Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Συγκλονιστική αποκάλυψη: «Ο Γέροντας Παϊσιος μου είχε πει ότι θα γίνω μεγάλη φίρμα» Βίντεο.

 παίσιος«Δεν μπορούσα να εξηγήσω πώς γνώριζε αυτό που θα του πω…». Για την συνάντηση που είχε στο παρελθόν με τον άγιο Παϊσιο ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης, προχώρησε σε μια ξεχωριστή εξομολόγηση ψυχής. 

Είχατε πρόταση για να παίξετε και στην κινηματογραφική υπερπαραγωγή που αφορά τη ζωή του αγίου Παϊσίου τον οποίο έχετε γνωρίσει…

Ναι, ωστόσο κάποιες άλλες θεατρικές υποχρεώσεις δεν μου το επέτρεψαν να παίξω. Τον άγιο Παϊσιο τον γνώρισα την περίοδο που ήθελα να γίνω ηθοποιός. Τότε, ο πατέρας μου δεν ήθελε να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Πήγα, λοιπόν, στο μοναστήρι όπου είναι μοναχή η αδελφή μου και της ζήτησα να πείσει τον πατέρα μας για να με αφήσει να γίνω ηθοποιός.

Τότε η αδελφή μου με συμβούλευσε να πάω στο Άγιον Όρος να συμβουλευτώ κάποιον γέροντα. Και αποφασίζω και πηγαίνω. Έτσι βρίσκω, τον πατέρα Κύριλλο και μου δείχνει τον δρόμο να πάω στον γέροντα Παϊσιο. Τότε ο Παίσιος ήταν απλά ένας φωτισμένος γέροντας.

Όταν έφτασα στο καλυβάκι του, πριν προλάβω να του μιλήσω, μου λέει: «Ξέρεις τι σκέφτομαι; Την ημέρα της κρίσεως θα κρίνει ο Κύριος έκαστον κατά το επάγγελμα αυτού. Θα ρωτήσει ο Κύριος, «όταν ήσουν στον μάταιο κόσμο τι δουλειά έκανες» και θα απαντήσει, «ξυλουργός». «Άρα θα πας στον Παράδεισο» θα του πει ο Κύριος. «Μηχανικός» θα πει ο άλλος.

«Και συ στον Παράδεισο θα πας» θα του πει ο Κύριος. Όταν θα του πει «ηθοποιός», θα πει ο Κύριος «στην κόλαση».». Όταν το άκουσα αυτό, τρομοκρατήθηκα. Δεν μπορούσα να εξηγήσω πώς γνώριζε αυτό που θα του πω.

Και καθώς τον κοίταζα αποσβολωμένος, μου λέει: «Κάνε όποιο επάγγελμα θες, παιδί μου, αρκεί να έχεις τον Χριστό μέσα σου. Όταν θα μιλάς στον κόσμο, να μιλάς για τον Χριστό μας».

Φεύγω από το Άγιον Όρος χαρούμενος, πηγαίνω στο μοναστήρι που ήταν μοναχή η αδελφή μου και της λέω: «Όχι μόνο μου είπε ότι θα γίνω ηθοποιός, αλλά θα γίνω και φίρμα». Και εκείνη μου απαντάει, «τον κακό σου τον καιρό». (γέλια).

Η συνέντευξη είναι από την εφημερίδα Espressο και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου