπα-Κοσμά Γρηγοριάτη προς τον Θεό και την αδιάλειπτη μέριμνα για τον λαό του Κονγκό, για τον οποίο εργάστηκε και θυσιάστηκε.  

«Η μάμα Ρεβέκκα Kazi έρχεται πολύ συχνά στην Ιεραποστολή μας στο Κολουέζι του Κονγκό και φροντίζει για τον ευτρεπισμό των δύο εκκλησιών μαζί με άλλες γυναίκες. Ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια από τη ζωή της και το δέχτηκε. 

-Πες μου κάτι για την ζωή σου, μάμα Ρεβέκκα. 

-Γεννήθηκα το 1950 στην πόλη Καπάνγκα, που απέχει από το Κολουέζι επτακόσια χιλιόμετρα. Το 1965 παντρεύτηκα με τον Ισαάκ και απέκτησα μαζί του επτά παιδιά. Όλοι μαζί κατηχηθήκαμε και βαπτιστήκαμε το 1979 από τον παπα-Κοσμά. Ήταν οι πρώτες βαπτίσεις που έκανε ο παπα-Κοσμάς.

Κάποτε ο άνδρας μου αρρώστησε και είχε δυνατούς πόνους στο στομάχι. Θυμάμαι ότι έπεσε κάτω στο δάπεδο και βογκούσε από τους πόνους. Εγώ ήμουν έγκυος στο προτελευταίο παιδί μας, τον Γιώργο. Τα δύο παιδιά μου, επίσης, την Καλλιόπη και τον Ανδρέα, τα είχα στο κρεβάτι άρρωστα από ελονοσία.

Με την βοήθεια των γειτόνων μεταφέραμε τον Ισαάκ στο κοντινό Νοσοκομείο της εταιρείας G.C.M. (Tzekamin). Δεν είχε καθόλου αίμα (έπεσε ο αιματοκρίτης του). Ήταν ετοιμοθάνατος. Οι γιατροί περίμεναν ότι θα πεθάνει.
 
Την νύχτα ο Ισαάκ είδε τον παπα-Κοσμά στον ύπνο του. Πήγε κοντά του, τον έπιασε από το χέρι και του είπε: «Ισαάκ, σήκω πάνω, μην κοιμάσαι». Στην συνέχεια τον βοήθησε και τον έβγαλε έξω από το Νοσοκομείο. Μετά από δύο μέρες ο άνδρας μου συνήλθε, είχε ανέβει ο αιματοκρίτης του. Τελικά επέστρεψε στο σπίτι μας, χωρίς να φροντίσουν για την υγεία του οι γιατροί. Μόνο απορούσαν για την θεραπεία του Ισαάκ και μας ρωτούσαν σε ποια Εκκλησία ανήκουμε».

*Στην φωτογραφία η μάμα Ρεβέκκα Kazi στον προαύλιο χώρο της Ιεραποστολής του Κολουέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου