Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Αποκάλυψη: Ο Ιερώνυμος αρνήθηκε να παρευρεθεί σε δείπνο και παρέλαση!

 Έμπρακτη αποδοκιμασία για την στάση της Σακελλαροπούλου.













Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbreak.gr, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε προσκληθεί τόσο στο δείπνο του προεδρικού μεγάρου, όσο και την παρέλαση. Αυτό ως απάντηση στην απορία που θέσαμε χθες για την περίεργη απουσία του.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι είχε λάβει προσκλήσεις και για τα δύο γεγονότα. Όσον αφορά το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο, δεν παρευρεθεί ουδείς. Δηλαδή ο Ιερώνυμος δεν έστειλε κανέναν να τον εκπροσωπήσει και φυσικά δεν πήγε ούτε ο ίδιος. Αναφορικά με την παρέλαση, έστειλε τον γραμματέα της ιεράς συνόδου για να παρευρεθεί.

Ποιες είναι οι αιτίες που εξόργισαν τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να αποδοκιμάσει σε τέτοιο βαθμό κυρίως την πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και την κυβέρνηση;

Η πρώτη, προφανής αιτία είναι η απουσία αναφοράς στο έργο και τον αγώνα της εκκλησίας κατά την διάρκεια της εθνεγερσίας, από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτε μια στιγμή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν αναφέρθηκε στην συμβολή της εκκλησίας στην επανάσταση. Αγνόησε όμως και την θρησκευτική εορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον εορτασμό της Εθνεγερσίας.

Ο δεύτερος λόγος είναι η τραγική εικόνα σήμερα στην μητρόπολη Αθηνών με την Σακελλαρόπουλου, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς και παρατρεχάμενους — πλην του Κυριάκου Βελόπουλου – να ασπάζονται τον σταυρό με την μάσκα! Γεγονός φυσικά αδιανόητο και προσβλητικό. Γεγονός που εξόργισε και τον αρχιεπίσκοπο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην παρευρεθεί ούτε στην παρέλαση και να στείλει τον αρχιγραμματέα της ιεράς συνόδου.

Είναι πάντως άξιον απορίας μπροστά στις κάμερες τόσο η πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός να μιλούν για την ανάγκη εθνικής ενότητας και με τις ενέργειές τους να υποδαυλίζουν το χειρότερο διχασμό που μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Να υπάρχει δηλαδή ρήγμα πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, με την εκκλησία. Εγκληματικό λάθος που θα το βρούμε μπροστά μας.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου