Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στο Μαξίμου… για να πέσουν οι τόνοι, ή για το Πάσχα;/Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Η Μεγάλη Εβδομάδα και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 Ίδωμεν...













Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα συναντηθεί, στις 11:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Άραγε για ποιο λόγο να γίνεται αυτή η συνάντηση που δεν είχε προαναγγελθεί;

Μήπως γιατί όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr, παρότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε προσκληθεί τόσο στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου, όσο και την παρέλαση, δεν πήγε, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του στην πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και την κυβέρνηση;

Ή μήπως γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται να… καταργήσει και το φετινό Πάσχα και προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις;

Ίδωμεν…

newsbreak.gr

 

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Η Μεγάλη Εβδομάδα και τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο - Οι πρώτες συζητήσεις για την λειτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα - Όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της. Από την πλευρα της Αρχιεπισκοπής τέθηκε, όπως ήταν ευνόητο, το ζήτημα της λειτουργίας των εκκλησιών τις ημέρες της Μεγάλης Εβομάδας - ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. 


 


Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα καλό, διαπιστώθηκε συναντίληψη και στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του εορτασμού του Πάσχα. Συμφωνήθηκε πως όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο ο προσανατολισμός είναι να ακολουθηθεί «μοντέλο Χριστουγέννων»:  Λειτουργίες με περιορισμένο αριθμό πιστών και αυστητή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.





















protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου